Klopp, prezentat la Liverpool. Înțepătură pentru Mourinho: „Nu sunt The Special One, sunt The Normal One”. VIDEO | Mesajul și gestul care i-au emoționat pe fanii și ziariștii englezi

  • Publicat:
  • Actualizat:

Jurgen Klopp a fost prezentat oficial pe Anfield Road după ce joi, 8 octombrie, a semnat un contract pe trei ani cu Liverpool, cu un salariu anual de 10 milioane de euro. Germanul a susținut o conferință de presă în care i-a fascinat pe jurnaliștii prezenți în sală cu carisma și cu atitudinea sa lipsită de ifose. Vezi mai jos toate declarațiile și gesturile amuzante, emoționante, remarcabile din timpul discursului celui care s-a autointitulat The Normal One, în antiteză cu Specialul Jose Mourinho care-i devine de azi adversar în Premier League. Klopp o preia pe Liverpool de pe locul 10 în clasament, la 6 puncte în spatele liderului Manchester City.

Poate că mama mea stă acum acasă, în fața televizorului, și nu înțelege o vorbă din ce spun eu la conferința asta de presă
Jurgen Klopp, vorbind în limba engleză
 

UPDATE 13:55 Și acum, în timp ce Klopp continuă să vorbească pentru presa germană, în afara stadionului Anfield, a venit momentul pentru Vine-uri bune. Unul dintre ele e despre deranjul pe care Klopp este așteptat să-l facă în lumea managerilor scorțoși din fotbalul englez. În roluri secundare: Coutinho, Milner, Wenger și Van Gaal.


UPDATE 13:18 Jurgen Klopp pur și simplu nu se poate abține. Moment amuzant de la prezentarea făcută pe gazonul de pe Anfield. Oficialii clubului, Ian Ayre și Tom Werner, au simțit deja puterea germanului.

 


UPDATE 13:13 Noi imagini postate de cotidianul Liverpool Echo după prezentarea oficială a lui Jurgen Klopp.

 


UPDATE 13:05 Încet, încet, apar imaginile video din conferința de presă. Iată momentul: „…Switzerland”, care i-a făcut pe ziariști să izbucnească în hohote de râs.

 


UPDATE 13:00 Ok, Jurgen Klopp i-a fascinat pe ziariștii prezenți în sală, dar le-a lăsat și un mesaj pe care să-l digere după conferința de presă. „Nu e atât de important ce cred oamenii când ajungi într-un loc, e important ce cred când pleci de acolo”.

 


UPDATE 12:52 Pe net a apărut și interviul de 19 minute realizat aseară de Claire Rourke pentru LFCTV.

 

 


UPDATE 12:44 Conferința de presă s-a încheiat, urmează reacțiile. Iată alte câteva declarații din conferința de presă.

 

„Vă rog, dați-ne timp să lucrăm la acest proiect. Vă rog, aveți răbdare. Nu spun că trebuie să așteptăm 20 de ani, în 4 ani sper să câștigăm un titlu”

Da, este ca într-un film suprarealist. M-am trezit dimineață ca manager al lui Liverpool

N-am venit aici pentru că Dortmund și Liverpool sunt cluburi similare. Am venit pentru că Liverpool este un club mare.

E cool că sunteți nerăbdători în privința următorilor ani cu mine. Nu mă gândesc să fiu o legendă aici. Lucrez în prezent”

 

Vezi aici și primele imagini video cu Jurgen Klopp pe gazonul de pe Anfield, în calitate de manager al lui Liverpool

 


UPDATE 12:36 Și o promisiune pentru fanii lui Liverpool care așteaptă de 24 de ani un titlu de campioană: „Cum mă vedeți acum, cred că peste 4 ani vom vorbi din calitate de câștigători ai titlului. Dacă nu, Elveția!”. Alte hohote de râs.

 

John Arne Riise, norvegianul care a câștigat Liga Campionilor la Istanbul, este și el fascinat de noul manager. „N-am văzut niciodată o conferință de presă mai bună din partea unui manager nou venit. Energia, felul în care vorbește, totul! Dați-i timp acestui tip! Ce om!”


UPDATE 12:33 Klopp continuă să-i fascineze pe ziariștii prezenți în sală.

„Am 48 de ani și la un moment dat nu aveam bani de vacanță. Acum, nu am timp de vacanță

Ar fi frumos dacă ați înceta să mă mai fotografiați când mă mișc dintr-o cameră a hotelului în alta. Hai să ne concentrăm pe fotbal”.

Jurnaliștii prezenți în sală își descriu experiențele. „Am văzut ceva conferințe de presă la viața mea, dar această primă conferință a lui Jurgen Klopp e magnifică. Are sala în palmă”, scrie Ben Smith de la BBC.


UPDATE 12:26 Klopp suprinde din nou, cu o declarație care va fi interpretată de media în fel și chip. „Nu sunt The Special One, sunt The Normal One. Trebuie să jucăm cu emoție, să lucrăm împreună cu fanii”. Jurnaliștii din sală râd. Diferența față de Mourinho este sesizată.

 

 

 


UPDATE 12:19 Impactul imediat al lui Jurgen Klopp asupra clubului este resimțit și de legendele lui Liverpool. Într-o postare pe Twitter, David Fairclough, Super-rezerva din anii 70-80, a scris: „Emană carismă și clasă. Am fluturi în stomac. Ă‚sta poate să fie un drum dat dracului”. Imaginați-vă! Postarea vine de la un fotbalist care a câștigat 6 titluri de campion și trei Cupe ale Campionilor cu Liverpool. Golurile sale, multe din postura de jucător intrat după pauză, au contribuit la multe dintre aceste trofee.

 

 


UPDATE 12:12 Declarație remarcată de jurnaliștii britanici prezenți în sală: „Sunt un romantic al fotbalului. Iubesc poveștile lui. Anfield este unul dintre cele mai importante locuri din fotbal”

 


UPDATE 12:05 Câteva pasaje din interviul de 19 minute acordat aseară de Klopp pentru televiziunea clubului.

 

„Să câștigi este important, dar la fel de important este cum câștigi și cum joci un meci. Cred într-o filozofie de joc care este foarte emoțională, foarte rapidă și foarte puternică. Echipele mele sunt tot timpul cu pedala la podea și duc la limită fiecare meci”.

„Vreau să clădesc o relație extraordinară cu suporterii clubului și să le ofer amintiri pe care să le aibă toată viața. Sper că ne vom hrăni reciproc din energia celuilalt și că vom face acest drum împreună”.

Acesta este omul care a decis să aștepte o oră la o întâlnire cu fanii Borussiei Dortmund, pentru că unul dintre membri importanți ai clubului suporterilor era prins în trafic.


UPDATE 12:02 Jurgen Klopp a intrat în sala în care va susține prima conferință de presă în calitate de manager al lui Liverpool. Germanul va debuta pe 17 octombrie, la Londra, împotriva lui Tottenham.

 


UPDATE 11:56 Klopp devine cel mai bine plătit manager dintre cei 20 care au stat pe banca lui Liverpool. Salariul său anual va fi de 7 milioane de lire sterline, adică 10 milioane de euro.

 

Fostul căpitan al lui Liverpool, Jamie Carragher a postat pe Twitter un mesaj amuzant în momentul în care postul TV al clubului a întrerupt emisia pentru a prezenta live venirea germanului pe Anfield. „Tocmai am fost scos din emisie de la Liverpool TV pentru a intra Klopp. Spre binele lui, sper să fie un antrenor bun!”, a postat câștigătorul Ligii Campionilor de la Istanbul, în 2005. În prezent, Carragher este analist SkySports.

 


UPDATE 11:50 Gest care le-a produs „orgasm” jurnaliștilor din Liverpool. Venit pe Anfield pentru prezentarea oficială, Klopp a intrat pe tunelul de la vestiare, pe care se află celebrul semn „This is Anfield”. Conform tradiției, jucătorii și oficialii lui Liverpool trebuie să atingă semnul cu mâna pentru a primi din energia clubului care a câștigat de 5 ori Cupa Campionilor. Ajuns în tunel, germanul și-a sărutat mâna și apoi a atins semnul de pe perete.

 

 


UPDATE 11:32 Prima declarație oficială a lui Jurgen Klopp în calitate de manager al lui Liverpool apare într-un scurt teasing făcut pe rețelele de socializare ale clubului, un preview la interviul integral de 19 minute acordat ieri seară, după ce a semnat contractul pe trei ani. Întrebat dacă are un mesaj pentru fanii clubului, Klopp a răspuns: „Un mesaj? Trebuie să ne schimbăm. Din sceptici, în oameni care cred. Acum!”

 

 

 

 


UPDATE 23.00 Este oficial, Jurgen Klopp a renunțat la vacanță și este noul antrenor al lui Liverpool. Conducerea „cormoranilor” au oficializat mutarea joi seară. Din informațiile oferite de presa engleză, Klopp a semnat pe trei sezoane, cu un salariu de 10 milioane de euro anual. Vineri, de la 12:00, Klopp va susține prima conferință de presă din noua postură.


UPDATE 17:08 Sky Sports și BBC susțin, pe surse, că Jurgen Klopp a semnat un contract pe trei ani cu Liverpool și urmează să ajungă în Anglia joi seară, urmând ca vineri să fie prezentat. Victimele aceste mutări vor fi Sean O’Driscoll, Glen Driscoll și Chris Davies – oameni care au colaborat cu Brendan Rodgers. În schimb, există posibilitatea ca Gary McAllister să fie numit pe altă poziție din cadrul clubului.


  • Bild a aflat salariul pe care îl va avea Klopp la Liverpool și detalii din contractul tehnicianului german.

De la demiterea lui Brendan Rodgers, de duminică, după derby-ul cu Everton, pe buzele tuturor fanilor lui Liverpool a stat numele lui Jurgen Klopp. Neamțul este văzut ca un adevărat salvator, în condițiile în care în ultimii 10 ani „cormoranii” nu au mai reușit să câștige nimic notabil.

BBC scrie azi că numirea e iminentă, lucru întărit și de germanii de la Bild. Aceștia anunță că fostul tehnician al lui Dortmund va semna azi contractul cu gruparea de pe Anfield, pentru ca vineri să fie prezentat oficial.

Dar susrsa citată nu s-a mărginit doar la a prezenta știrea, ci a „săpat” după detalii care să nu fi cunoscut încă lumina tiparului. Astfel, jurnaliștii nemți au aflat salariul lui Klopp: unul impresionant, de 10 milioane de euro anual.

Mai mult, tehnicianul nu a fost de acord cu propunerea britanicilor de a colabora cu Sean O”Driscoll și Gary McAllister, care fac deja parte din organigrama clubului. Germanul a insistat să își formeze singur staff-ul și ca atare îi va aduce lângă el pe secundul Zeljko Buvac și pe analistul video Peter Krawietz. În special Buvac este foarte apropiat de Klopp, care i-a pus porecla „creierul” pentru modul în care gândește fazele de joc.

În plus, Klopp a cerut mână liberă la transferuri, astfel încât fotbaliștii doriți pe Anfield să nu mai trebuiască să primească avizul Consiliului de Administrație al lui Liverpool. Neamțul va discuta direct cu patronul despre oportunitatea diverselor achiziții de jucători.

Costin Ștucan / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup