Wimbledon, ziua a 10-a. Thriller: în finală merg Tecău și Rojer. 4-6, 6-2, 6-3, 4-6, 13-11 cu Mergea / Bopanna. Din nou, Florin, ok cu frații Bryan, K.O. cu Horia! Semifinale feminine: Muguruza, strălucitoare. Williams, la o victorie distanță de al doilea „Serena Slam”

  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Horia Tecău va juca a patra finală pe iarba de la Wimbledon într-un interval de șase ani, alături de Jean Julien Rojer, împotriva perechii cap de serie numărul 13, Jamie Murray / John Peers.
  • Horia Tecău l-a învins din nou pe Florin Mergea, joi, în semfinalele probei de dublu de la Wimbledon, la exact 12 ani distanță dela  al doilea trofeu cucerit împreună, la juniori, pe iarba londoneză, într-un meci maraton, de trei ore și 23 de minute, adjudecat cu 13-11 în setul decisiv.
  • La dublu mixt, România a rămas fără reprezentant, perechea Horia Tecău / Katarina Srebotnik (cap de serie 6) cedând în fața perechii Lindstedt / Medina Garrigues, scor 4-6, 6-1, 3-6.
  • Serena Williams – Garbine Muguruza este finala probei feminine a ediției 2015 de la Wimbledon.

 

Victorie de zece pentru Horia Tecău și Jean Julien Rojer în ziua a zecea a turneului de la Wimbledon în fața lui Florin Mergea și Rohan Bopanna. Dramatism, răsturnări de situație, lovituri de excepție de o parte și de alta, un sentiment ciudat de deja-vu care spune că „Dodo” Mergea merge bine până la frații Bryan, apoi, după o victorie memorabilă apare implacabil un adversar care îl cunoaște prea bine și găsește exact frecvența cu care să dezacordeze instrumentul – pe scurt, meciul de pe Terenul 2, din deschiderea zilei a avut cam de toate, la ceas aniversar, la fix 12 ani de la un titlu cucerit împreună de cei doi specialiști români ai probei de dublu care, de luni, vor fi colegi de Top 10 ai probei și încheiat cu un memorabil 13-11 în setul cinci.

Pentru Horia, patru sperăm să fie în sfârșit cifra cu noroc la All England Club, după ce prima, a doua și a treia finală de la Londra l-au lăsat cu „farfuria” mică în mână, rezervată echipei de pe locul doi. Un sentiment de deja-vu vom avea și în finală, pentru că, la fel ca în 2012, de partea cealaltă a fileului se va afla un britanic: locul lui Jonathan Marray este luat de Jamie Murray. Veridctul: sâmbătă după-amiază.

Vineri, Garbine Muguruza a livrat performanța zilei în semifinalele feminine, cu o demonstrație de tenis agresiv, la limită, în fața polonezei Aga Radwasnka, cea care și-a făcut în parte jocul obișnuit, fără erori. Iar Serena Williams a amintit o dată în plus că este pariul „garantat sută la sută” într-o confruntare cu Maria Șarapova, cea care nu se apropie de cel mai bun tenis al său atunci când de partea cealaltă a fileului se află liderul mondial al tenisului feminin al acestei decade.

După o zi de pauză, Serena va încerca să pună ultima cărămidă în „Serena Slam”, dar până atunci, vineri, se decid finaliștii de la masculin. Asta după o zi în care, la un moment dat, mingea s-a întors din tribună chiar de la David Beckham, „cel mai cel” din iarbă pentru britanici, la un  punct X, într-un alt sport inventat de insulari.

 


AȘA AM TRĂ‚IT ÎMPREUNĂ‚, ÎN FORMAT LIVE BLOG, ZIUA A ZECEA DE LA WIMBLEDON:

UPDATE 22:05 Programul zilei de vineri: cu un singur reprezentant rămas în cursă pentru trofeu – Horia Tecău la dublu masculin, România are pauză la emoții pentru tricolori vineri. Maratonul tenisului pe iarbă însă nu are timp de răgaz și promite noi dueluri pe muchie de cuțit, în ziua semifinalelor de simplu de la băieți, cu trei nume din „Big Four”, dar și cu meciurile din careul de ași de la dublu feminin și mixt.


UPDATE 22:00 O victorie și o înfrângere pentru Tecău în duelul cu foștii parteneri: la dublu mixt, Horia și Katarina Srebotnik, capi de serie șase, au cedat în set decisiv în fața perechii Lindstedt / Medina Garrigues, scor 4-6, 6-1, 3-6, după o oră și 26 de minute de joc. Cuplul iberico-suedez îi eliminase, în turul doi, și pe Florin Mergea și pe Michaela Krajicek, tot în set decisiv.


UPDATE 21:45 Britanicii visează deja la o dublă Murray în 2015, simplu și dublu. Andy mai are un meci până la finală, cu Federer, iar deznodământul acelui meci îl vom afla împreună mâine, în ziua a 11-a a turneului de la Wimbledon. Iar Jamie are un duel pe care fanii români, în frunte cu Florin Mergea, cu siguranță îi vor dori să-l piardă cât mai categoric, cu „Horică”!


UPDATE 21:30 Tecău, față în față cu „mai marele Murray”: Horia Tecău și Jean Julien Rojer vor lupta pentru titlul ediției 2015 a Wimbledonului cu perechea Jamie Murray / John Peers (capi de serie 13), învingători în patru seturi, scor 4-6, 6-3, 6-4, 6-2 în duelul cu Erlich / Petzschner. Fratele mai mare al lui Andy Murray, Jamie, este, ca și Horia, în căutarea primului titlu de Mare Șlem, diferența fiind că  dintre cei doi, Horia a mai jucat de trei ori cu trofeul de Grand Slam pe masă, la Wimbledon.


UPDATE 19:35 Pe Terenul Central, se decid adversarii din finala de dublu pentru Tecău și Rojer: favoriții 13 Jamie Murray / John Peers (Marea Britanie / Australia) au servit primii în duelul cu Jonathan Erlich / Philipp Petzschner (Israel / Germania)


UPDATE 19:30 La capitolul rezultate, notăm faptul că pe tabloul junioarelor, la dublu, Patricia Bejenaru a părăsit competiția în turul doi, fiind învinsă alături de partenera sa din Ungaria, Panna Udvardy, în minimum de seturi, scor 5-7, 3-6. de perechea cap de serie numărul trei, Galfi / Stollar (Ungaria / Ungaria).


UPDATE 19:10 Finala feminină de la Wimbledon 2015 este Serena Williams – Garbine Muguruza. Americanca a câștigat ultimele ediții ale US Open, Australian Open, Roland Garros și este la o victorie distanță de a reuși al doilea „Serena Slam” – să aibă în palmares, în același timp, toate cele patru trofee de Mare Șlem, la 12 ani și jumătate distanță de precedenta reușită. De partea cealaltă, Muguruza va juca prima sa finală de Grand Slam, fiind doar a cincea jucătoare născută în anii ’90 care ajunge în această fază a competiției. Doar Petra Kvitova a reușit să și câștige trofeul, Simona Halep, Eugenie Bouchard și Caroline Wozniacki mulțumindu-se cu trofeul de finalistă.


UPDATE 19:05 Surprize, surprize: Serena Williams o învinge mai net decât o arată scorul în setul doi pe Maria Șarapova, 6-2, 6-4, după o oră și 18 minute de la primul serviciu. Americanca nu a fost niciun moment testată de rusoaica pe care a învins-o de fiecare dată începând cu 2005.


UPDATE 19:00 Maria Șarapova amână puțin deznodământul meciului, salvând la serviciu o primă minge de calificare în finală a Serenei, într-un game maraton de 12, pe serviciul său, cu tot cu avantaj de mingi noi. În 75 de minute de joc însă, rusoaica nu a avut minge de break, iar Serena servește la 5-4 pentru finală.


UPDATE 18:55 Ultimul cuvânt al lui Florin Mergea, la Wimbledon 2015: „Baftă, Horică, până la capăt!”


UPDATE 18:50 Șarapova evită dublul break în setul doi, pentru că Serena își permite la scorul înscris pe tabelă să și rateze câteva retururi: 4-3 și serviciul pentru Williams în setul doi. Spectacolul zilei a fost însă asigurat mai devreme de Muguruza și Radwanska, iar pe Terenul 2, de cei patru „dubliști”: Horia Tecău, Jean Julien Rojer, Florin Mergea și Rohan Bopanna. Câteva lovituri sigur ar putea candida cu succes pentru Top 20 puncte ale ediției 2015 a Wimbledon-ului.


UPDATE 18:40 Ben Rothenberg – jurnalist New York Times – și Brad Gilbert se pun de acord că Șarapova începe să arate câte ceva în debut de set doi. Dar pe tabelă, tot Serena Williams se desprinde: break pe dublă greșeală din partea Șarapovei și americanca servește la 3-2.


UPDATE 18:30 După două game-uri pe serviciu, în debut de set doi, în care nu i-a lăsat decât un singur punct Serenei Williams, probabil că rusoaica se apropie de nivelul de entuziasm pe care îl promitea înainte de meci, într-o fotografie postată pentru sponsori. Cert este că Șarapova a condus de două ori deja în acest set: 1-0 și acum 2-1.


UPDATE 18:20 Serena Williams este cu un pas mai aproape de un al doilea „Serena Slam”, câștigând primul set al semifinalei cu Maria Șarapova în 33 de minute, 6-2. Game-ul victoriei de 1-0 este câștigat 100% de Serena: doi ași, două lovituri câștigătoare pe dreapta.


UPDATE 18:10 Dublu necaz pentru Șarapova, cea care rămâne la două break-uri în urmă, la 1-4. Înaintea meciului, Brad Gilbert anunța că maria trebuie să facă ceva ce nu a mai făcut până acum, pentru a se impune. Deocamdată, meciul urmează un script clasic.


UPDATE 18:06 Acolo unde Șarapova dă dublă greșeală, Serena Williams dă doi ași, la 30-30 pentru a rezolva game-ul și a se desprinde la 3-1.


UPDATE 18:03 McEnroe, mai t[ios ca de obicei. Șarapova rămâne în partidă, salvând două mingi de break în game-ul trei, pentru a puncta și ea pe tabelă, 1-2. Comentariul lui John McEnroe este însă clar: „serviciul doi al Serenei este mai bun decât prima minge a Mariei”.


UPDATE 17:50 Start dezastruos de meci pentru Maria Șarapova: își cedează imediat serviciul, însă maniera în care o face doar mai mult decât acel 1-0 pe care, oricum, Williams pare capabilă să și-l ia singură. Rusoaica a câștigat primele două puncte, a condus 40-30, dar a dat trei duble greșeli într-un game, oferindu-i americancei jocul pe tavă. „Complex Williams” nu mai pare atât de dur spus… În plus, prima minge refuză să intre în teren: Maria a jucat doar două puncte din 10 cu serviciul unu.


UPDATE 17:45 Maria Șarapova începe meciul la serviciu. Este doar a doua întâlnire directă în semifinale, iar Maria încearcă într-un meci simetric să rupă un complex Williams care o urmărește și o chinuie de 10 ani!


UPDATE 17:30 Ziua ibericei Muguruza: Nu pot să exprim în cuvinte. Am muncit toată viața pentru acest moment. Să joc finala de la Wimbledon – va fi un vis. Dar chiar îmi doresc să câștig!„. Aflăm împreună în continuare cu cine va juca finala, pe care, oricum, o va începe ca outsideră, fie că va fi Maria, fie că va fi Serena. Tot o certitudine este și că Horia Tecău și Jean Julien Rojer vor porni ca favoriți în finala de dublu, adversarii lor urmând a se decide la sfârșitul zilei, din duelul Jamie Murray / john Peers (capi de serie 13) – Jonathan Erlich / Philipp Petzschner – ultimul meci de pe Terenul Central.


UPDATE 17:25 Spectacolul continuă însă în ziua a 10-a a turneului de la Wimbledon. Mariei Șarapova îi este servită provocarea supremă: duel cu Serena Williams. Dacă pe teren, americanca domină net duelurile directe, înafara terenului, Maria are un avantaj. Citiți mai jos articolul colegei Mirela Băsescu.


UPDATE 17:20 Deznodământul așteptat. Cu un ochi rădem pentru finalistul României de la Wimbledon, ediția 2015 – Horia Tecău, cel care va juca a patra finală la All England Club – iar cu un ochi plângem, pentru Florin Mergea, celălat român, care, pentru al doilea turneu de Mare Șlem din acest sezon, câștigă în fața liderilor mondiali și deținătorii tuturor recordurilor care contează în tenisul de dublu, dar cedează în meciul imediat următor în fața fostului partener, Horia Tecău, alături de Jean Julien Rojer. La Melbourne, Florin juca alături de Dominic Inglot, acum istoria se rescrie, alături de Rohan Bopanna.


UPDATE 17:10 GAME, SET, MECI HORIA TECĂ‚U ȘI JEAN-JULIEN ROJER! Florin Mergea cedează la 11-12 și 30-30 pe propriul serviciu, le oferă a doua minge de meci favoriților patru ai tabloului, cu o dublă greșeală și câteva secunde mai târziu, Horia și Juls ridică mâinile în semn de victorie, pentru că, după o luptă de 3 ore și 27 de minute, sunt în finala probei de dublu de la Wimbledon, după un succes 4-6, 6-2, 6-3, 4-6, 13-11.


UPDATE 17:05 „S-a născut o stea” anunță contul oficial de Twitter de la Wimbledon: Garbine Muguruza este în prima sa finală de Mare Șlem.  Spaniola s-a calificat cu un joc super-ofensiv, grație celor 39 de lovituri câștigătoare, într-o oră și 56 de minute de joc!


UPDATE 17:00 Continuă, continuă și continuă! La 65 de minute a ajuns deja duelul din setul decisiv, 11-10 este  scorul în favoarea perechii Tecău / Rojer – cei care mai iau o pauză de vestiare, scurtă, de un minute. Iar superlativele folosite de fani pentru acest meci „curg râu”, mai ceva ca pletele personajului-feminin principal din cântecul celor de la Talisman.


UPDATE 16:57 Muguruza atentează la titlul Mariei Șarapova de jucătoarea cu cel mai agresiv joc și se desprinde la 5-2 în decisiv, în fața unei adversare cu doar două erori directe!


 UPDATE 16:50 „Finala românilor de la dublu” a ajuns la 18 game-uri în setul decisiv, 9-9, iar Ross Hutchins arată că este un fidel fan al dublului. Este în tribune, la meciul dintre facvoriții 4 și 9.


UPDATE 16:40 Tipic Radwanska? Muguruza a cedat setul secund deși a lovit câștigător de 13 ori, iar adversara sa, doar de 4 ori! Radwanska însă nu a greșit de decât de două ori.


UPDATE 16:35 Hitul lui Gnarls Barkley, „Crazy” (n.r. – nebunie) descrie probabil cel mai bine ce se întâmplă pe cele două terenuri care ne atrag atenția: Radwasnka a dus seria de game-uri consecutive până la șase, cu un break în debut de set decisiv pe serviciul ibericei Muguruza, dar garbine a dat replica în game-ul următor, pentru a egala la 1. „Dodo” Mergea a egalat la șase, rezolvând problema game-ului în care plana amenințarea finalului de meci cu o serie de ași! 6-6 și se joacă la diferență de două game-uri.


UPDATE 16:30 Minge de meci salvată cu serviciul apăsat de Rohan Bopanna, 5-5! Un game început cu dublă greșeală este aruncat în aer de un retur fabulos al lui Rojer, care își oferă minge de meci. Indianul însă apasă mai mult la serviciu, forțează o primă eroare la retur, pune as apoi și după încă un punct bine gestionat, răsuflă ușurat, la egalitate pe tabelă, la game-uri.


UPDATE 16:27 Punctele spectaculoase se succed pe terenul doi, iar dramatismul crește: pentru prima dată, Rohan Bopanna va servi la 4-5 pentru a rămâne în partidă.


UPDATE 16:23 Spectacol pe Terenul 2: Rohan Bopanna găsește un unghi fabulos – cros scurt lovit de la o palmă de fileu – în game-ul de serviciu al lui Tecău, atrăgând exclamațiile spectatorilor și ale comentatorilor britanici, pentru a-și duce echipa la 30-0. Tecău însă apasă accelerația cu serviciul și încheie game-ul fără emoții, cu patru puncte consecutive.


UPDATE 16:20 Decisiv și pe Central: Radwasnka își impune jocul defensiv și, după o serie de 5 game-uri consecutive, egalează la seturi, cu 6-3 în manșa secundă. Meciul curge rapid, cu două manșe decise în 67 de minute.


UPDATE 16:10 Radwanska revine în setul doi, convertind prima minge de break în fața ibericei Muguruza. 3-3.


UPDATE 16:10 Florin Mergea încheie cu bine prima rotație de serviciu din decisiv, 2-2, nu înainte de a înfrunta prima minge de break a setului cinci: ia punctul pe cont propriu și se duelează în lung de linie în apropierea tușei laterale de parte stânga a terenului de simplu cu fostul său partener, Horia Tecău. Game-ul este închis de Rohan, cu o intercepție în forță la fileu.


UPDATE 16:00 Garbine Muguruza este incredibilă pe Central: în 50 de minute o conduce cu set la zero și 3-2, cu break în setul doi, pe Radwanska. iberica nu a avut nicio greșeală la serviciu, poloneza având un mare zero în dreptul oportunități de break, în statistică, mai are nevoie de un winner pentru a atinge bariera de 20, iar în ciuda proporțiilor scorului, Aga a greșit doar de șase ori!


UPDATE 15:56 SET DECISIV ÎN FINALA ROMÂNILOR DE LA DUBLU! Rohan Bopanna își câștigă lejer game-ul de serviciu și închide cel mai lung set al meciului, 6-4 în 39 de minute.


UPDATE 15:53 Rohan Bopanna servește pentru a împinge meciul în decisiv, după ce, pe game-ul lui tecău, a fost, alături de Florin, la două puncte de setul cinci.


UPDATE 15:50 Game uriaș câștigat de Florin Mergea, la serviciu, pentru a păstra break-ul și a  se plasa la un game de set decisiv. Florin salvează două mingi consecutive de break și îi răspunde lui Horia la passing-ul reușit anterior, cu o rachetă trimisă pe lângă acesta.


UPDATE 15:45 Garbine Muguruza a câștigat primul set al duelului cu Radwasnka, 6-2, având de trei ori mai multe lovituri direct câștigătoare decât Aga (12-4).


UPDATE 15:40 David Beckham este în tribunele Terenului Central, acolo unde Muguruza este într-o formă de zile mari și o sufocă pentru moment pe Radwanska cu a sa colecție de lovituri câștigătoare. 5-1


UPDATE 15:25 Muguruza este o jucătoare grăbită, deschizând cu break duelul cu poloneza cap de serie numărul 13. de la break-ul din primul game, spaniola se desprinde la 3-1 pe tabelă, în puțin peste un sfert de oră de joc.


UPDATE 15:20 Break Mergea / Bopanna în start de set 4! Încă o răsturnare de situație: Bopanna ia pauză de vestiar, Florin se încarcă în scaunul său, iar cei doi îl surprind pe horia tecău cu un joc îndrăzneț de retur. „Dodo” găsește genul de retur care i-a încurcat și pe liderii mondiali, iar game-ul le revine.


UPDATE 15:17 TECĂ‚U ȘI ROJER PREIAU CONDUCEREA, 2-1 LA SETURI: cuplul româno-olndez și-a pus ordine în joc, pune constant presiune pe Mergea și pe Bopanna, iar frustrarea crește constant pe jumătatea adversă de teren. Tecău închide setul cu break, 6-3, printr-un passing în lung de linie „a la Mergea” chiar pe lângă fostul său partener de la juniori, cel alături de care de altfel va intra pe teren la Cupa Davis, peste doar câteva zile.


UPDATE 15:12 BREAK și lucrurile se complică pentru cei care i-au trimis în vacanță pe frații Bryan. Florin Mergea greșește din nou în game-ul de serviciu, mai dă o dublă, Rohan ezită să intervină în punct, Rojer și Tecău sunt atenți și concretizează. 4-3 cu break pentru favoriții patru.


UPDATE 15:10 Start în semifinalele feminine. Garbine Muguruza și Aga Radwanska încep duelul pe terenul Central. Iată cum arată cifrele celor două jucătoare.


UPDATE 15:05 Rohan rezistă la serviciu, după ce își complică singur viața, după o greșeală de apreciere la un lob defensiv al lui Rojer care prinde la limită terenul. Indianul lasă mingea, convins că aceasta va ateriza înafara terenului, se agață de Challenge, dar Ochiul de Șoim confirmă că mingea nu a fost lungă. Tecău și Rojer profită, își oferă minge de break, dar greșeala este reparată grație serviciului de Bopanna. 3-2 pentru Bopanna / Mergea


UPDATE 14:53 Rohan Bopanna pune capăt seriei pozitive de cinci game-uri a favoriților patru, după un nou game strâns, cu două mingi de break anulate pe serviciu. 1-0 în start de set 3 pentru Mergea / Bopanna.


UPDATE 14:45 SET SECUND CÂȘTIGAT DE TECĂ‚U / ROJER, 6-2: este unu la unu la seturi, la finalul primei ore de joc. Florin Mergea nu își poate ascunde frustrarea, pentru că pentru moment, cursul jocului s-a întors.


UPDATE 14:41 Tecău și Rojer văd curcubeul. Nu, nu plouă și nici nu a plouat acum la Wimbledon, dar cei doi și-au asigurat practic câștigarea setului doi, cu un al doilea break, de această dată pe serviciul lui Florin. la 5-2, Jean Julien Rojer servește pentru a egala la seturi.


UPDATE 14:37 „La mulți ani, Wimbledon!”. Nu o vom pune pe Marilyn Monroe să cânte „Happy birthday”, dar ne amintim că astăzi, ziua „finalei rom\nilor la dublu” este zi aniversară pentru cel mai prestigios dintre cele patru turnee de Mare Șlem: prima ediție The Wimbledon Championship a debutat, în 1877 pe 9 iulie.


UPDATE 14:33 BREAK pentru favoriții patru: paradoxal, deși Rohan are cel mai puternic serviciu, el este jucătorul cu cele mai multe game-uri complicate. Indianul își pierde serviciul, după o primă minge de break ratată cu un retur lung, pe o intercepție inspirată a lui Rojer. 3-2 pentru Tecău / Rojer.

 


UPDATE 14:28 „Powered by family & friends”. Dacă ATP-ul ar avea o campanie similară cu cea din WTA, în care Simona Halep anunță că este „powered by Romania”, Mergea și Bopanna ar fi susținuți de familie și apropiați. „Loja” celor doi este considerabil mai mare decât cea a perechii Tecău / Rojer, iar acest lucru a fost rapid sesizat de fani.


UPDATE 14:18 PRIM SET CÂȘTIGAT DE MERGEA / BOPANNA, 6-3. „Dodo” și „Robs” câștigă primul set, de la startul cu 0-2. după un forcing incredibil pe final de set, în care star absolut a fost Florin: cu retur, lovitură de terecere și smash-uri consecutive, toate spectaculoase.


UPDATE 14:08 Mingile se schimbă la 4-3 pentru Rohan și Florin, cu avantajul dat de faptul că au servit primii. Puținii spectatori de pe Terenul 2 au avut ce vedea: retururi aspre din partea lui Rojer, scurte îngropate în iarbă de Tecău, servicii puternice de la Bopanna, lovituri de trecere de la Mergea.


UPDATE 13:57 Echilibru restabilit devreme de Florin și Rohan, care profită de prima rotație la serviciu a lui Horia Tecău, cel care își cedează serviciul, pe o greșeală de picior. 2-2 după 13 minute de joc.


UPDATE 13:55 Rohan iubește iarba, iubește și fotbalul european. Într-o perioadă în care campionatul indian de fotbal primește infuzii de jucători europeni, Bopanna și-a încărcat bateriile miercuri alături de trei nume grele ale „sportului rege”.


UPDATE 13:50 Horia și Juls se distanțează rapid la 2-0, poziționându-se clar mai ofensiv, la fileu.


UPDATE 13:48 Tracul debutului: Tecău și Rojer deschid cu un break rapid pe serviciul indianului. 1-0.


UPDATE 13:45 Rohan Bopanna deschide semifinala la serviciu, la alegerea câștigătorilor tragerii la sorți, Tecău / Rojer. „Let’s do this” este mesajul inspirat de nike folosit de Rohan pentru această semifinală.


UPDATE 13:40 Jucătorii se încălzesc. Horia și Juls au turat greu motoarele în acest turneu, privați de un meci întreg în primul tur, acolo unde au rămas pe teren doar pentru trei game-uri, înainte ca adversarii lor să abandoneze. Se poate spune că au fost la o tușă de eliminare, fiind conduși cu 2-0 la seturi, dar jocul lor din săptămâna a doua s-a ridicat spectaculos. Florin și Rohan de partea cealaltă, au fost în super-formă de la început, iar ultima victorie, cu frații Bryan, a fost spectaculoasă.


UPDATE 13:30 Salut! Wimbledon, ziua a zecea, ne aduce finala românilor la dublu. Vom avea un tricolor în finala masculină de dublu, la fel ca în 2010, 2011 și 2012, dar astăzi se va stabili „who is it”, cum spune super-hitul muzicii pop, Michael Jackson. Horia Tecău și Florin Mergea se duelează pe Terenul 2, supranumit „Cimitirul capilor de serie”. Tecău și Rojer ocupă poziția a patra pe lista capilor de serie și formează perechea cel mai bine clasată în lupta pentru trofeu, în acest moment al competiției, iar Mergea și Bopanna sunt poziția a 9-a a acestei liste. Tot astăzi, la ora 15:00, la All England Club se dă start joc în semifinalele feminine: Garbine Muguruza – Aga Radwanska și apoi, Maria Șarapova – Serena Williams.


Adversari astăzi, în semfinalele probei de dublu de la Wimbledon, Horia Tecău și Florin Mergea cucereau în urmă cu 12 ani, exact pe 9 iulie, al doilea trofeu, la juniori, pe iarba londoneză.


Horia Tecău și Florin Mergea cucereau în 2003, al doilea titlu la Wimbledon, la juniori FOTO: MEDIAFAX

Întâlnirea din semifinalele probei de dublu masculin, dintre perechea româno-olandeză Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (cap de serie numărul 4) și cea româno-indiană formată din Florin Mergea/Rohan Bopanna (cap de serie numărul 9), are loc joi, de la ora 13.30, pe Terenul 2. Aceasta va fi transmisă de Digi Sport. Cei doi tricolori au mai fost adversari în circuitul ATP de cinci ori, echipa lui Tecău câștigând toate întâlnirile.


Constănțeanul este în concurs și la dublu mixt, unde alături de Katarina Srebotnik s-a calificat în sferturile de finală ale competiției. Vineri, ei vor întâlni, pentru un loc în semifinale, perechea Robert Lindstedt/ Anabel Medina Garrigues (Suedia/Spania).

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut 625.000.000 € la un singur transport trimis la Constanța
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut 625.000.000 € la un singur…
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…