SCM Rm. Vâlcea – CSM București, 29-30. „Tigroaicele” câștigă meciul, dar pierd la „matematică”. Cea mai mare surpriză a ultimilor 30 de ani: vâlcencele au titlul în buzunar

Redactor:
Andru Nenciu
Redactor:
Marius Hutu
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • SCM Rm. Vâlcea – CSM București 29-30. CSM București, echipa finanțată de Primăria Capitalei, oferă cea mai neplăcută surpriză a ultimilor 30 de ani în handbalul românesc și trimite, practic, titlul la Vâlcea într-un sezon în care banii publici „pompați” în echipă au dat impresia că Cristina Neagu și colegele ei vor defila spre medaliile de campioane.
  • Deținătoarea titlului din handbalul românesc a condus cu șase goluri după primele 40 de minute, însă o revenire de excepție a vâlcencelor ce strâns scorul final. CSM București avea nevoie de victorie la 3 goluri diferență pentru a-și asigura avantaj la golaveraj în fața echipei vâlcene, care nu a mai triumfat în campionatul României de la desființarea marii echipe a Oltchimului.

â–º Radicevic aduce în ultima secundă victoria pentru CSM București, dar  diferența de un singur gol o transformă pe SCM Rm. Vâlcea în campioană virtuală în handbalul feminin românesc.

Clasamentul campionatului:

1. SCM. Rm. Vâlcea – 51 puncte
2. CSM București – 48 puncte
3. ASC Corona Brașov – 31 puncte
4. CS Măgura Cisnădie – 29 puncte
5. SCM Craiova 27 puncte

â–º Min. 59 Glibko o execută pe Paula Ungureanu de la 7 m, pentru egalitate de 27-27. CSM București beneficiază și ea de o aruncare de penalitate, are superioritate numerică, dar Irina Glibko le înfinge un pumnal în poartă, pentru 28-28. Antrenorul echipei din Vâlcea își face cruce, fiind la mai puțin de 30 de secunde de o mare performanță.

â–º Min. 58. Fraga Fernandez recidivează și poate fi eroul zilei pentru Vâlcea. Aduce o valoroasă egalitate pe tabelă, la 26.

â–ºMin. 56 Fraga Fernandez o învinge pe Paula Ungureanu și reduce diferența de pe tabelă la un singur gol, 25-26. Sala din Vâlcea este un vulcan.

â–º Min. 55 Final incandescent. CSM București pendulează între avans de unul și două goluri. Popa a avut aruncare de egalitate, dar a ratat golul.

â–º Min. 50: S-a trecut de scorul din partida tur, ceea ce înseamnă că o victorie la 3 goluri îi este suficientă CSM-ului din București pentru a spera mai departe la titlul de campioană.

â–º Min. 48. Vâlcea revine în marja de trei goluri, după o cursă fantastică a extremei stânga Ana Maria Popa. Tigroaicele conduc 23-20 În minutul 41, diferența era dublă, de șase goluri.

â–º Min.46 Cvijic este eliminată și este rândul CSM-ului să joace cu un om în minus.

â–º Min. 44. Fanii își încurajează în continuare echipa favorită, care punctează din nou speculând pe extremă prin Ana Maria Popa. 21-16 este încă un scor favorabil pentru CSM București.

â–º Min 41. Campioana respiră aer european. 20-14, după două execuții ale lui Lekic, iar fanii din tribună încep să fluiere și să conteste fiecare decizie a arbitrilor. Partida e întreruptă la scorul de 20-15, după o decizie la limită a brigăzii de arbitrii.

â–º Min 39. Vâlcea e în dificultate: se adună greșelile, dublă inferioritate, iar CSM-ul se duce la patru goluri, 18-14. Radicevic e de neoprit.

â–º MIn 37: Moment important în partidă: Radicevic și Cvijic aduc diferența minimă necesară campioanei în exercițiu. 17-14 pentru tigroaice. În plus, Vâlcea este în inferioritate pentru 2 minute. Dar, CSM trebuie să ajungă la 21 de goluri pentru a le fi suficient acest +3 de pe tabelă.

â–ºMin. 35 CSM București gestionează bine startul reprizei secunde, cu om în minus. Tigroaicele se desprind la două lungimi, 15-13, după două atacuri ale centrului naționalei Bulgariei, Elizabeth Omoregie.

â–º „București-ul va intra în criză de timp dacă Vâlcea menține rezultatul.  Vâlcea campioană” – este pronosticul Luminiței Huțupan, marea portăriță a handbalului românesc.

â–º PAUZĂ‚: scor egal, 12-12. CSM-ul va fi în inferiotitate în startul reprizei secunde, după eliminarea lui Lazovic. Partida este cât se poate de echilibrată: Vâlcea a avut un moment de forcing, desprinzându-se la 5-3, însă staff-ul CSM-ului a reacționat prompt. Grubisic a fost integralistă în poarta campioanei.

Vâlcea: Glibko (5), Florica (2), Petrovic (2), Vieira (1), Pricopi (1), Fernandez (1)

CSM București: Radicevic (4), Lazovic (3), Lekic (2), Omoregie (2), Cvijic (1)

â–º Min. 25 CSM București este în continuare eficientă pe contre, egalează la 10 în inferioritate numerică.

â–º Min. 24 Florentin Pera cere time-out. Le cere handbalistelor sale să nu mai forțeze atacul din prima la poartă. Pentru CSM, fiecare gol contează.

â–ºMin. 22 Vâlcea revine în avantaj, de un gol, 9-8, după o nouă aruncare spectaculoasă, cu podeaua, a interului stânga, Iryna Glibko.

â–º Min.20 Glibko și Radicevic țin greul în atac, cu câte trei goluri. Egaitate la 8.

â–º Min. 17 Slovena-lunetistă Lazovic trage de la distanță și readuce CSM-ul din București în avantaj, 7-6.

â–º Min. 15. Egalitate la 6, un scor care le convine gazdelor. Defensiva vâlceană rezistă eroic.

â–ºMin. 13 Tigroaicele sunt trezite la timp, iar Omoregie și Radicevic restabilesc egalitatea, cu faze pe cont propriu. 5-5

â–º Min. 12 Minute de aur pentru Vâlcea, care înscrie de patru ori consecutiv, trecând de la 1-3 la 5-3. CSM București este în corzi, iar Dragan Djukic cere time-out pentru a pune punct degringoladei.

â–º Tânăra portăriță a lui SCM Vâlcea, Ciucă, intră în poartă și își ține echipa în joc, apărând un 7m.

â–ºMin.6 CSM București ia un start bun. desprinzându-se la 3-1. Dumanska a avut o primă paradă, dar Lekic, Cvjic și Radicevic – pe contraatac sunt letale.

â–º Min.3 Vâlcea deschide scorul, prin Iryna Glibko, după o serie de atacuri ratate.

21:00 „Mușcați din ele!” Iată mesajul galeriei pentru echipa oaspete care a pus pe jar Vâlcea. Tigroaicele sun puse la „proțap” de fanii liderului,

20:35 Sala din Vâlcea este arhiplină, cu jumătate de oră înainte de startul partidei. Jucătoarele efectuează încălzirea înaintea meciului care decide, în proporție de 99%, campioana Ligii Naționale de handbal feminin.


Gazdele au un avantaj de șase puncte înaintea acestei întâlniri, dar și un meci în plus disputat. Victoria din tur cu 22-19, dar și o sală arhiplină în spate sunt alte avantaje importante pentru Vâlcea, în tentativa de a readuce titlul în localitate, la 5 ani de la dispariția Oltchimului. CSM București nu va sta, la rândul ei, cu mâinile în sân. Are jucătoare de clasă mondială în lot, care au mai jucat astfel de meciuri cu miză. De altfel, Dragana Cvijic, Barbara Lazovic și Jovanka Radicevic au evoluat cu mai puțin de un an în urmă finala Ligii Campionilor, într-o partidă memorabilă Gyor – Vardar Skopje, care a avut nevoie de prelungiri.

Campioana en-titre vine după o perioadă foarte slabă, fără victorie în ultimele trei jocuri oficiale, dar și-a anunțat cât se poate de clar intențiile pentru jocul de la Vâlcea. „Noi muncim în continuare pentru a ne îndeplini toate obiectivele și suntem încrezătoare că o putem face. Vom avea un meci greu la Vâlcea, va fi un joc frumos, dar să fiți siguri că mergem acolo să ne batem și să câștigăm”, a declarat Paula Ungureanu pentru site-ul oficial al clubului.

Având în vedere importanța jocului, Andrea Lekic și Majda Mehmedovic, accidentate în ultimele săptămâni, au făcut deplasarea la Vâlcea. Și la gazde a revenit de curând Andreea Adespii, astfel că ambele formații sunt gata să alinieze loturi de „16″ competitive, cu soluții pe băncile de rezerve.

  • Echipele posibile de start:
  • Vâlcea: Dumanska – Popa, Glibko, Fraga Fernandez, Vasileuskaya, Lopez, Băcăoanu
  • CSM București: Grubisic – Curea, Omoregie, Lekic, Lazovic, Radicevic, Cvijic

Exceptând meciul din tur, câștigat de Vâlcea cu 22-19, cele două formații au câștigat tot până acum în Liga Națională. Și foarte probabil, acest lucru se va întâmpla și până la sfârșitul sezonului. În aceste condiții, meciul retur cântărește enorm în ecuația titlului.

Dacă Vâlcea pierde la maximum două goluri sau la trei goluri dar nu cu mai mult de 21 de goluri primite, atunci are toate șansele să devină campioană. Pentru a-și păstra titlul, CSM București are nevoie de cel puțin o victorie la trei goluri, cu minimum 23 de goluri marcate, pentru a răsturna ierarhia de azi.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
Ilie Dumitrescu nu găsește explicații: „Este greu de imaginat! Este ireal”
Ilie Dumitrescu nu găsește explicații: „Este greu de imaginat! Este ireal”
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Deea Maxer a dat vestea mult așteptată, la un an de relație cu Robert Drilea. „Menirea femeii e să fie mamă”
Deea Maxer a dat vestea mult așteptată, la un an de relație cu Robert Drilea. „Menirea femeii e să fie…
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iarna se întoarce la munte, cu ninsori şi viscol
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iarna se întoarce la munte, cu ninsori şi viscol
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela Corduneanu s-a prăbuşit emoţional
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela Corduneanu s-a prăbuşit emoţional
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi din România
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi din România
Pericol total în TRANSILVANIA. Este vestea momentului pentru cei care locuiesc în Ardeal
Pericol total în TRANSILVANIA. Este vestea momentului pentru cei care locuiesc în Ardeal
Ce au descoperit anchetatorii la reconstituire, în cazul crimei de pe A1? Avocatul afaceristului dă vina pe stres
Ce au descoperit anchetatorii la reconstituire, în cazul crimei de pe A1? Avocatul afaceristului dă vina pe stres
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Cum a ajuns Cătălin Bordea să cumpere BMW-ul lui Capatos – VIDEO
Cum a ajuns Cătălin Bordea să cumpere BMW-ul lui Capatos – VIDEO
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva luni de la cununia civilă
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva luni de la cununia civilă