EXCLUSIV | Pentru prima dată, Gabi Szabo a vorbit despre episodul în care a fost izbită de Kofi Amoah. Ce a simţit în momentul loviturii

27 feb 2016 52229 afişări Comentează şi tu Atletism
EXCLUSIV | Pentru prima dată, Gabi Szabo a vorbit despre episodul în care a fost izbită de Kofi Amoah. Ce a simţit în momentul loviturii

Pentru prima dată, Gabi Szabo a vorbit despre ciocnirea cu atletul Kofi Amoah Prah, într-un episod care a rămas în istoria atletismului mondial. S-a întâmplat în 2001, în timpul unui concurs în sală organizat în Stuttgart.

Faza în care Kofi Amoah Prah a loveşte din plin pe Gabi Szabo a făcut înconjurul lumii şi a rămas o scenă memorabilă în istoria atletismului românesc. Atleta română îşi terminase cursa şi se retrăgea lângă echipa sa. În drumul spre vestiare, a traversat pista de sărituri în lungime, acolo unde Kofi Amoah Prah se pregătea să sară.

Invitată de Andru Nenciu la ProSport LIVE, Gabi Szabo susţine că s-a asigurat că Amoah nu luase startul, dar peste câteva secunde s-a trezit izbită din plin. Fostul ministrul al Tineretului şi Sportului susţine însă că ciocnirea n-a fost aşa dureroasă cum pare la prima vedere, mai ales că şi-a controlat căzătura pe spate.

”Credeţi-mă, este mai mult fotografia... Este mai mult spectacol, dar n-a fost nimic grav. Alergasem pe distanţa de o milă... N-a fost regizat. Şi mă duceam să fac partea de încheiere. Am văzut că el nu pleacă, m-am uitat în spate şi atunci... Noroc că am făcut căzătura pe spate. N-a fost aşa rău, m-am ridicat şi spatele. A fost şi vina arbitrului, pentru că mi-a dat voie să trec pe acolo”, a povestit Gabi Szabo la ProSport LIVE.

ProSport LIVE este un format unic în peisajul media autohton, iar cititorii ProSport vor putea să contribuie în timp real la realizarea emisiunii.

Nu rata ProSport LIVE, de luni până vineri, de la 10:00, pe www.prosport.ro

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.