Sfârşitul coşmarului! Kassandra Rotariu va fi un copil normal, după 30 de operaţii în doi ani

30 iun 2011 2969 afişări Comentează şi tu Sport Life
Sfârşitul coşmarului! Kassandra Rotariu va fi un copil normal, după 30 de operaţii în doi ani Sfârşitul coşmarului! După 30 de operaţii în doi ani, Kassandra Rotariu va fi un copil normal

Ceea ce în urmă cu trei ani părea un vis aproape imposibil de îndeplinit poate deveni la sfârşitul acestui an realitate. Kassandra Rotariu, fetiţa maltratată şi abandonată de propria familie şi adoptată pe urmă de fostul internaţional Iosif Rotariu, va fi, în curând, un copil normal.

Dana, soţia lui Iosif Rotariu, se află, din 20 iunie, la Strasbourg, alături de Kassandra, care va fi internată astăzi în spital, iar mâine va fi operată la picior. Intervenţia chirurgicală va dura circa şapte ore. "Piciorul stâng nu mai creşte, astfel că îi vor tăia din firul de os de la bazin până la genunchi şi îi vor monta o proteză în acea zonă", a explicat mama adoptivă a Kassandrei.

30 de operaţii în doi ani!

Pentru fetiţa de şase ani vor urma alte două intervenţii chirurgicale, la mâini. Acestea trebuie făcute la circa trei luni distanţă. "Sperăm să terminăm cu operaţiile până în decembrie. Kassandra ar avea atunci cel mai frumos cadou de Crăciun - va fi un copil normal. Va scăpa de probleme până peste patru ani, când va trebui să o luăm de la capăt, să i se schimbe iar protezele, deoarece e în creştere. După cele două operaţii la mâini, Kassandra va avea fix 30 de operaţii la sfârşitul anului, dacă le punem la socoteală şi pe cele suferite la spitalul Louis Ţurcanu, înainte să o găsim noi", a spus soţia lui Iosif Rotariu.

Kassandra a mai fost operată la maxilar, în urmă cu patru luni, tot la Strasbourg. Costul tuturor celor patru intervenţii chirurgicale din Franţa este de peste 100.000 de euro.

Îi e dor de tata şi de frăţiorul ei. Roti ne sună de două ori pe zi, iar ea de fiecare dată când aude telefonul, mi-l ia din mână, să răspundă ea
Dana Rotariu, mama Kassandrei

Maltratată de propria bunică
Kassandra are nevoie de toate aceste operaţii din cauza bunicii sale naturale. Familia Rotariu a adoptat-o în urmă cu trei ani, după ce fetiţa a fost bătută, aruncată de la etaj şi arsă pe faţă de femeia care a fost condamnată în urmă cu câteva luni la opt ani de închisoare pentru faptele sale. În urma "tratamentului" aplicat de bunică, fata s-a ales cu maxilarul distrus şi cu oasele sfărâmate la mâini şi la unul dintre picioare.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.