Echipa Atlantic4 a pornit în cursa de traversare a Mării Negre într-o ambarcaţiune cu vâsle

16 iun 2017 1305 afişări Comentează şi tu Sport Life
Echipa Atlantic4 a pornit în cursa de traversare a Mării Negre într-o ambarcaţiune cu vâsle

Atlantic4, prima echipă românească ce va traversa Oceanul Atlantic vâslind, a pornit, vineri, în cursa de traversare a Mării Negre într-o ambarcaţiune cu vâsle, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Andrei Roşu, Vasile Oşean, Ionuţ Olteanu, Marius Alexe şi Alexandru Dumbravă sunt cei cinci membri ai echipei Atlantic4, care au pornit vineri din portul Marina Limanu şi vor vâsli neîntrerupt aproximativ 1200 de kilometri, până la Batumi (Georgia).

Întreaga aventură a echipei Atlantic4 va putea fi urmărită pe site-ul atlantic4.ro şi pe pagina de Facebook Kaufland România.

Echipa de români a aplicat la Guinness World Records tentativa de a doborî recordul mondial de traversare a Mării Negre într-o ambarcaţiune cu vâsle, care în prezent este de 29 de zile.

Scopul echipei este de a se antrena pentru cea mai dură cursă de canotaj din lume Talisker Whisky Atlantic Challenge ce va avea loc în decembrie 2017.

Traversarea Mării Negre constituie o etapă foarte importantă din pregătirea echipei de români pentru provocarea Atlantic Challenge de a traversa Oceanul Atlantic vâslind şi este făcută în aceeaşi barcă cu vâsle ce va fi folosită şi în marea cursă pentru care se antrenează.

Prin acest antrenament, echipa urmăreşte să descopere cum se va comporta fiecare membru în situaţii extreme şi totodată să se familiarizeze cu barca, să testeze echipamentul de salvare, para ancora, hrana liofilizată, sistemele de navigaţie fixe şi portabile şi alte echipamente.

Echipa Atlantic4 concurează cu sprijinul Kaufland România pentru împlinirea unei cauze sociale: completarea fondurilor necesare realizării unui Campus socio-medical la Adunaţii Copăceni, destinat copiilor diagnosticaţi cu boli rare sau incurabile.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.