SPECIAL | Bradu'... mereu în haine de Crăciun! Stadion de milioane de euro la Liga a III-a. Iulian Tameş e vedetă la echipa lui Adrian Dulcea

17 mai 2017 6479 afişări Comentează şi tu Special
SPECIAL | Bradu'... mereu în haine de Crăciun! Stadion de milioane de euro la Liga a III-a. Iulian Tameş e vedetă la echipa lui Adrian Dulcea

Un fel de Chiajna în variantă piteşteană, comuna Bradu respiră pentru fotbal. Echipa din localitate se bate pentru podium în seria 3 a Ligii a III-a şi speră să dea piept în caţiva ani cu Steaua şi Dinamo.

Cu ajutorul Primăriei, aici s-a construit unul dintre cele mai moderne arene la nivelul ligiilor inferioare. Stadionul a costat câteva milioane de euro, terenul sintetic valorează 200.000 Euro, are tribună VIP şi investiţiile nu se opresc aici. Sala de forţă şi zona de SPA se află deja în construcţie.

Clubul cu preşedintele-jucător

Clubul are un preşedinte excentric şi nebun după fotbal. Cristinel Soare a înfiinţat Atletic Bradu în 2008 şi la 45 ani este decarul echipei. Mai joacă la liga a III-a însă doar când scorul permite sau e nevoie de fantezie în atac. Evoluează însă cu succes alături de amicii săi în liga judeţeană.  "Îmi aduc aminte că la un meci cu Steaua II i-am dat mingea printre picioare unui fundaş şi a încercat să mă rupă apoi. I-am zis, mai baiatule ţi-aş putea fi tată şi s-a calmat de ruşine. Acum mai visez să dau un gol în liga a doua şi apoi mă pot retrage complet satisfăcut", spune veteranul preşedinte/jucător.

"La noi nu există discuţii cine face echipa. Preşedintele intră doar când scorul ne permite şi îl pot baga pe teren. Chiar dacă nu mai are condiţia fizică de altădată, compensează însă cu sufletul şi e un model pentru cei tineri", subliniează antrenorul Adrian Dulcea.

Iulian Tameş, vedeta echipei

Nu doar preşedintele intră pe teren la Atletic Bradu. Antrenor secund&jucător este triplul campion al României cu Dinamo (4 Cupe ale României, vicecampion în 2011 cu Poli Timişoara, 31 goluri pentru FC Argeş, 5 selecţii la echipa naţională), Iulian Tameş (38 ani). Acesta mai joacă fotbal din plăcere. "Condiţiile sunt foarte bune, avem infrastructura necesară să jucăm în primele două ligi. Eu îmi doresc să devin antrenor, momentan mă completez reciproc cu Adi Dulcea. Există o schimbare de generaţii la nivelul tehnicienilor. E ceva normal. Dacă nici noi, cei care am făcut ceva performanţă în fotbal, nu am rămâne în domeniu, atunci cine?!"

80 de copii la Atletic Bradu

Veteranii lasă deja clubul pe mâine bune. Atletic Bradu are deja 80 de copii legitimaţi la toate categoriile de vârstă. Obiectivul antrenorului Adrian Dulcea (fost jucător la Fc Argeş) şi al conducerii clubului: un nou Mutu la Piteşti. “Stăm foarte bine şi la loturile de copii, avem în jur de 80 de copii, grupe de la 2003 până la 2009, unele dintre acestea jucând şi pentru echipa noastră de seniori. Reprezintă pepiniera noastră şi sperăm ca din fiecare grupă să scoatem cel puţin câte un jucător care să poată să meargă mai departe”, a precizat preşedintele Atletic Bradu, Cristinel Soare.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.