Prim ministru-fotbalist

5 mai 2010 56 afişări Comentează şi tu Special
Prim ministru-fotbalist Prim ministru-fotbalist

La aproape 47 de ani, Viktor Orban nu este numai prim-ministrul desemnat la Ungariei, ci şi jucător activ la gruparea Felcsut. Aici a înfiinţat o academie de fotbal, ca şi Gheorghe Hagi, cei doi întâlnindu-se luni pentru perfectarea unei colaborări.

Orban, care a mai fost premier între 1998 şi 2002, a câştigat alegerile legislative de luna trecută din Ungaria, partidul său, Fidesz, obţinând majoritatea absolută în Parlamentul de la Budapesta. Dar dincolo de activitatea politică de succes, Orban are o pasiune imensă: fotbalul. L-a practicat încă din copilărie, petrecută la Felcsut, şi peste ani a devenit jucător la această echipă, ajunsă la un moment dat în liga secundă, dar acum în divizia a patra. Mijlocaş ofensiv la Felcsut SE, unde încă este legitimat, Orban a înfiinţat aici şi o academie de fotbal, purtând numele celebrului jucător maghiar Ferenc Puskas.

Academia lui Orban vs academia lui Hagi

Astfel se explică interacţiunea dintre Orban şi Hagi, românul aflându-se în Ungaria pentru perfectarea unei colaborări între academia sa şi cea patronată de omul politic maghiar, mai exact participarea la competiţii de juniori organizate de cele două părţi: la Constanţa, în luna august, şi, respectiv, Cupa Puskas-Suzuki de anul viitor. "Puskas a avut, ca şi mine, două picioare stângi, a jucat tot cu numărul 10 şi tot la Real Madrid", a glumit Gheorghe Hagi în faţa lui Viktor Orban.

A amânat o şedinţă de guvern pentru fotbal

În precedentul mandat de prim-ministru, Viktor Orban a amânat o şedinţă săptămânală de guvern pentru a putea participa la antrenamentele echipei Felcsut! Explicaţia a fost dată chiar pe cale oficială: premierul a fost înţeles pentru că trebuia să se antreneze împreună cu ceilalţi coechipieri, aflaţi într-un stagiu de pregătire în Croaţia.

Ministrul de externe din cabinetul Orban, Janos Martonyi, este născut în Cluj

Viktor Orban este şi susţinătorul financiar al grupării din Felcsut

Viktor Orban este numit de presa maghiară Viktator, din cauza tendinţelor sale autoritare

Deşi îi place să evolueze în ofensivă, Orban are numărul 2 pe tricoul de la Felcsut

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.