Minifotbalul devine un fenomen în Bucureşti. Foşti campioni ai României s-au reprofilat şi fac spectacol pe sintetic. VEZI unde poţi să joci fotbal alături de prieteni şi de superfotbalişti

10 aug 2017 2183 afişări Comentează şi tu Special
Minifotbalul devine un fenomen în Bucureşti. Foşti campioni ai României s-au reprofilat şi fac spectacol pe sintetic. VEZI unde poţi să joci fotbal alături de prieteni şi de superfotbalişti

În ultimii ani, în România, în special în Bucureşti, fotbalul pe teren redus – minifotbalul - aşa cum a fost implementat în limbajul iubitorilor sportului rege, a cunoscut o dezvoltare importantă.

Sute de echipe îşi desfăşoară activitatea în Capitală, aceastea fiind formate din colegi de facultate, şcoală, serviciu, prieteni, vecini, foşti fotbalişti profesionişti, cu toţii mânaţi de dorinţa de a face mişcare şi a-şi hrăni spiritul competiţional. La baza acestui fenomen, în ţară şi în Capitală s-au înfiinţat mai multe competiţii, una dintre acestea fiind Victory Cup.

Ajunsă deja la ediţia cu numărul 7, Victory Cup se desfăşoară sub egida Federaţiei de Minifotbal din România şi este dedicată, exclusiv, jucătorilor amatori, printre cei peste 1000 de legitimaţi, care fac parte din cele 54 de echipe, aflându-se şi foşti fotbalişti profesionişti, retraşi din activitate după cariere în urma cărora au scris pagini importante din istoria Ligii 1.

Câteva nume din această categorie cu rezonanţă în fotbalul românesc sunt: Petre Marin, Sorin Ghionea, Stelian Stancu, Nicu Epaminonda, Nicolae Constantin, Bogdan Pătraşcu, Gigel Coman, Cătălin Liţă, Sorin Paraschiv şi mulţi alţii care au strâns, în parcursul lor profesional, zeci sau sute de meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc.

La sfarşitul lunii august, după o pauză de vară care a durat mai bine de o lună, cei peste 1000 de jucători înscrişi în ediţia cu numărul 7 Victory Cup revin pe carpeta terenului sintetic, noutatea reluării campionatului fiind o a treia ligă valorică, alte 8 echipe urmândsă se alăture celor 54 care formează, deja, Liga 1, respectiv Liga 2, numărul formaţiilor înscrise în acest sezon urmând să depăşească cifra 60.
Mai multe detalii despre Victory Cup şi despre fenomenul minifotbalului dedicat 100% amatorilor găsiţi pe site-ulwww.victorycup.ro sau pe pagina de facebook a competiţiei.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.