Un milion de euro de la FIFA, deturnaţi din conturile FRF în mandatul lui Mircea Sandu! Un nou dosar în fotbal: membrii Comitetului Executiv, audiaţi la DIICOT | UPDATE: Reacţiile lui Mircea Sandu şi Iuliu Mureşan

23 feb 2016 11963 afişări Comentează şi tu Special
Un milion de euro de la FIFA, deturnaţi din conturile FRF în mandatul lui Mircea Sandu! Un nou dosar în fotbal: membrii Comitetului Executiv, audiaţi la DIICOT | UPDATE: Reacţiile lui Mircea Sandu şi Iuliu Mureşan

UPDATE: Mircea Sandu, fost preşedinte la FRF în perioada în care DIICOT susţine că a fost delapidată suma de 1 milion de euro, a declarat că din punctul său de vedere acest caz nu stă în picioare. Sandu precizează că banii veniţi de la forurile internaţionale au fost cheltuiţi conform cu acordul dintre FRF şi FIFA.

"Banii nu pot să dispără din Federaţie în niciun caz. Banii erau pentru diverse proiecte, fotbal feminin, arbitri, juniori. E foarte greu să faci ceva în afară de ce e stipulat acolo pentru că trebuie să dai raportul. Nu se alocă bani oricum, nu se pot cheltui bani oricum. Pentru mine e surprinzător că a apărut acest caz. Nu am absolut nicio emoţie! Bilanţul nostru financiar este depus la Ministerul de Finanţe. Din punctul meu de vedere nu există această cauză", a declarat Mircea Sandu la ProSport LIVE.

Iuliu Mureşan, şeful CFR-ului, va merge la audieri la DIICOT în scandalul momentului din fotbalul românesc, dar preşedintele clubului ardelean spune că nu are nici cea mai mică emoţie în acest caz.

"Nu am niciun fel de emoţie legată de audieri. Nici eu, nici clubul. Prin conturile mele sau ale CFR-ului nu a trecut niciun euro din cei despre care se vorbeşte. În rest, să răspundă cei în cauză", a declarat Iuliu Mureşan la ProSport LIVE. (intervenţia integrală a lui Iuliu Mureşan poate fi urmărită AICI).


UPDATE: Banii de la FIFA au fost delapidaţi către conturile unor persoane din conducerea FRF, în ultima perioadă a mandatului lui Mircea Sandu. Vor fi citaţi la audieri, deocamdată, în calitate de martori, toţi membrii Comitetului Executiv din perioada 2010-2012.

"Procurorul vrea să se convingă de anumite chestiuni ale gestionării Federaţiei şi sigur că eu, în calitatea mea, că am fost chemat ca martor, o să trebuiască să răspund pentru perioada în care am avut mandat în Comitetul Executiv – 2005-2009. Absolut nicio informaţie nu am, dar atât că e cu Federaţia Română de Fotbal", a declarat Patriţiu Abrudan, conform Digi24.


Foşti oficiali ai Federaţiei Române de Fotbal sunt suspectaţi că ar fi deturnat 1 milion de euro de la forurile continentale, în perioada 2010-2012, în mandatul fostei conduceri a FRF, informează Mediafax

 Procurorii DIICOT au deschis un dosar în acest sens, iar primul om de fotbal audiat marţi dimineaţă este Patriţiu Abrudan, fost vicepreşedinte FRF şi fost vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, anunţă televiziunile de ştiri.

Fostul vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) Patriţiu Abrudan este audiat marţi la DIICOT, în cauză fiind un dosar care vizează infracţiuni din perioada 2010-2012, comise de un grup care urmărea "însuşirea sumei de un milion de dolari" proveniţi din finanţarea FRF de către FIFA.

"Perioada 2010-2012 a fost momentul la care s-ar fi constituit un grup infracţional organizat prin care s-a urmărit însuşirea sumei de peste un milion de dolari provenită din finanţarea FRF de către FIFA. Banii ar fi fost supuşi unui proces de reciclare fiind transferaţi succesiv prin conturile ,ai multor persoane juridice şi fizice", au precizat surse judiciare.

Patriţiu Abrudan a fost şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) în mandatul lui Mircea Sandu.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.