Lovitură pentru Becali!** DNA îl vrea închis în cazul schimbului de terenuri cu MApn! Gigi: „E apă de ploaie, au trecut atâția ani”

Lovitură pentru Becali!** DNA îl vrea închis în cazul schimbului de terenuri cu MApn! Gigi:
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 19:50 Cum era de așteptat, patronul Becali a minimalizat importanța cererii procurorului DNA, care a cerut pedeapsă cu executare pentru acesta, în cazul schimbului de terenuri cu MApn.

E apă de ploaie dosarul ăsta. Nu au mai cerut pedeapsă, n-au cerut nimic. E o aiureală… E vechi de 16 ani dosarul. Chiar dacă ar fi cum zic ei, nu mai poți să dai vreo pedeapsă după 16 ani. Dacă n-ai putut să demonstrezi nimic atâta timp, despre ce mai vorbim. Am făcut un schimb de teren și cu asta, basta.„, a comentat informația Becali, la gsptv.


Procurorul DNA a cerut luni, la instanța supremă, pedepse cu executare pentru George Becali, Dumitru Cioflină, Victor și Ioana Babiuc, precum și obligarea acestora la plată în solidar a peste 800.000 de dolari, în cazul schimbului de terenuri dintre omul de afaceri și Ministerul Apărării Naționale.

Instanța supremă a anunțat luni că s-a încheiat cercetarea judecătorească în acest dosar și a dat cuvântul părților din proces, respectiv procurorului DNA și avocaților inculpaților, pentru prezentarea pledoariilor finale.

Procurorul DNA a reiterat acuzațiile din rechizitoriu aduse fiecăruia dintre inculpați, arătând că toate probele de la dosarul cauzei dovedesc vinovăția acestora și conturează acuzațiile aduse de anchetatori.

În acest context, procurorul DNA a cerut judecătorilor instanței supreme aplicarea unor pedepse cu executare în cazul celor patru, fără a preciza însă la câți ani de închisoare să fie condamnat fiecare. Totodată, reprezentantul DNA a solicitat obligarea lui Becali, în solidar cu fostul ministru al Apărării Victor Babiuc și cu generalul Cioflină, la plata a peste 800.000 dolari, care reprezintă diferențele de preț între terenurile primite de finanțatorul Stelei și cele date de acesta, la schimb, Armatei.

Procurorul DNA a cerut și confiscarea unei sume de 21.000 de dolari de la Gigi Becali, reprezentând contravaloarea unei suprafețe de 1,7 hectare dintr-un teren pe care omul de afaceri nu l-a mai dat Armatei la primul schimb făcut cu această instituție. În plus, procurorul DNA a cerut confiscarea sumei de 3.000 de euro de la Babiuc.

Instanța urmează să dea, luni, un verdict în procesul privind schimbul de terenuri dintre George Becali și Ministerul Apărării Naționale (MApN).

George Becali este judecat pentru fapte de corupție, alături de fostul ministru Victor Babiuc, de fiica acestuia, Ioana Babiuc, și de Dumitru Cioflină, fost secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale și fost șef al Marelui Stat Major General, acuzați de fapte de corupție în legătură cu un schimb de terenuri între Becali și MApN care a avut loc în urmă cu peste zece ani.

Victor Babiuc declara în noiembrie 2011, când a fost audiat de magistrații instanței supreme în dosarul privind schimbul de terenuri cu Gigi Becali, că înaintea acestui transfer de terenuri au mai existat încă 11 schimburi sau înstrăinări, niciunul nefiind considerat în neregulă.

El preciza că avizul juridic al Direcției legislație și contencios există încă din 10 decembrie 1998, actul menționând acordul pentru schimb în condițiile dreptului comun.

Fostul ministru al Apărării a contestat faptul că statul român ar fi fost proprietar, spunând că a cerut încă din 2002 să se facă dovada dreptului de proprietate.

Judecarea dosarului în care sunt acuzați Dumitru Cioflină, fost secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale și fost șef al Marelui Stat Major General, Victor Babiuc, fost ministru al Apărării, fiica acestuia, Ioana Babiuc și finanțatorul FC Steaua, Gigi Becali a început în 18 ianuarie 2011, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Conducerea DNA a cerut, în 19 septembrie 2007, Comisiei speciale de la Cotroceni aviz pentru declanșarea urmăririi penale împotriva fostului ministru al Apărării Victor Babiuc.

Dumitru Cioflină este acuzat în acest dosar de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, iar Victor Babiuc, fost ministru al Ministerului Apărării Naționale în perioada decembrie 1997 – 2000, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată și luare de mită, respectiv 3.000 de dolari.

Ioana Cristina Anca Babiuc este acuzată de complicitate la luare de mită, iar George Becali de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată și continuată.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 1996 – 1999, în calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publică a statului din zona Voluntari (fosta Fermă Roșia), MApN a efectuat două schimburi de terenuri cu George Becali, suprafața totală cedată acestuia în urma celor două schimburi fiind de 28,89 hectare de teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecință prejudicierea statului român cu suma totală de 892.758 de dolari.

Astfel, Cioflină și Babiuc, uzând de prerogativele funcțiilor de conducere pe care le dețineau în cadrul acestui minister, au aprobat schimburile de terenuri dintre MApN și George Becali cu încălcarea dispozițiilor legale ce reglementează proprietatea publică și circulația juridică a terenurilor, în defavoarea statului. Cei doi inculpați au făcut demersuri pentru grăbirea finalizării schimbului, în condițiile în care instituții ale statului și funcționari din cadrul MApN implicați atrăgeau atenția cu privire la diferența de valoare dintre terenurile ce fac obiectul schimbului și lipsa utilității terenului de la Ștefăneștii de Jos pentru MApN. Pentru a da o aparență de legitimitate acestor schimburi, Cioflină și Babiuc au inclus în Planul de apărare al țării pentru perioada 1997-2000 construirea unui punct de comandă nou la Ștefăneștii de Jos, potrivit procurorilor.

În 5 octombrie 1998 a fost încheiat un contract de schimb imobiliar între Ministerul Apărării Naționale și George Becali, prin care se predau la schimb 8,80 hectare de teren situat în intravilanul comuna Voluntari al MApN și 9,36 hectare de teren situat în comuna Ștefănești, județul Ilfov al lui George Becali.

Ulterior, în 4 iunie 1999, a fost încheiat un contract de schimb imobiliar între Ministerul Apărării Naționale și Becali, prin care acesta din urmă a predat 21,58 hectare de teren în zona comunei Ștefănești în schimbul a 20,9 hectare în comuna Voluntari.

Victor Babiuc a aprobat efectuarea schimbului de terenuri cu Becali cu încălcarea dispozițiilor legale privind regimul juridic al bunurilor proprietate publică și cu încălcarea dispozițiilor privind circulația juridică a terenurilor, fără un aviz din partea Direcției Legislație și Contencios din MApN, potrivit procurorilor DNA.

Mediafax

Valentin Nastaila / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre

Care e cel mai bun fundaș central al lui Dinamo din ultimii 25 de ani?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a strâns în 10 luni
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile Zeiței de la Montreal
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile Zeiței de…
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de la Pro TV
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de…
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani