L-a terminat pe Becali şi acum se ocupă de Armată: Talpan a obţinut anularea sancţiunilor dictate de CSA Steaua împotriva sa. I se imputaseră 12.000 de lei pentru că întârziase decontarea sumelor cheltuite la procesele cu FC FCSB

6 aug 2017 16526 afişări Comentează şi tu Special
L-a terminat pe Becali şi acum se ocupă de Armată: Talpan a obţinut anularea sancţiunilor dictate de CSA Steaua împotriva sa. I se imputaseră 12.000 de lei pentru că întârziase decontarea sumelor cheltuite la procesele cu FC FCSB Colonelul Petrea (stânga) a încercat să-l sancţioneze pe juristul Talpan (dreapta), dar Comisia de Jurisdicţie a anulat amenda

Locotenent colonelul Florin Talpan, juristul CSA Steaua care a câştigat toate procesele cu Gigi Becali, deposedându-l de brandul şi numele „Steaua“, a câştigat şi contestaţia depusă contra sancţiunilor dictate împotriva sa de superiorii din club.

În luna ianuarie 2017, la foarte scurt timp după ce Talpan a obţinut la Curtea de Apel o victorie decisivă contra lui Becali (sentinţa s-a dat pe 21 decembrie 2016), obligându-l să nu mai folosească numele „Steaua“ pentru echipa sa, juristului i s-a pus poprire pe conturi. Şefii clubului i-au aplicat nişte sancţiuni din 2015, când la un control se descoperise că Talpan a întârziat nişte deconturi, au dezvăluit pentru ProSport surse bine informate. „Termenul legal pentru depunerea actelor la contabilitate este de trei zile. Talpan nu l-a respectat. Era vorba de bani cheltuiţi mai ales prin tribunale, în procesele cu Becali. Taxe de timbru şi alte costuri de genul ăsta, dar şi ceva deplasări în ţară. Vreo 12.000 de lei“, au relatat sursele ProSport.

Acest tip de sancţiuni a fost aplicat mai multor angajaţi ai CSA Steaua, tot pentru întârzierea deconturilor.

„Juristul de la CSA a făcut contestaţie, pentru că îl executaseră după mai bine de un an. A câştigat pe procedură, la Comisia de Jurisdicţie, pentru că s-a constatat că fusese un control tardiv executat. N-au vrut să menţină sancţiunea pentru că se ajungea în instanţă, acolo pierdeau sigur şi atunci s-ar fi anulat tot actul şi s-ar fi făcut şi vâlvă“, au explicat aceleaşi persoane bine informate.

Sancţiunile au fost aplicate de noul comandant al CSA Steaua, colonelul Cristian Petrea, cel care l-a înlocuit pe George Boroi, plecat la Comitetul Olimpic Român pe funcţia de secretar general.

Conducerea CSA Steaua a luat măsuri împotriva juristului Florin Talpan după ce acesta a insistat pentru aplicarea sentinţelor judecătoreşti în privinţa brandului Steaua. Momentul decisiv a fost astă-primăvară, când Talpan a somat FRF să respecte deciziile instanţelor şi a dezvăluit mai multe ilegalităţi comise de Răzvan Burleanu, inclusiv menţinerea unui Comitet Executiv declarat ilegal de tribunal prin sentinţă definitivă.

Imediat, conducerea CSA Steaua s-a dezis de notificarea lui Talpan către FRF, i-a cerut acestuia să nu mai facă declaraţii şi i-a trimis mai multe controale, pentru a verifica dosarele cu care acesta câştigase procesele contra lui Becali.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.