Imnul României ar urma să fie intonat la toate finalele competiţiilor sportive. COSR a transmis la Parlament şi Guvern amendamentul pentru modificarea Legii nr. 75/1994

20 ian 2016 505 afişări Comentează şi tu Special
Imnul României ar urma să fie intonat la toate finalele competiţiilor sportive. COSR a transmis la Parlament şi Guvern amendamentul pentru modificarea Legii nr. 75/1994
  • Imnul Romaniei ar urma sa fie intonat la toate finalele competitiilor sportive. COSR a transmis miercuri la Parlament si la Guvern amendamentul pentru modificarea Legii nr. 75/1994.

Comitetul Executiv al COSR a aprobat miercuri dimineata, in sedinta, cu unanimitate de voturi, propunerea presedintelui Alin Petrache de a amenda legea privind arborarea Drapelului Romaniei, intonarea Imnului National si folosirea sigiliilor cu Stema Romaniei de catre autoritatile si institutiile publice. Imediat dupa pranz, amendamentul COSR a fost transmis catre cele doua camere ale Parlamentului si cabinetul Primului-Ministru.

„Avand convingerea ca reprezentam o voce unanima a sportului romanesc, dar si a consumatorului de sport, va inaintam prezenta solicitare apreciind asupra importantei pe care o are Imnul National in constiinta unui neam. Simbol al identitatii nationale, cu influenta directa asupra mentalitatii generale si rol important in formarea si educatia copiilor si tinerilor, Imnul National reprezinta, in opinia noastra, cea mai elevata forma de cultivare a sentimentului de mandrie nationala, bazat pe traditie, pasiune, respect, excelenta”, se arata in documentul transmis de Forul Olimpic.

Ma bucur ca toti colegii mei au imbratisat aceasta propunere. Este un lucru normal intonarea imnului de stat la competitiile sportive nationale. Daca mi se va cere voi sustine amendamentul si in Parlament. Sunt convins ca va fi imbratisat de majoritatea parlamentarilor”, a declarat Alin Petrache. COSR a propus completarea articolul 10 cu un alineat nou, respectiv  lit. e (1) cu urmatorul continut: “Pe stadioane si alte baze sportive, cu ocazia competitiilor sportive oficiale, de nivel national, etapele finale, pentru toate categoriile de varsta.”

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.