Hai în „BICICLEȘTI”! ProSport și Gândul te invită duminică de la 11:00, pe Kiseleff pentru mișcare curată

Hai în
  • Publicat:
  • Actualizat:

Campania „BICICLEȘTI” continuă. Prosport și Gândul vă așteaptă și duminică pentru al doilea weekend consecutiv, să faceți mișcare curată. Începând cu ora 11.00, Șoseaua Kiseleff, de la Arcul de triumf până la Piața Victoriei, va fi închisă traficului rutier, iar pe acest traseu bucureștenii se vor putea plimba din nou cu bicicleta, rolele, trotinetele sau pur și simplu la pas, așa cum au făcut și în urmă cu o săptămână.

Dacă nu aveți o bicicletă acasă, o puteți închiria gratuit pentru o plimbare de două ore de la un centru din parcul Kiseleff, pe baza unui act de identitate – buletin, pașaport sau carnet de conducere. Centrul este deschis în intervalul orar 10:00-19:00.


UPDATE 13:50 Campionul la gimnastică Marian Drăgulescu susține și el campania. „Sus’in această campanie de mișcare în aer liber”

UPDATE 13:26 Campionul României la săritura în înălțime , Mihai Donișan, susține și el campania BICICLEȘTI. „Mi se pare o idee foarte bună și a venit foarte multă lume”, a spus el, pentru gândul

13:11 Bucureștenii vin în număr din ce în ce mai mare la plimbare la șosea.

13:08 Lucian Mîndruță nu a pierdut ocazia să iasă cu bicicleta la plimbare. „Spiritul de șosea  era spiritul unei elite care a dispărut din România. Noi încercăm să reconstruim  un loc pentru bucureșteanul modern, posesor de bicicletă, role sau doar picioare”, a spus el despre campania Gândul și Prosport.

UPDATE 12:44 Adina Tudor spune că, dacă șoseaua nu ar fi fost închisă traficului rutier, nu ar fi ieșit atâta lume la plimbare. La această oră aproape 600 de bucureșteni se plimbă pe Kiseleff.

 

UPDATE 12:29 Câteva sute de bucureșteni au ieși din casă și fac mișcare pe Kiseleff. Se plimbă cu bicicletele, rolele sau pe jos 

UPDATE 12:15 Pe Kiseleff se joacă fotbal

UPDATE 12:51 Pe Kiseleff se „biciclește” de zor

UPDATE 11:53  Atenție, vin bicicliștii!

UPDATE 11:30 Poliția Rutieră are grijă ca mașinile să nu intre în zona liberă pentru mișcare.

UPDATE 11.00 Zeci de bucureșteni au venit pe Kiseleff să facă mișcare, chiar de la ora 11.00

 

ProSport și Gandul invită și în acest weekend bucureștenii, în cadrul campaniei BICICLEȘTI, să facă mișcare în aer liber, chiar în centrul orașului. Așadar, sâmbătă și duminică, începând cu ora 11:00, locuitorii Capitalei se vor putea plimba din nou cu bicicleta, rolele, trotinetele sau pur și simplu la pas pe bulevardul Pavel Kiseleff, care va fi închis traficului rutier grație campaniei BICICLEȘTI, prin care ne-am cerut dreptul de a avea un spațiu în care să facem mișcare în aer liber în centrul Bucureștiului.

Deși de obicei este una dintre cele mai aglomerate artere din Capitală, în acest sfârșit de săptămână, porțiunea dintre Arcul de Triumf și Piața Victoriei va reintra în posesia celor care își doresc să își petreacă ziua liniștit, departe de trafic și aglomerație.

„Bucureștiul este sufocat tot timpul de mașini”, spunea un tânăr săptămâna trecută, în prima zi de BICICLEȘTI.  „De aceea, campania aceasta este binevenită. Este un lucru excelent. Ar trebui să se facă mai des, poate chiar și în timpul săptămânii. Cred că nicio metropolă a Europei nu a fost proiectată pentru un asemenea flux de mașini, dar există soluții…”, adăuga acesta.

Foto: Mediafax (Razvan Lupica)

„Aceasta este o idee foarte frumoasă, extraordinară”, a spus șeful unui centru de închiriat biciclete din Parcul Kiseleff, precizând că sâmbăta trecută a avut cu mult mai mulți clienți peste media obișnuită.

Centrul este deschis și în acest weekend, în intervalul orar 10:00-19:00. Pe baza unui act de identitate – buletin, pașaport sau permis de conducere – oricine poate primi o bicicletă, gratuit, pentru o plimbare de două ore.

Foto: Mediafax (Razvan Lupica)

Inițiativa prin care gândul și ProSport și-a propus să traseze cea mai mare pistă de activități sportive de weekend a putut fi pusă în aplicare după ce Primăria Capitalei a acceptat provocarea noastră la numai două zile de la lansarea campaniei BICICLEȘTI.

 

 

La doar două zile de la demararea campaniei, reprezentanții instituției, prin Centrul de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret, au anunțat că bucureștenii dornici de mișcare se pot bucura de un nou loc de promenadă: Bulevardul Kiseleff.

„Este o idee foarte frumoasă”, spunea sâmbăta trecută o tânără ieșită la plimbare cu bicicleta „Motivăm astfel și bucureștenii sau chiar și pe cei care nu sunt din București să facă facă sport”.

De asemenea, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a arătat încântat de campania BICICLEȘTI: „Am fost fericit când am văzut că nu înjură ăia din mașini”, a explicat acesta, duminică, invitat la „După 20 de ani”, la Pro TV și, ulterior, la un interviu transmis pe site-urile Gândul.info și StirileProTV.ro. „Sigur că vreau să o permanentizez. Dar când aud «De ce nu închizi Calea Victoriei?» Mergi cu un copil de mână – în dreapta bănci, în stânga firme. Am de gând să măresc trotuarul pe Calea Victoriei, să măresc și să înceapă să își facă cofetării, restaurante. Calea Victoriei să fie zonă de promenadă, cu magazine frumoase, pe stânga, pe dreapta. Vreau să reînvii spiritul, atmosfera, să poa’ să viziteze Academia, au ce face,  dar numai să am obiectul ăsta”, a adăugat Sorin Oprescu.

 

 

CE S-A ÎNTÂMPLAT WEEKEND-UL TRECUT


Centrul Bucureștiului a devenit „zonă liberă de mașini”. Câteva sute de bucureșteni s-au alăturat, astăzi, campaniei gândul și ProSport și au renunțat la sedentarism pentru mișcarea în aer liber. Pe role, biciclete sau însoțiți de copii, bucureștenii se plimbă pe zonele închise azi traficului auto.

UPDATE 15:45 Doi tineri care se plimbau cu longboard-ul, despre „Biciclești”: „Cu siguranță este o inițiativă foarte bună. Ar trebui să se întâmple asta și în restul anului, mai ales că Bucureștiul duce lipsă de piste pentru bicicliști și de spații special amenajate pentru skateri, pentru role, longboard etc.”.

UPDATE 15:35 În locul urmelor de frâne, pe străzi sunt acum câteva desene făcute de copii.

FOTO: gândul

UPDATE 15:15 Pe Kiseleff a început o întrecere pe role.

FOTO: gândul

UPDATE 15:00 Un turist francez comentează campania „Biciclești”: „O inițativă foarte bună, mă bucur că se întâmplă asta”, spune el. Turistul, care se află pentru a doua oară în România, ne-a povestit că, în anumite zone din Paris, se închid străzi în fiecare sfârșit de săptămână, pentru ca oamenii să se plimbe cu rolele, bicicleta ori pe jos.

UPDATE 14:25 Calea Victoriei a redevenit loc de promenadă. Câțiva tineri joacă fotbal. Jocul este urmărit de un echipaj de poliție.

UPDATE 13:50 Peste 300 de biciclete au fost închiriate până la această oră de la centrul de lângă Piața Regelui, peste media unui zile normale de weekend, ne-a spus personalul centrului. Închirierea se face pe baza actului de identitate și este gratuită timp de două ore.

UPDATE 13:30 La Piața Regelui, mai mulți adolescenți au ieșit cu trotinete, skateboarduri și biciclete și fac diferite acrobații.

FOTO: gândul

UPDATE 12:50 În spatele Pieței Regelui, există un centru de închirieri de biciclete, amenajat de Primăria Sectorului 1. Pentru cei interesați, trebuie menționat că primele două ore sunt gratuite.

foto:gândul

UPDATE 12:00 gândul și ProSport mulțumesc poliției rutiere și poliției locale pentru că au grijă ca plimbarea în aer liber a bucureștenilor să se desfășoare fără incidente.


La doar două zile după ce gândul și ProSport au lansat campania „BICICLEȘTI”, inițiativă susținută de mii de bucureșteni pe rețelele de socializare, autoritățile au ascultat vocile pasionaților de sport și au confirmat vineri deschiderea orașului pentru iubitorii de mișcare, fie ei bicicliști sau simpli trecători.

„Având în vedere campania ProSport și gândul de a da curs inițiativei civile BICICLESTI, Primaria Municipiului București prin Centrul de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret pune la dispoziția bucureștenilor dornici de mișcare în aer liber Calea Victoriei între str. Doamnei și Splaiul Independenței și Șoseaua Kiseleff între Arcul de Triumf și P-ța Victoriei”, a anunțat Primăria Capitalei.

Traficul va fi restricționat, pe traseul menționat, în zilele de sâmbătă 19 octombrie, precum și sâmbătă și duminică viitoare, pe 26 și 27 octombrie 2013.

Gândul și PRO SPORT au lansat în urmă cu o săptămână campania „BICICLEȘTI”, inițiativă prin care ne-am propus să trasăm cea mai mare pistă de activități sportive de weekend. Așadar, am cerut public primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să închidă în luna octombrie traficul auto de la Herăstrău, via Kiseleff, Calea Victoriei, până în Centrul Vechi. Mii de oameni s-au alăturat, prin mesaje de susținere pe Facebook sau accesând aplicația disponibilă pe rețeaua de socializare.

Pe parcursul campaniei au fost fost prezentate mai multe materiale despre perioada în care cuvântul „promenadă” era des întâlnit în vocabularul bucureștenilor, dar și despre măsurile luate de alte țări pentru a-și încuraja cetățenii să facă mișcare, precum și infrastructura dezvoltată în acest sens.

Bucureștiul se poate „lăuda” la ora actulă doar cu șapte piste pe care pot circula bicicliștii care au o lungime totală de câțiva kilometri, în ciuda faptului că începând din anul 2008 s-au amenajat 194 de kilometri de trasee destinate iubitorilor transportului „pe două roți”, cu patru kilometri în plus decât în Budapesta.

Cele mai multe rute pentru bicicliști au fost însă desființate ulterior de Poliție, fie din cauza obstacolelor care se întâlneau pe parcursul lor, fie din cauza bordurilor care nu se găseau la nivelul carosabilului.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen