Drama lui Dani Coman! "Nici să merg nu mai pot!"

16 apr 2010 119 afişări Comentează şi tu Special
Drama lui Dani Coman! "Nici să merg nu mai pot!" Drama lui Dani Coman! "Nici să merg nu mai pot!" 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7969/5912817/3/coman-dani.jpg

Coman a intrat aseară pe teren şchiopătând şi a încercat să se încarce cu fiecare moment petrecut pe gazon. 2009-2010 s-a terminat pentru el odată cu ultimul fluier al partidei de ieri. Urmează o intervenţie complicată, emoţie, aşteptare, rugăciuni. Şi o întrebare: va mai putea juca vreodată?

Portarul naţionalei s-a temut şi se teme că semifinala istorică de Cupă, Vaslui - Braşov, a fost ultimul meci al carierei. Ca un trapezist care ştie că sfoara se poate rupe în orice moment. Ca un pacient care intră în sala de operaţie, conştient că ar putea fi ultima uşă pe care o închide. Teribil sentiment trebuie să fi fost!

"Mă doare genunchiul şi când dorm!"

Cu toate acestea, ieri la prânz glumea: "De ce suntem la Iaşi? Păi cum, nu e finala?! Am anticipat un pic". Braşovul a evitat să se cazeze la Vaslui înaintea meciului cu echipa lui Porumboiu şi a ales să stea în oraşul care în 26 mai va găzdui finala Cupei României. Coman se relaxa înainte de meci. "Eşti la plimbare?", întrebare de circumstanţă: "Cum să fiu la plimbare? Mă doare piciorul şi când mă întorc noaptea în pat. Stau la cafea acum". "Păi şi?", "Păi diseară (n.r. - aseară) am fotbal", "Şi joci?", "Nu ştiu dacă pot, dar intru. Dacă am noroc şi nu dau pe mine, poate reuşesc să îi ajut pe ai mei. După, plec în Germania să mă operez. Nu mai pot. Chiar nu mai pot..."

Operaţie de menisc făcută în secret

Totul a început astă-iarnă. Coman a plecat în secret să se opereze în Germania. Diagnosticul fusese teribil: ruptură de menisc la genunchiul drept. "Nu-i problemă. Dau şi cu stângul şi cu dreptul la fel", glumea şi atunci Coman. Intervenţia a decurs bine, dar Coman a forţat recuperarea. Foarte puţini au ştiut adevăratul motiv al accidentării. Dani a sperat că, dacă nu se va afla, cariera sa la cel mai înalt nivel nu va fi compromisă. "Am strâns din dinţi! Dacă s-ar fi ştiut că am o asemenea accidentare ca portar... Atunci încă mai speram să prind un contract afară", povesteşte resemnat fostul portar al naţionalei.

"Îmi vor pune alt cartilagiu"

Genunchiul drept pentru un portar e călcâiul lui Ahile metaforic sau nu pentru orice om. "În piciorul drept bat când sar la centrări, pe el îmi las greutatea când plonjez, cu el degajez", mărturiseşte Coman. Vorbeşte calm, calculat, nici nu ai spune că discută despre el: "Ce o fi o fi. Îmi doresc să mai joc. Voi lupta să o fac. Cum o vrea Dumnezeu... Duminică plec să mă operez iar! Voi fi mult mai atent cu recuperarea, "În ce constă intervenţia? Acum mi s-a distrus cartilagiul. Cel mai probabil voi face un implant cu un alt cartilagiu". Tulburătoarea confesiune a lui Coman se opreşte aici.

Aşteaptă un transplantde cartilagiu

Mai demult, într-o dimineaţă devreme-devreme, la prima oră, sunase telefonul: "Filo, gata, plec la Bologna!". Buimac de somn, am exclamat: "Dani, dar e în Serie B... Ai refuzat oferte de la echipe mai bune... Eşti sigur că e bine?!", "Nu se mai poate...". Bâjbâiam după celălalt telefon pentru a-i anunţa pe băieţii de la site: "Coman la Bologna...", când înainte să închidă a spus: "Stai pe picioare, domnule ziarist... Nu mai pleca după fentă! Mă duc la clinică la Bologna". Am tot aşteptat şi acum să îmi spună că e o glumă, că nu e nevoie de transplant de cartilagiu, că pleacă să joace în Germania, nu să se opereze. A confirmat ştirea doctorul naţionalei, Pompiliu Popescu: "Va fi o intervenţie pe care o va face doctorul Irimia, care e de orgine din România. Nu va fi simplu, dar eu unul cred că Dani va depăşi momentul şi în câteva luni va reveni". A făcut-o şi cel mai apropiat coechipier al său de la naţională, Daniel Niculae: "Sunt cu el! Nici nu mă gândesc că nu ne vom mai antrena împreună înainte de cine ştie ce joc important. La Rapid, la naţională... Oriunde!"
Un portar, un prieten, un om altfel se pregăteşte de meciul carierei. Stai pe picioare, Dani! Stop pe piept, un zâmbet şi mergi mai departe. Mai ai de apărat! Ca în amicalul cu Spania sau ca la Hamburg!

Chinurile lui "Robocop"

• umărul dislocat
• fisură la rinichi
• fisură la şold
• leziune ligamentară la genunchi
• trei degete fracturate
• o ruptură la inghinali

Interesant este că mai toate aceste probleme au fost pe partea dreaptă a corpului, dar niciuna nu l-a descurajat să renunţe la fotbal şi la dorinţa de a face performanţă. De altfel, nu se simte deranjat nici de porecla primită în urma multelor accidentări, "Robocop".

• Fractură la degetul mare al mâinii stângi
accidentare suferită la data de 23 mai 2008, când Dani Coman a fost nevoit să plece din cantonamentul echipei naţionale. În aceste condiţii, internaţionalul Braşovului a ratat participarea la Campionatul European din Elveţia- Austria.

• Operat de menisc
În luna decembrie a anului 2009, Dani Coman a suferit o operaţie la menisc, revenind la antrenamentele echipei FC Braşov în luna februarie a anului 2010

• entorsă la glezna dreaptă
În luna octombrie a anului 2008, pe vremea când se pregătea cu Rapid II, deoarece refuza să semneze prelungirea contractului cu prima echipă, Coman a suferit o entorsă la piciorul drept la unul dintre antrenamente. Această accidentare l-a ţinut departe de gazon aproximativ o lună.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.