S-a încheiat ediția a doua a evenimentului „Cu Bicicleta La Munte”. Participanții au sărbătorit intens ajungerea la București

S-a încheiat ediția a doua a evenimentului
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • 75 de rutieri au participat în week-end la a doua ediție a evenimentului ProSport „Cu Bicicleta la Munte”

A doua ediție a evenimentului organizat de ProSport „Cu Bicicleta la Munte” a adunat la start 75 de iubitori ai mersului pe bicicletă, care au avut de parcurs sâmbătă și duminică traseul București-Sinaia tur-retur. 300 de kilometri! Un test al ambiției pentru participanții care au avut de înfruntat și serpentinele etapei montane.

Startul s-a dat din Chitila, din parcarea Carrefour Colosseum, iar după ce Miță de la Bere Gratis a dat semnalul pornirii, convoiul a plecat spre Sinaia. Supravegheați de trei autoturisme  Renault, o mașină a Ambulanței, dar și de echipaje ale Poliției și Jandarmeriei, sportivii au fost însoțiți și de oamenii de la Giant, partenerul tehnic, care s-a ocupat de toate problemele ivite. Programul a cuprins în total 14 pauze de hidratare și alimentare. Coca-Cola a potolit setea rutierilor, oferind peste 3.000 de sticle de apă plată plus energizantele de rigoare. S-a făcut și o scurtă oprire la Târgoviște, moment prielnic pentru o poză de grup în centrul istoric al orașului. Lucian Mândruță, inițiatorul expedițiilor a fost unul dintre cei care au luat parte la asaltul pe două roți al orașului Sinaia. Mândruță i-a încurajat în permanență pe colegii săi de pedalat, având grijă ca moralul acestora să nu aibă de suferit.

Momentul în care s-a început atacul pentru Cota 1.000 a fost punctul cel mai intens al primei zile. După 130 de kilometri de pedalat, o cățărare de 10 kilometri nu pare o floare la ureche. Chiar dacă nu a fost vorba de o competiție, participanții au avut ambiția de a termina traseul. Micile dureri musculare nu au mai contat. De la punctul maxim atins, a urmat coborârea, partea cea mai relaxantă. Pe parcursul celor 10 kilometri de zbor, participanții au atins o viteză medie de 50 km/h, cei mai curajoși ajungând chiar și la 75 km/h.

După șapte ore și patru minute, s-a ajuns la final. Sosiți în fața hotelului New Montana, gazda lor de peste noapte, bicicliștii au avut parte un Beer Party, oferit de Ciuc Natur Radler. Fiecare a primit și câte o diplomă „De bună urcare la munte” din partea ProSport. După o mult râvnită cină, seara s-a încheiat cu o tombolă organizată de HTC România, iar Sorin Oprea a fost cel care a completat o zi perfectă, câștigând un telefon HTC Desire 816.

A doua zi a început cu o cafea tare care să le asigure energia obligatorie pentru drumul de întoarcere la București. După deja clasica poză de grup, puțin după ora 9:00, caravana ProSport s-a pus din nou pe pedalat. Autocarul care a însoțit participanții și care avut rolul de a-i prelua pe cei care simțeau că nu mai pot a rulat aproape gol. Cu excepția câtorva fete aflate pentru prima oară la experiența unui asemenea traseu, niciunul dintre sportivi nu a cedat. Un rol în acest sens l-a avut si veteranul Marin Cenușă (76 de ani), cel care a participat la toate edițiile evenimentului Cu Bicicleta la Mare. În majoritatea pauzelor, colegii săi se întrebau cum de nea Marin duce ritmul în pluton. Rețeta și în a doua zi de mers cu bicicleta  a fost aceeași: voință, entuziasm, dar și mulți litri de apă. Pe lângă banane, ciocolată și glucoză, participanții la aventura pe biciclete au apelat și la aportul caloric dat de o porție serioasă de mici. Ospățul a fost programat ad-hoc cu aproximativ cinci kilomtri înaintea sosirii în punctul terminal: parcarea Carrefour Colosseum.


UPDATE 18:40 Convoiul a ajuns la București, în parcarea Carrefour Colosseum. Participanții sărbătoresc zgomotos finalul unui week-end reușit


UPDATE 18:09 Participanții au intrat în Buftea. Se pedalează repede, mai ales că nu au mai rămas mulți kilometri până la final. Epuizarea și dorul de casă își spun cuvântul


UPDATE 17:21 Ultima pauză de hidratare. Participanții suferă din cauza căldurii din regiunile mai joase


UPDATE 17:15 Un sătean din Cojasca a recunoscut caravana: „Uite-i pe ăia cu bicicleta la mare!” Acum am fost la munte, dar brandul plimbărilor până la mare a devenit foarte puternic


UPDATE 16:43 De când au plecat de la Hanu Mare rutierii parcurg o porțiune anostă de traseu. Acum duc dorul traseului montan, dar se vor consola cu următoarea pauză de hidratare


UPDATE 16:13 Micii și berea și-au făcut simțite efectele pentru doi dintre eroii zilei, care au ales să continue drumul în autocar


UPDATE 16:02 Convoiul s-a pus din nou în mișcare. Este curios să vedem cum se vor mișca toți participanții cu burțile pline. Au mai rămas de parcurs 57 de kilometri


UPDATE 15:02 Ce merge mai bine după o porție de mici? Un pahar de bere, evident. E clar că aceasta va fi cea mai lungă pauză de până acum.


UPDATE 14:20 Gata cu portocalele! Participanții au hotărât să se oprească la Hanul Mare din Băleni pentru o porție zdravănă de mici


UPDATE 14:06 Primii 20 de participanți au ajuns cel de-al doilea punct de hidratare


UPDATE 13:08 Doi participanți au depășit antemergătorul, mașina care conduce caravana, și s-au rătăcit înainte de intrarea în Târgoviște.


UPDATE 12:48 Aproape de jumătatea traseului, participanții au mai luat o pauză: mai sunt 6 km pânâ la Târgoviște.


UPDATE 12:20 Caravana a ajuns în Pucioasa. Ce leagă micuțul orășel dâmbovițean de Capitală? Gropile uriașe care joacă rolul unor obstacole pentru bicicliști.


UPDATE 11:55 S-a plecat din Fieni. Pauza s-a prelungit, semn că efortul depus în cele două zile a lăsat urme. Performerii primei zile au amintit și se autocarul salvator…rămâne de văzut dacă se va apela la el.


UPDATE 11:37 Caravana a ajuns parcul central din Fieni. Participanții au o pauză de hidratare.


UPDATE 11:10 Deși au avut parte de un mic dejn consisten la hotel, pauza de alimentare le-a prins bine cicliștilor. Următoarea țință: orașul Fieni, locul unde ieri s-au produs singurele două abandonuri. Traseul este plat.


UPDATE 10:51 Plutonul a ajuns la Pietroșița. Participanții vor avea o pauză de aproximativ 20 de minute pentru alimentare.


UPDATE 10:45 Până acum soarele a stat ascuns în nori. E clar însă că își va reintra în drepturi, iar participanții sunt pregătiți cu loțiuni de protecție.


UPDATE 10:20 A început etapa de coborâre: 15 km vor fi parcurși în mare viteză până la Pietroșița


UPDATE 10:00 Participanții au ajuns la cota 1.000 unde au parte și de prima pauză de hidratare. Cu mici excepții, toți se prezintă impecabil din punct de vedere fizic.


UPDATE 09:25 Prima parte a traseului este și cea mai dificilă: 8 km de cățărat până la cota 1.000. Vremea ține din nou cu rutierii


UPDATE 09:11 După ultimele reglaje ale bicicletelor, caravana e gata pentru cei 150 de kilometri spre București. După poza de grup din fața hotelului New Montana, s-a dat startul plecării.

La prima pauză de hidratare ne vom da seama dacă ziua de ieri i-a afectat foarte tare pe participanți.


UPDATE 19:18 Prima zi a ediției a doua „Cu Bicicleta la Munte” a luat sfârșit. Participanții au ajuns la Sinaia, unde au fost întâmpinați cu melodia „We are the champions”. Urmează un „Beer Party”, asigurat de sponsorul Ciuc. În total, concurenții au parcurs distanța dintre București și Sinaia în 6 ore și 4 minute de mers efectiv.


UPDATE 19:00 Mult a fost, puțin a rămas. Rutierii au început coborârea de la cota 1.000. Se merge chiar și cu 55 km/h. Mai sunt 5 km până la hotelul New Montana, din Sinaia.


UPDATE 17:50 Mai sunt 6 kilometri până la cota 1.000, după care va urma coborârea în Sinaia. Participanții acuză dureri de spate și de gât, dar măcar au scăpat de căldură. Se vorbește deja despre Diclofenac. 


UPDATE 17:40 Caravana a trecut prin Moroieni, un sat în care fiecare gospodărie are un cal, chiar dacă animalele împart în unele cazuri aceeași casă cu oamenii


UPDATE 17:00 Cicliștii au plecat din localitatea Pietroșița, după o ședință tehnică ținută de Geo Culda, fondatorul asociației Bate Șaua să Priceapă Iapa. Umrmează 20 de kilometri de cățărare.


UPDATE 16:29 Caravana „Cu bicicleta la munte” a ajuns în localitatea Pietroșița, unde va avea loc ultima pauză în care participanții se pot alimenta înainte de punctul terminus. Pe parcurs vor mai exista două pauze de hidratare.


UPDATE 16:22 La începutul cățărării, 10 dintre cei mai buni cicliști participanți s-au desprins din pluton și au luat deja un avans considerabil


UPDATE 15:48 Primul abandon: Mădălina, care se află la prima experiență de acest gen, a renunțat la Fieni și va urca în autocar.

În cinci minute se pleacă din Fieni.


UPDATE 15:37 Participanții au ajuns în centrul orașului Fieni și traseul începe să le pună probleme. Este o parte a traseului „în urcare” și este dificil pentru mulți cicliști. Au mai rămas aproximativ 40 de kilometri până la final.


UPDATE 15:11 Caravana a ajuns la Pucioasa, o zonă de deal unde temperatura e mai prietenoasă. Un bătrân i-a încurajat pe participanți: „Bagă tare până la Sinaia!”


UPDATE 14:29 Cei care au avut experiența primei ediții se tem de reacția locuitorilor din Moroeni. Cicliștii au fost ținta ironiilor sătenilor din această comună la prima ediție a evenimentului.


UPDATE 14:11 Caravana a plecat din Târgoviște. Se îndreaptă spre orașul Fieni.


UPDATE 13:46 Caravana a ajuns în Târgoviște. Moment de relaxare în centrul istoric al orașului, se fac poze.


UPDATE 13:17 Mai sunt șapte kilometri până la Târgoviște, punct ce reprezintă jumătatea traseului. Aici convoiul va fi așteptat de oficialitățile orașului și se va face o poză de grup la Turnul Chindiei.


UPDATE 12:52 Cea mai bună porțiune de traseu a fost aproape parcursă: a mai rămas doar un kilometru până la punctul al doilea de alimentare.

Din păcate, participanții la trafic nu respectă cicliștii și vin cu viteză mare din sens opus.


UPDATE 12:18 Al doilea incident: unul dintre participanți a făcut pană. Problema va fi remediată de echipa tehnică oferită de Giant.


UPDATE 11:54 Caravana a părăsit comuna Conțești. Urmează 20 km de pedalat până la următoarea pauză de hidratare.


UPDATE 11:30 Plutonul s-a oprit pentru jumătate de oră în Conțești. Primarul din localitate, Alexandru Marian, s-a bucurat că a putut fi gazda cicliștilor pentru jumătate de oră și și-a luat angajamentul că la anul să participe la eveniment.


UPDATE 11:00 Plutonul a trecut prin dreptul localității Răcari. Pe un gard, unul dintre săteni avea un mesaj publicitar: „Vând porci vietnamezi”


UPDATE 10:40 Participanții s-au oprit pentru prima pauză de hidratare, lângă comuna Bâldana. Concurenții au fost însă nerăbdători să revină pe traseu, prin urmare caravana s-a pus rapid în mișcare.


UPDATE 10:37 Sătenii din Tărtășești privesc cu o ușoară invidie caravana ProSport. Ar da și ei o fugă până la munte, dar treburile din gospodărie sunt prioritare.


UPDATE 10:17 Marin Cenușă, veteranul caravanei „ProSport cu bicicleta la mare”, este lider și de această dată cu 2 km înainte de primul punct de alimentare.

A avut loc și un mic incident pe traseu: doi bicicliști s-au ciocnit încercând să evite o groapă. Cei doi s-au ridicat imediat și continuă parcursul.


UPDATE 09:38 După primii 5 km plutonul a rămas compact. Vremea este superbă, sunt condiții sunt excelente pentru pedalat.


UPDATE 09:15 S-a dat startul celei de a doua ediții a evenimentului „Cu bicicleta la munte”. Grupul a plecat spre Sinaia din parcarea Carrefour Colosseum


UPDATE 09:08 Lucian Mîndruță a oferit participanților ultimele indicații. Caravana va fi însoțită de o ambulanță și de un autocar care îi va prelua pe cei care vor abandona.


UPDATE 08:52: 75 de participanți s-au strâns la startul celei de-a doua ediții „Cu bicicleta la munte”. Mihai Georgescu, solistul formației Bere Gratis, a ajuns: el va da startul evenimentului.

Pe parcursul celor 150 de kilometri ai traseului vor exista șapte pauze de hidratare.


ProSport continuă seria evenimentelor sportive dedicate pasionaților de sport și de mișcare, care doresc să evadeze din rutina zilnică și să aibă un stil de viață activ și sănătos.

Startul evenimentului din week-end va fi dat de Mihai Georgescu, solistul formației Bere Gratis, mare pasionat de ciclism


Astfel, propunerea ProSport Cu Bicicleta La Munte îmbină ideea de mișcare cu ineditul unui eveniment de week end ce se află deja la a doua ediție. Pasionații mersului pe două roți sunt invitați într-o nouă aventură: două zile de pedalat, de la București la Sinaia și retur. În afară de beneficiile aduse de practicarea sportului în aer liber, participanții vor trăi experiențe inedite, vor lega prietenii și vor aduna amintiri deosebite. Exemplul oferit de Lucian Mîndruță, inițiatorul acestor deja binecunoscute plimbări, a dat roade, astfel încât din ce în ce mai mulți români încep acum să aleagă vacanțele călare pe șaua bicicletei.

Anul acesta, Carrefour este partener principal al acestui proiect plin de energie, proiect ce promovează mersul pe bicicletă ca stil de viață sănătos. Plecarea se va face de la Carrefour Colosseum – Șos. Chitilei, sâmbătă dimineață, la ora 9:00. Partenerul Carrefour vor organiza în acest sens în parcare un mini punct de vânzare, de unde participanții își vor putea face ultimele cumpărături (diverse alimente și energizante pentru un plus de energie pe traseu), dar și unele echipamente și consumabile pentru biciclete din oferta de articole sportive.

Renault va pune la dispoziție mașinile oficiale ale evenimentului, care vor însoți și vor proteja caravana. Patru mașini Renault vor parcurge traseul alături de bicicliști, asigurându-se că totul decurge conform planului.

La Târgoviște, bicicliștii vor fi întâmpinați de vice-primarul municipiului, prof. Ciprian Prisăcaru și vor face o mică pauză de hidratare în Complexul Muzeal Curtea Domnească și fotografii la Turnul Chindia.

Participanții vor fi întâmpinați la destinație, în Sinaia, cu un Beer Party oferit de Ciuc Natur Radler. Astfel, după o aproape 150 de km de pedalat, aceștia se vor putea răcori cu un Ciuc Natur Radler Lemon sau cu un Ciuc Radler Mere Roșii.

Asistența tehnică de pe traseu va fi asigurată de partenerul Giant.

Unul dintre participanții la această expediție este și Geo Culda.  Geo este  fondator al asociației Bate Șaua Să Priceapă Iapa (www.batesaua.ro, în 2004) și al Federației Bicicliștilor din România (www.bicicliști.ro, în 2007) si de-a lungul anilor a demonstrat că prin puterea exemplului se poate schimba mentalitatea românilor cu privire la utilizarea bicicletei și în turele de lung parcurs. Aflați la prima participare pe ruta București – Târgoviște – Sinaia, el și Elena, soția lui, vor pedala alături de caravana în acest weekend.

Prin Centrul de Închiriere Biciclete BateȘaua, Geo îi poate ajuta pe pasionații de excursii pe două roți, asigurând și biciclete la un preț redus celor care vor să pedaleze două zile pe o bicicletă performantă, încercând să demonstreze că plăcerea de a pedala se amplifică și prin calitatea bicicletei.

Din partea Organizatorilor, fiecare dintre participanți va primi un kit format din: tricoul oficial al evenimentului, materiale promoționale din partea sponsorilor, logistica expediție (pauze de hidratare și de alimentare pe traseu, însoțire poliție, ambulanță, autocar pentru abandoniști și camion pentru bicicletele lor), o noapte de cazare în Sinaia – Hotel New Montana, cină la Sinaia, premii în seara festivă, precum și o petrecere de neuitat la sosirea în Sinaia. In cadrul acestei seri, HTC Romania va organiza o  tombolă unde va oferi un smartphone HTC Desire 816, visul împătimiților de fotografie.

Pachetele de participare se vor acorda vineri, 4 iulie, la sediul ProSport (Str. Aurel Vlaicu, Nr. 62-66, Sector 2, București), între orele 10:00 și 18:00. Tot până mâine se vor putea face și ultimele înscrieri pe site-ul www.cubicicletalamunte.prosport.ro sau la telefon 0318.257.166.

În cele două zile de mers Cu Bicicleta la Munte, participanții vor avea de străbătut aproape 300 de KM, pe traseul București-Târgoviște-Sinaia și retur.

ProSport vă încurajează să participați la „ProSport Cu Bicicleta La Munte” sau măcar să folosiți bicicleta ca o alternativă mai sănătoasă pentru transportul de zi cu zi.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui erau banii
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui erau banii
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Traian Băsescu a așteptat ani de zile acest moment. DECIZIE DEFINITIVĂ: Nu e nimic la voia întâmplării
Traian Băsescu a așteptat ani de zile acest moment. DECIZIE DEFINITIVĂ: Nu e nimic la voia întâmplării
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au…