Belo şi Vlădoiu aleg un prim ”11” pentru FC Barcelona. Sezonul doi al campaniei de descoperire a talentelor din România a început

2 aug 2017 584 afişări Comentează şi tu Special
Belo şi Vlădoiu aleg un prim ”11” pentru FC Barcelona. Sezonul doi al campaniei de descoperire a talentelor din România a început

Performanţa are Viitor, campania prin care se doreşte descoperirea de tinere talente în fotbalul românesc, a ajuns la al doilea sezon. Proiectul de scouting în mediul rural are ca destinaţie Barcelona, acolo cei mai buni 11 fotbalişti pe care campania îi va descoperi vor merge pentru un antrenament. Nu oriunde, ci la Ciudat Esportiva Joan Gamper, celebra bază de pregătire a clubului FC Barcelona. Federaţia Română de Fotbal desfăşoară campania alături de compania Gillette, iar ”trimişii” în iarbă sunt Ion Geolgău, Miodrag Belodedici şi Jean Vlădoiu.

Aceştia vor călători în România şi vor superviza preselecţii destinate tinerilor fotbalişti cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani. În cel de-al doilea sezon din ”Performanţa are Viitor”, numărul de preselecţii a fost suplimentat, urmând să fie organizate şase trialuri. Cei mai buni 11 tineri fotbalişti vor avea ocazia să se antreneze la Mogoşoaia, locul unde îşi desfăşoară stagiile de pregătire şi echipa naţională a lui Christoph Daum, apoi vor avea parte de o sesiune de pregătire cu un antrneor de la FC Barcelona Escola şi vor vedea pe viu un meci pe Nou Camp.

Primele trei oraşe în care vor fi organizate preselecţii au fost deja anunţate. Astfel, pe 20 august se vor urmări la lucru tinerii din Constanţa, pe 17 septembrie se va merge la Râmnicu Sărat, iar pe 1 octombrie caravana va merge la Putna, în judeţul Suceava. Celelalte trei localităţi vor fi anunţate ulterior şi vor fi incluse în proiect în perioada martie-aprilie 2018.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.