ATUNCI ȘI ACUM | Interul lui Chivu, la 7 ani de la momentul Santiago Bernabeu. Maicon e „beton”, adversarul FCSB-ului, kenyanul cu nume de fast-food, „Indianul” și Super Mario. Ce fac azi colegii ultimului român care a câștigat Liga

Redactor:
Andru Nenciu
Redactor:
Marius ANGHEL
ATUNCI ȘI ACUM | Interul lui Chivu, la 7 ani de la momentul Santiago Bernabeu. Maicon e
  • Publicat:
  • Actualizat:

În 2010, Inter Milano se impunea cu 2-0 în fața lui Bayern, în finala Ligii Campionilor disputată pe Santiago Bernabeu. La 7 ani de la acea finală, niciunul din acei jucători nu mai activeaza în tricoul nerazzurrilor. Pentru fanii fotbalului românesc, Liga câștigată de formația lui Mourinho a căpătat o semnificație aparte pentru că fostul căpitan al naționalei, Cristi Chivu, a fost om de bază în acel sezon pe tot parcursul campaniei.

Într-o perioadă în care doar doi sau trei jucători ai naționalei mai excelează la trupe cu ștaif ale Europei, ProSport vă propune un remember ca o lecție pentru toți juniorii români care vor să calce pe urmele unui câștigător al Ligii Campionilor. Seriozitatea lui Zanetti, creativitatea lui Snejder sau determinarea lui Lucio au încântat mereu. Iată ce fac acum toți jucătorii antrenați în 2010 de Jose Mourinho, actualul tehnician de la Mancheter United.

Julio Cesar – portar cu reflexe formidabile, brazilianul tocmai s-a despărțit de Benfica
Goalkeeper-ul brazilian, ajuns la 38 de ani, a jucat timp de 7 sezoane în tricoul nerazzurrilor. În 2012, acesta a ajuns la Queens Park Rangers, liber de contract după despărțirea de formația milaneză. Iar din vara anului 2014, acesta evoluează pentru Benfica. Conform transfermarkt, goalkeeper-ul a devenit liber de contract. Fostul campion al Italiei cu Inter nu vrea să-și încheie cariera și intenționează să-și găsească o nouă echipă

Maicon – evoluează în Brazilia
Fundaș dreapta și titular incontestabil pe vremea când Mourinho o antrena pe Inter, Maicon a evoluat timp de șase sezoane pe San Siro. În vara anului 2012, acesta ajungea la Manchester City pentru suma de 4 milioane de euro. Brazilianul de 36 de ani a mai jucat pentru Roma timp de trei sezoane, iar din vara acestui an, evoluează pentru Avai, în prima ligă din Brazilia.

Lucio Da Silva – „Indianul”
Ajuns la 39 de ani, Lucio a jucat timp de trei sezoane în tricoul lui Inter. Acesta s-a despărțit de nerazzurri în 2012, când a ajuns liber de contract la rivala Juventus. Brazilianul a mai evouat pentru Sao Paulo și Palmeiras, iar ultima sa echipă a fost FC Goa, din India.

Walter Samuel – adversarul FCSB-ului de joi, Național Arena, de la 22:05
Argentinianul a evoluat timp de 9 sezoane în tricoul nerazzurrilor, iar în 2014, acesta s-a despărțit de Inter și a ajuns la Basel, unde a jucat timp de două sezoane. Fostul fundaș și-a anunțat retragerea în luna iulie a anului 2016, la vârsta de 38 de ani. În prezent, Walter Samuel este antrenor secund în Elveția, la Lugano, adversara FCSB-ului din Europa League.

Cristian Chivu – observator UEFA
Reșițeanul în vârstă de 37 de ani este ultimul român care a ridicat trofeul Ligii Campionilor. Acesta a evoluat timp de șapte sezoane în tricoul formației milaneze, fiind și ultima echipă din cariera sa. Contractul său cu Inter s-a încheiat în luna martie a anului 2014, iar în urmă cu o lună, a primit funcția de observator la UEFA.

Javier Zanetti – o viață pentru Inter
Cu un palmares impresionant în tricoul lui Inter (cinci titluri de campion, patru cupe ale Italiei, o Ligă a Campionilor și o Cupă UEFA) în cele 19 sezoane petrecute la Milano, Javier Zanetti este o legendă a clubului de pe San Siro. Fostul fundaș s-a retras în 2014, la vârsta de 40 de ani, iar în prezent este vicepreședintele lui Inter.

Esteban Cambiasso – geniul de la mijloc
Fostul mijlocaș defensiv a jucat 10 sezoane pe San Siro, iar în 2014 s-a despărțit de nerazzurri. Acesta a mai evoluat pentru Leicester timp de un sezon, iar în 2015 a semnat cu Olympiacos, unde a activat timp de două sezoane. În luna iulie, mijlocașul central a rămas liber de contract, iar în septembrie, Cambiasso și-a anunțat retragerea din activitate, la vârsta de 37 de ani.

Wesley Sneijder – talent cu carul
Olandezul a evoluat timp de 4 sezoane în tricoul nerazzurrilor, iar în 2013, acesta a lăsat-o pe Inter pentru Galatasaray. În vara acestui an, mijlocașul de 33 de ani a semnat cu Nice.

Samuel Eto”o – e antrenat de Leonardo
Eto”o a venit în 2009 la Inter de la Barcelona, contra sumei de 20 de milioane de euro. Camerunezul a evoluat doar două sezoane pe San Siro. În 2011, a părăsit formația milaneză cu destinația Rusia, mai exact Anzhi Makhachkala, unde a jucat timp de două sezoane. Apoi a ajuns pe Stamford Bridge unde a îmbrăcat tricoul lui Chelsea timp de un sezon. Atacantul de 36 de ani a mai evoluat pentru Everton, Sampdoria, iar din 2015 evoluează pentru Antalyaspor, echipa antrenată de Leonardo. Camerunezul e coechipier cu Menez, Nasri și Sandro.

Diego Milito – s-a retras la 37 de ani
Autorul unei duble în finala Ligii Campionilor disputată contra lui Bayern, argentinianul Milito a evoluat timp de cinci sezoane în tricoul lui Inter. În 2014, fostul atacant s-a despărțit de Inter și s-a întors să își încheie cariera la clubul de unde care l-a lansat în fotbalul mare, Racing Club, din Argentina. În 2016, acesta și-a anunțat retragerea din activitatea de fotbalist, la vârsta de 37 de ani.

Goran Pandev – joacă la Genoa
Pandev a evoluat două sezoane pe San Siro, în 2011, acesta a fost împrumutat timp de un sezon la Napoli, și tot napoletanii l-au cumpărat sezonul următor, contra sumei de 7,5 milioane de euro. Atacantul în vârstă de 34 de ani a mai jucat pentru Galatasaray, iar din 2015 evoluează pentru Genoa.

Francesco Toldo – s-a retras la 38 de ani
Fostul goalkeeper italian, Francesco Toldo, s-a retras la vârsta de 38 de ani, la sfârșitul sezonului în care Inter Milano a cucerit eventul și Liga Campionilor. Toldo a evoluat timp de nouă sezoane pe San Siro.

Ivan Cordoba – cum să anihilezi de la 1,73 m giganții din atacul adversarelor
Columbianul s-a retras din activitatea de fotbalist în 2012, la vârsta de 36 de ani, după 12 sezoane petrecute pe San Siro.

Marco Materazzi – antrenor liber de contract
Fostul internațional italian a evoluat timp de 10 sezoane în tricoul nerazzurrilor, până în 2011, când a fost numit președintele de onoare al clubului. Trei ani mai târziu, în septembrie 2014, acesta a revenit pe gazon, evoluând timp de un sezon în India, la Chennaiyin FC. Tot în India și-a început și cariera de antrenor, un an mai tarziu, la aceeași echipă.  La începutul anului 2016, Materazzi și-a anunțat oficial retragerea din activitatea de fotbalist, la vârsta de 43 de ani.

Dejan Stankovic – prietenul lui Chivu a început cariera de antrenor
Sârbul s-a retras în tricoul nerazzurrilor, la vârsta de 35 de ani, după nouă sezoane petrecute pe San Siro. După retragere, acesta a fost antrenor secund la Udinese, în sezonul 2014-2015, iar în sezonul urmator, el a revenit la Inter tot ca antrenor secund, însă doar pentru un sezon.

Sulley Muntari – pe bară
Muntari a îmbrăcat tricoul nerazzurilor doar pentru două sezoane, în 2011 fiind împrumutat la Sunderland, iar în 2012 a ajuns liber de contract la rivala Milan. Acesta a mai jucat pentru Al Ittihad și Pescara, iar în prezent, mijlocașul de 32 de ani este liber de contract.

McDonald Mariga – joacă la fosta formație a lui Lăcătuș
Mariga a jucat la Inter timp de două sezoane. În 2012, acesta a fost împrumutat la Real Sociedad, iar în 2013 la Parma. Internaționalul kenyan a ajuns tot la Parma, liber de contract, în 2014. Acesta a mai jucat pentru formația italiană Latina, iar din vara acestui an, mijlocașul în vârstă de 30 de ani evoluează pentru Real Oviedo.

Mario Balotelli – se ține de poante
„Super Mario” a evoluat timp de trei sezoane pentru Inter. La finalul sezonului în care Inter câștiga eventul și Liga Campionilor, Balotelli ajungea la Manchester City, contra sumei de 30 de milioane de euro. În cariera sa, acesta a mai evoluat pentru Milan și Liverpool, iar din vara anului 2016, atacantul de 27 de ani a ajuns liber de contract la Nice, unde e antrenat de elvețianul Favre Lucien.

Articol scris de Daniel Anghel

Marius ANGHEL / Redactor
Activitatea jurnalistică îi este legată exclusiv de ProSport, în redacția căruia a pășit pentru prima dată la începutul anului 2009, la Casa Presei Libere, mai întâi în ”practică”. De atunci și până în prezent este ”legat”, inclusiv sufletește, de acest ziar care a scris ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
A murit la câteva ore după ce a jucat în prima ligă: ”Durere mare”
A murit la câteva ore după ce a jucat în prima ligă: ”Durere mare”
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Continuă ‘războiul’ între Real Madrid și PSG! Se luptă să obțină semnătura jucătorului considerat ‘viitorul’ Messi
Continuă ‘războiul’ între Real Madrid și PSG! Se luptă să obțină semnătura jucătorului considerat ‘viitorul’ Messi
Câtă vechime trebuie să ai ca să primești pensie. Condițiile necesare ca să poți cere pensie anticipată
Câtă vechime trebuie să ai ca să primești pensie. Condițiile necesare ca să poți cere pensie anticipată
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire, dar şi ploi abundente
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire, dar şi ploi abundente
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Ștefan Bănică Jr. forțează... tinerețea! A scos din dulap cei mai strâmți blugi și... 😲
Ștefan Bănică Jr. forțează... tinerețea! A scos din dulap cei mai strâmți blugi și... 😲
PRIMEȘTI BANI de la stat ca să-ți cumperi mașină. Poți aplica de astăzi, 19 MARTIE
PRIMEȘTI BANI de la stat ca să-ți cumperi mașină. Poți aplica de astăzi, 19 MARTIE
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după 24 de ore de la…
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Avionul supersonic mai rapid decât Concorde: Londra-New York în 2,5 ore. Incidentul care a pus cruce proiectului
Avionul supersonic mai rapid decât Concorde: Londra-New York în 2,5 ore. Incidentul care a pus cruce proiectului
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce a intervenit Irina Fodor: „Știe ce are de făcut!”
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce…