A fost condamnat la 33 de ani de puşcărie pentru răpire şi jaf armat. I s-a redus pedeapsa, iar de azi e liber!

1 oct 2017 4908 afişări Comentează şi tu Special
A fost condamnat la 33 de ani de puşcărie pentru răpire şi jaf armat. I s-a redus pedeapsa, iar de azi e liber!

O.J. Simpson, fostul star al fotbalului american, a fost pus în libertate condiţionată duminică, după nouă ani petrecuţi în spatele gratiilor, într-un penitenciar din Nevada, pentru un jaf armat petrecute la Las Vegas, informează AFP, citat de Agerpres. În vârstă de 70 ani, O.J. Simpson a devenit cunoscut la nivel mondial după ce a fost acuzat că şi-a ucis fosta soţie şi pe un amic al acesteia, în 1994 la Los Angeles. El a fost achitat la capătul unui proces intens mediatizat.

Fostul jucător a rămas însă în atenţia justiţiei, fiind suspectat ulterior de diverse infracţiuni minore. Pe 13 septembrie 2007, el a pătruns împreună cu alţi cinci indivizi într-un hotel-cazinou din Las Vegas pentru a "recupera" suveniruri sportive, sub ameninţarea armelor, de la persoanele care se ocupau cu revânzarea acestora. Condamnat iniţial la 33 de ani de închisoare, pentru răpire şi jaf armat, O.J. Simpson a beneficiat de o reducere a pedepsei, pentru bună purtare, decisă în luna iulie de către comisia pentru eliberări condiţionate a statului Nevada. El a fost pus în libertate la primele ore ale zilei de duminică, pentru a i se garanta securitatea şi pentru a se evita orice incident, după cum au explicat autorităţile.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.