(P) Pariurile mi-au distrus viața, dar tot ele mi-au și oferit o nouă șansă

(P) Pariurile mi-au distrus viața, dar tot ele mi-au și oferit o nouă șansă
  • Publicat:
  • Actualizat:

Lucrurile pe care am să vi le dezvălui vor părea desprinse dintr-un film dramatic, dar vă asigur că le-am trăit pe pielea mea și sunt convins că mulți dintre voi vă veți regăsi în această poveste. Am ajuns aproape de sinucidere și azi duc o viață boemă, citește până la capăt căci ai multe de învățat.

AM ÎNCEPUT SĂ‚ PARIEZ LA 17 ANI

Am 31 de ani, provin dintr-o familie modestă cu un frate și o soră. Am avut un tată care mereu ne certa să fim corecți și să fim cum trebuie – nu cum sunt alții. Nu am băut, nu am fumat etc. Am avut 17 ani când deja mă lăsa să stau ceva mai mult în fața blocului, nu ca și acum, că îi văd la unșpe noaptea pe puștani cu berea într-o mână și țigara în cealaltă.

Să revin la mine, acum 14 ani când am început să stau mai mult pe afară, printre discuții erau și cele despre meciurile de fotbal, că doar e subiect de bărbați nu de femei. Atunci am auzit pentru prima dată despre un bilet la pariuri sportive, cum se joacă, cum se aleg cotele etc. Nu am înțeles mai nimic. La liceu am rămas surprins, că mai auzeam colegi discutând de pariuri, sunt convins că discutaseră și înainte dar nu am remarcat discuțiile până în seara respectivă.

M-am trezit în agenție sâmbăta, cu băieții de la bloc, și hai să facem pariurile să facem biletul. Jur dacă înțelegeam ceva din listele alea, erau nume de echipe și numere care nu avea nici o relevanță. Am pus și eu după ureche, m-au ajutat și ei. Așa am pus primul pariu. Am cumpărat revista cu clasamente și statistici, nu erau pe vremea respectivă site-uri de livescore și statistici cum sunt acum (vezi de exemplu soccerkeep.com). Fiind un mic olimpic la matematică m-a pus pe studiat cifrele alea, și uite așa pe bază de statistică, în prima lună, am scos 3 salarii minime pe economie.

ANII TREC REPEDE, REZULTATELE PE TERMEN LUNG LĂ‚SAU DE DORIT

Pe când credeam că L-am prins pe D-zeu de un picior am început să pierd alocația pe 2 luni și m-am speriat foarte tare. Adevărul este că am reușit să mă temperez rapid față de alții. Auzisem că unii cotizau lunar cu alocații și banii de mâncare de la părinți. Fiind mereu mai precaut din cauza învățăturilor de acasă, am reușit să joc mulți ani de zile într-o manieră moderată.

Dar anii au trecut, mai câștigam mai pierdeam, uneori aveam câștiguri bune, alteori se duceau toate câștigurile pe apa sâmbetei. Am încercat pe forumuri să găsesc amici de pariuri, să alegem împreună biletele, erau puțini care își dădeau interesul, chiar și atunci, acum nu mai găsești decât foarte rar locuri unde să discuți cu adevărat despre pariuri, toți sunt șmecheri până când încerci să porți o conversație și te trezești că te costă 50 de lei să-ți zică pontul, neargumentat logic. Dar divagăm… să revenim.

AM FĂ‚CUT ZECI DE MII DE EURO, DAR AM PIERDUT TOTUL ÎN DOAR CÂTEVA ORE

Acum doi ani de zile am început să joc foarte mult, atât de mult încât mi-am neglijat prietena și familia, dar am avut succes, am făcut zeci de mii de euro în doar câteva luni. Era totul perfect financiar, dar social viața mea se destrăma, parcă cu fiecare euro câștigat eram cu un km mai departe de prieteni, familie și iubită. Am rămas singur într-un final, am zis că sunt nebuni, că nu mă înțeleg, asta e.

Dar nu m-am mulțumit, am vrut mai mult și mai mult. Era ceva în mine ce nu mă lăsa să dorm, să lucrez. Mi-am dat demisia, am zis că e totul sub control, că mă descurc. Au fost 2-3 luni nebune, abia dormeam, ba veneau câștigurile ba se duceau, am progresat foarte puțin, până când am pierdut totul în doar câteva ore. M-am lăsat dus de val, nici nu mai știu cum am putut să fiu atât de prost să mă las fără nici un leu, după ani de zile în care am avut grijă cu money management-ul. Eram pur și simplu distrus…

NU-I NIMIC, ÎMI REVIN …

M-am îmbărbătat singur: îmi revin. Nu v-am zis, stăteam în chirie, că deja la vârsta de 29 ani îmi era rușine să stau pe capul părinților și aveam un job bun – AVEAM. Eram disperat, nu știam ce să mai fac, am zis hai că îmi revin, aveam mici economii să rezist 2-3 luni cu chiria în cazul unei schimbări de job etc. Și uitasem pe moment de ei, că doar curgeau banii din pariuri gârlă.

Vă dați seama că acolo am ajuns: să-i bușesc și pe ăia. Parcă nu a fost de ajuns, eram așa disperat încât am cerut bani de la niște prieteni, doar câteva sute de lei ca să-mi revin apoi le dau dublu în gândul meu, să fie toată lumea fericită. Clar, s-au dus….

Hai la părinți, am nevoie de aia și aia, că știi să nu scot de la bancă, orice vrăjeală, numai să am niște bani să-mi revin. I-am pierdut pe toți, dă-i naibii!

Simțeam că se clatină lumea cu mine totul s-a întâmplat parcă în câteva zile, deși a durat ceva, acumulasem datorii de mii de euro. Da, eram o persoană credibilă și nu știau mulți de „boala” mea, până au aflat și mă evitau toți ca râia.

De rușine și necaz m-am gândit de mai multe ori să plec pe lumea ailaltă, unde să o iau de la zero, sau în neant, să nu mă vadă și știe nimeni: nu mai aveam rost pe pământul ăsta.

Cum am ajuns dintr-un om modest, cu job bun, femeie frumoasă lângă mine, familie de nota 10, un distrus și jumătate?

MI-AM REVNIT, DAR NU ORICUM

Nu am să-l uit niciodată pe Cristi, vecinul. Venise din Spania, unde a fost închis 2 ani pentru furt. Din întâmplare, m-am văzut cu el prin oraș, iar la o poveste-două „l-am făcut” de 100 euro. Nu eram noi prieteni, ci doar vecini pe la bloc, dar nu știu, m-a schimbat experiența, aveam un tupeu jegos, nu mă recunoșteam. O parte din mine încă regreta, cealaltă, cea întunecată mă împingea înainte. Doar printr-o minune am reușit să fac din acei 100 de euro în 6 luni aproape 80.000 euro.

ÎNTR-UN FINAL I-AM PUS CAPAT

Bă frate, pariurile astea nu sunt pentru oricine. Văd peste tot că sunt doar un hobby, să lăsăm vrăjeala la o parte, dacă nu ești atent te bagă în boală și te pot distruge, nu te juca cu viața. Pariurile ca pariurile, dar unul din cartier de la mine, după 10 ani cu firmă de succes în imobiliare, avea un Porsche băiatul, a ajuns să fie căutat pentru fraudă.

A spart totul la păcănele, am înțeles că și după ce a fost închis câțiva ani, cum a ieșit, tot în bar l-au găsit prietenii. Incredibil unde se poate ajunge…

Doar printr-o minune, mi-a deschis D-zeu ochii și m-am trezit la realitate. Am pus toți banii deoparte și m-am dus singur la psiholog, până am prins curaj să discut cu fratele meu, căruia i-am pus toți banii pe cont să nu mă ia iar valul – îmi era frică de ce sunt în stare.

Acum, joc responsabil si doar ocazional. Văd cu alți ochi pariurile și sper să nu mă mai prindă niciodată febra pariurilor.

Alții nu au fost deloc norocoși, unii așa cum arată pe la TV au și terminat-o cu viața asta, care ne rezervă din păcate de cele mai multe ori, surprize neplăcute. Voi vă plângeți că ați pierdut la un meci biletul și ați pariat câțiva lei, noi ne plângem că am fost la un capăt să părăsim această lume din cauza unui viciu.

De ce am scris asta către PariuriX.com? Pentru ca să vă fie învățătură de minte! Poate că relatarea acestei experiențe nu va valora nimic pentru voi, dar cine mi-a ascultat povestea live, a plâns odată cu mine.

Dați mai departe, și nu vă jucați cu viața. Dacă vă ia valul, opriți-vă imediat! Dar imediat! Cel mai bun sfat pe care vi-l pot da. Dacă nu poți, apelează la psiholog, familie, prieteni – nu ești singur în asta!

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: M-am hotărât!
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: M-am hotărât!
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen