O nouă problemă pentru copii le dă bătăi de cap adulţilor. Care este răspunsul corect?

11 ian 2017 18050 afişări Comentează şi tu Jocuri
O nouă problemă pentru copii le dă bătăi de cap adulţilor. Care este răspunsul corect?

O nouă problemă de matematică destinată copiilor a devenit virală pe internet, după ce mai mulţi părinţi au publicat-o pe reţelele de socializare. Acestora nu le-a venit să creadă că problema în cauză le-a fost dată ca temă pentru acasă unor copii de 6 ani şi au încercat să găsească răspunsul în zona comentariilor.

PROBLEMA: "În imagine veţi găsi mai multe lidere aşezate după un tipar. Folosiţi cheia pentru a descoperi litera lipsă"

"Cheia" e reprezentată de literele din alfabet, fiecare având alocată şi o valoare numerică. (FOTO JOS).

---------------------------------------------
RĂSPUNSUL

După discuţii aprinse, răspunsul a fost dat de un internaut: "Este o problemă complexă de matematică ce presupune înlocuirea literelor cu numere.

Luaţi valorile pentru S, B şi G, le adunaţi şi veţi obţine 40. Apoi din 40 veţi scădea valorile literelor B şi P. Rezultă 14, care reprezintă litera J în cheie. Aceste probleme îi ajută pe copii să gândească în moduri complexe
", a scris acesta.

Totuşi, mulţi dintre cei care au încercat să rezolve testul au concluzionat că problema e mult prea dificilă pentru nişte copii din clasa I.


 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.