Se întâmplă în fotbalul românesc: jucătorilor li s-a interzis să se mai antreneze, primarul fuge de ei. Încă un club e gata de desfiinţare: "Ni s-a transmis că retrag echipa din campionat"

18 apr 2017 16772 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
Se întâmplă în fotbalul românesc: jucătorilor li s-a interzis să se mai antreneze, primarul fuge de ei. Încă un club e gata de desfiinţare: "Ni s-a transmis că retrag echipa din campionat"

Campionatul Ligii 3 e pe punctul de a mai rămâne fără încă o echipă, a treia în acest sezon, după Arsenal Malu (Seria 2) şi FC Bistriţa (Seria 5), aceasta din urmă părăsind competiţia săptămâna trecută. Din cauza restanţelor de peste trei luni, jucătorii echipei CS Podari au refuzat să facă deplasarea în ultima etapă, vineri, 14 aprilie, când trebuiau să joace la Roşiorii de Vede, astfel că au pierdut la ”masa verde” întâlnirea cu Sporting, iar acest lucru a determinat autorităţile locale să ia o măsură drastică. Reprezentantul administraţiei locale din Podari în cadrul clubului a anunţat, astăzi, stafful tehnic şi jucătorii echipei din Seria a 3-a, atunci când aceştia se reuniseră pentru antrenament după sărbătoarea Paştelui, că s-a trimis o hârtie către Federaţia Române de Fotbal prin care se anunţă retragerea din campionat.

Vinerea trecută, jucătorii au decis prin vot să nu se prezinte la meciul din deplasare cu Sporting Roşiori, ca formă de protest, deoarece fuseseră ignoraţi de autorităţile locale atunci când au cerut un salariu din cele trei restante, pentru a avea bani cu ocazia sărbătoarei Paştelui. Neprezentarea la acest joc se pare însă că l-a deranjat pe primar, acesta cerând ca echipa să fie retrasă din campionat.

Astăzi, la revenirea din mini-vacanţă, jucătorii nu au fost primiţi pe teren pentru a se antrena, nu au mai primit acces la cantonament şi au fost înştiinţaţi că s-a trimis hârtie către FRF prin care echipa urmează să fie retrasă din campionat.

”Suntem de trei luni neplătiţi. Am mers la primărie pentru a discuta despre soarta noastră şi au fugit toţi din ea, primarul, toţi, să nu stea de vorbă cu noi. Astăzi ne-am prezentat la antrenament şi ne-au luat dreptul la muncă. Nu ne-au lăsat să intrăm pe stadion. Au schimbat până şi iala la uşa de la cantonament. Avem hainele acolo şi nu putem să intrăm să ni le luăm”, a spus, sub protecţia anonimatului, pentru Liga2.ro, un jucător de la CS Podari, care a povestit că probleme la baza sportivă au fost şi înainte de Paşte: ”Săptămâna trecută ne-au tăiat şi apa de la vestiare. Făceam antrenamente şi plecam fără să putem face un duş.”


Jucătorii au mers astăzi la primăria din Podari, însă nu au găsit pe nimeni căreia să îi vorbească despre problemele pe care le au la club

Naicu: ”Ni s-a transmis că retrag echipa din campionat”

Contactat telefonic, antrenorul Victor Naicu (foto mic) a povestit la rândul său situaţia delicată în care se află clubul din Podari, care riscă să se desfiinţeze. ”Situaţia este puţin neclară sau clară din punctul lor de vedere (n.r. - al autorităţilor locale). Am înţeles că s-a trimis o hârtie la federaţie prin care anunţă că retrag echipa din competiţie. A trimis-o cineva din cadrul primăriei. Într-adevăr, jucătorii nu au vrut să facă deplasarea vineri la meciul de la Roşiori în semn de protest că sunt trei luni de restanţe la bani. Eu nu am reuşit să îi conving să facă deplasarea, dar, începând de astăzi, ne-am prezentat la antrenament, vrem să ne prezentăm în continuare, să mergem şi la meciuri, dar nu ne-au lăsat să ne antrenăm. Ni s-a transmis că retrag echipa din campionat. Acum. Noi sperăm să se răzgândească între timp”, a spus Naicu pentru Liga2.ro.

Antrenorul formaţiei aflate pe locul 13 din 15 în Seria a 3-a a Ligii 3 încă speră ca autorităţile locale să se răzgândescă în privinţa desfiinţării echipei, aceasta măcar să încheie actualul campionat, ca din vară să se ia o decizie. Bineînţeles, până atunci să se plătească restanţele şi salariile pentru munca prestată.

”Erau speranţe că banii urmează a fi daţi în luna mai, dar jucătorii nu mai au încredere, pentru că sunt deja trei luni, iar la sfârşitul lunii mai se fac patru. Jucătorii mi-au spus că neprezentarea a fost doar o formă de protest, nu că nu se mai prezintă deloc la meciuri. Ca dovadă că noi astăzi am venit la antrenament şi unde am primit această veste. Nu cred că acesta este un motiv întemeiat să retragi echipa, pentru că nu s-au prezentat la un meci. Îi penalizăm pe jucători pentru că nu s-au prezentat, vor plăti şi vor suporta consecinţele conform Regulamentului de Ordine interioară, dar activitatea trebuie să continue, iar pentru ce s-a muncit până acum trebuie să ne plătească, fiindcă am venit la serviciu, jucătorii au plecat de acasă, au făcut eforturi să ajungă la Podari.

Sper să se răzgândească, pentru că e păcat, echipa era pe un drum bun, am avut rezultate bune în ultimul timp. Eu totuşi sper că se va găsi înţelegere şi se va continua activitatea, iar jucătorii şi stafful tehnic vor fi plătiţi. Am avut o discuţie cu jucătorii, trebuie să mai avem o întâlnire cu conducerea echipei şi să vedem ce decizie se va lua, fiindcă nu mi se pare normal ca în momentul în care decizi să închei activitatea să ştergi cu buretele toate datoriile către oamenii care au muncit. Noi vrem să ne continuă activitatea, la fel şi echipa şi să fim plătiţi. Dacă dânşii nu mai au bani să continue activitatea, asta nu e o ruşine, că nu mai ai bani, sunt probleme peste tot, dar măcar să ne plătească pentru ce am muncit până acum, nu să se găsească un motiv de supărare. Noi vom veni în continuare la antrenamente şi la meciuri, dacă se poate, dar să vedem dacă vom găsi înţelegere din partea lor. O hârtie nu poate să şteargă cu bucurete munca noastră de trei luni de zile. Trăim în România, ştiţi cum e... Nu e bine. Eu zic că încă două luni se mai putea continua, pentru că atât mai e până se termină campionatul. Trebuia să terminăm sezonul şi de la vară, ce mai era, rămânea de văzut atunci. nu e plăcut să te retragi în plin sezon”, a mai spus Victor Naicu.

”Noi, jucătorii, vrem să ne prezentăm. Dar nu suntem lăsaţi să jucăm. Ni s-a spus că nici la sfârşitul lui mai nu suntem siguri că vom lua banii”, a mai spus jucătorul echipei CS Podari.


Jucătorii de la CS Podari nu au fost primiţi nici la antrenament, nici la cantonament, acolo unde aveau hainele.

Sâmbătă, de la ora 17:00, CS Podari ar trebui să joace pe teren propriu cu Flacăra Moreni, în cadrul etapei a 24-a a Seriei a 3-a a Ligii 3. Meciul e însă nesigur că se va disputa, dacă autorităţile locale din Podari nu se vor răzgândi şi nu vor retrage anunţul de retragere dat către FRF.

Articol scris de Adi GEORGESCU şi Marius ANGHEL

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.