Victor Piţurcă, reacţie dură faţă de situaţia de la naţională: "Lumea zicea că Piţurcă e prost! În grupa asta, puteam obţine fără probleme cel puţin locul doi"

14 iun 2017 6433 afişări Comentează şi tu Nationala
Victor Piţurcă, reacţie dură faţă de situaţia de la naţională: "Lumea zicea că Piţurcă e prost! În grupa asta, puteam obţine fără probleme cel puţin locul doi"

Victor Piţurcă a fost foarte critic cu situaţia de la echipa naţională şi spune că România ar fi putut să scoată mai mult până acum din preliminariile CM 2018. Fostul selecţioner laudă în schimb rezultatul amicalului cu Chile, câştigat de ”tricolori” cu 3-2.

Piţurcă este de părere că grupa României nu este atât dificilă. Fostul selecţioner susţine că Polonia nu este peste noi, iar locul secund în grupă ar fi fost uşor de obţinut:

”Din punctul meu de vedere, este o victorie mare. Se contabilizează la echipa naţională. Este o victorie mare care demonstrează ceea ce am spus eu: că echipa naţională dispune de jucători care sunt în stare să ducă naţionala la turneele finale. În această grupă, cel puţin locul 2 se putea obţine fără probleme. Din punctul meu de vedere, Polonia este o echipă bună, este o echipă pe val, dar nu ne depăşeşte pe noi ca valoare. Au unul-doi jucători, Lewandowski este peste tot, dar nu să ne surclaseze şi să ne bată cu 3-0 şi 3-1”, a declarat Victor Piţurcă la DigiSport.

Fostul selecţioner consideră că ideea aducerii unui selecţioner străin n-a fost foarte inspirată, mai ales că nu cunoştea ”materialul” pe care-l are la dispoziţie:

”Toată lumea spune că-i spargem pe toţi dacă aducem antrenor străin, că Piţurcă este un antrenor prost, care joacă defensiv. Ce vreţi acum, să-l atac pe Daum? S-a făcut analiză, s-a văzut despre ce este vorba. Polonezii au jucat destul de lent, n-au fost pregătiţi pentru acest joc. Noi trebuia să fim de trei ori mai pregătiţi şi trebuia fizic să fim peste ei. Noi ne-am retras şi când eram conduşi. Asta făceam şi eu, dar doar în anumite zone ale terenului, în funcţie de adversar.  Hanca, la forma pe care a arătat-o la Dinamo, ar fi putut fi chiar titular cu Polonia. Dar trebuia să-l vadă selecţionerul

Din victoria cu Chile n-avem de învăţat foarte multe, doar faptul că, fiind conduşi cu 2-0, am început să jucăm. N-avem nimic de învăţat, pentru că aşa trebuia să jucăm în meciurile oficiale. Dar în meciurile oficiale vor veni echipele şi îşi vor da viaţa cu noi”, a mai spus Piţurcă.

Cu toate acestea, Victor Piţurcă este de părere că Daum ar trebui lăsat să-şi ducă înţelegerea la bun sfârşit. Însă avertizează că şi meciurile următoare sunt foarte importante pentru naţionala României: ”Din punctul meu de vedere, selecţionerul trebuie să rămână până la finalul preliminariilor. Calificarea este pierdută 100%, dar toate meciurile naţionalei sunt importante de aici încolo. Nu există meci amical. Sunt importante şi pentru acel coeficient. Dacă vom pierde meciurile următoare, vom ajunge pe nu ştiu ce loc, 80-100.

Să vedem ce se va întâmpla în preliminariile pentru EURO 2020. Credeţi că va fi uşor să ne calificăm? Nu va fi uşor, chiar dacă se vor califica mai multe echipe”.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.