UPDATE Ședința Comitetului Executiv s-a blocat la votarea noii organigrame: „Nu ne-a fost comunicată conform regulamentului și nu vrem să ajungem iar pe la DNA”. Iorgulescu îl vrea pe Mircea Sandu în CEx

UPDATE Ședința Comitetului Executiv s-a blocat la votarea noii organigrame:
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 15:10 Așa cum ProSport a anunțat încă de ieri seară, ședința Comitetului Executiv de joi dimineață s-a complicat chiar de la primul punct de pe ordinea de zi: aprobarea noii organigrame a FRF. Sursele federale povestesc întâmplări incredibile petrecute în timpul ședinței de astăzi: „În momentul în care Răzvan Burleanu a supus la vot noua organigramă, Auraș Brașoveanu a luat cuvântul. Inițial a vrut să se lege de faptul că președintele nu este validat de TMB. Au intervenit Argăseală și Horoba, cei care au adus în discuție faptul că organigrama nu a fost trimisă membrilor în termenul prevăzut de regulament – cu cel puțin trei zile înainte de ședința Comitetului Executiv – și, în consecință, nu se poate vota. Unii au sărit să spună că nu vor să ajungă iar pe la DNA. Apoi, Gino Iorgulescu l-a întrebat pe Burleanu despre angajările făcute: Am înțeles că au fost aduși ceva oameni. I-ai plătit? Burleanu i-a confirmat și apoi i s-a spus că avea nevoie de aprobarea Comitetului Executiv. Senzația a fost că, indiferent de situație, tot s-ar fi găsit un motiv din cauza căruia organigrama să nu fie votată. Discuții au ieșit și pe subiectul schimbării lui Mircea Sandu din funcția de administrator al bazei de la Mogoșoaia, pentru că oamenii lui se împotriveau ideii”.

Atitudinea membrilor CEx de astăzi contrastează poziția pe care aproape toți au avut-o pe 5 martie, atunci când au aprobat renta lui Mircea Sandu și pachetul de beneficii. Oamenii din Comitetul Executiv au invocat astăzi faptul că organigrama FRF nu a fost trimisă în termen regulamentar, lucru corect, însă în urmă cu o lună votau fără ezitare o propunere venită în timpul ședinței! 


UPDATE 15:00 În timpul ședinței Comitetului Executiv, Gino Iorgulescu, prietenul bun al lui Mircea Sandu, a făcut o propunere șocantă pentru mulți dintre participanți. Dezvăluie sursele federale: „Gino a propus ca să fie invitat permanent în Comitetul Executiv. Desigur, calitatea lui să fie una strict consultativă, adică să nu aibă drept de vot. A invocat experiența acestuia”. Răzvan Burleanu a refuzat categoric propunerea venită din partea președintelui LPF spunând că decizia chemării lui Mircea Sandu la ședințele Comitetului Executiv îi aparține în totalitate”


UPDATE 14:20 După aproape patru ore și jumătate, cei 14 componenți ai Comitetului Executiv nu au reușit să se pună de acord în privința niciunui subiect aflat pe ordinea de zi. „Sunt împărțiți, jumătate sunt cu vechea conducere, jumătate sunt cu Burleanu. E incredibil ce s-a întâmplat astăzi”, spun oamenii de la „Casa Fotbalului”. O nouă ședință a CEx a fost programată pentru joia viitoare, de la ora 11:00. Atunci vor fi reluate punctele care au fost astăzi pe ordinea de zi. 

Rămâi pe www.prosport.ro pentru amănunte


Răzvan Burleanu va conduce joi dimineață dimineață, de la ora 10:00, prima ședință a Comitetului Executiv de la instalarea în funcție. Pe ordinea de zi se află mai multe subiecte sensibile, iar oamenii din „Casa Fotbalului” anticipează o întâlnire cu probleme pentru proaspătul președinte al Federației și un ultim atac din partea lui Adalbert Kassai, cel care, teoretic, ar trebui să fie îndepărtat astăzi din structurile federale prin desființarea postului. Acesta este primul test important pe care îl dă Răzvan Burleanu în mandatul său, iar oamenii din opoziție intenționează să se folosească inclusiv de faptul că actualul președinte al FRF nu are validarea TMB. Conform istoricului membrilor CEx, aceștia pot fi asociați mai degrabă cu fosta conducere a Federației, iar Burleanu are siguranța unui singur vot și garanția că alți trei membri sunt neutri. 

CELE MAI IMPORTANTE PUNCTE DE PE ORDINEA DE ZI A COMITETULUI EXECUTIV

  • Dezbarerea și aprobarea organigramei FRF
  • Dezbaterea și aprobarea sistemului competițional pentru sezonul competițional 2014-2015 pentru Liga a III-a și Liga a III-a
  • Programarea datei de desfășurare a finalei Cupei României, ediția 2014
  • Aprobarea reprezentanților FRF în comisiile UEFA
  • Validarea hotărârilor Comitetului Executiv de UrgențăÂ
  • Stabilirea programului competițional pentru Cupa Ligii (ediția 2014 – 2015)
  • Analizarea memorandumului CSU Craiova

Primul punct pe ordinea de zi a ședinței CEx este aprobarea noii organigrame a FRF, iar acesta este indicat de oamenii din „Casa Fotbalului” drept momentul în care ar putea apărea problemele pentru actuala conducere. Sursele federale susțin că va fi încercată contestarea organigramei, invocându-se un paragraf din Statutul Federației: „În luna scursă de la alegeri, la Federație au fost angajați mai mulți oameni. Conform regulamentului, înainte să fie aduși, pentru acești oameni trebuia să existe un acord al Comitetului Executiv și tot CEx să stabilească salariile. Același lucru este valabil și pentru salariul președintelui, conform Statutului. Cine i-a dat acordul președintelui să aibă salariul de 27.000 de lei pe lună sau lui Gabi Bădescu, consilierul lui, salariul de 21.300 de lei?”

În cazul în care s-ar constata nereguli în angajarea oamenilor veniți odată cu Răzvan Burleanu, actualului președinte al FRF i s-ar putea aduce acuzația de abuz în serviciu. 

Conform Statutului, la articolul 35, acolo unde sunt trecute Atribuțiile Comitetului Executiv sunt specificate următoarele: 

  • k) aprobă organigrama FRF, nivelul de salarizare al funcțiilor, normele financiare privind persoanele delegate în țară sau în străinătate
  • l) aprobă salariul președintelui FRF

Aprobarea organigramei FRF a căpătat o importanță deosebită pentru că, odată confirmată, din structurile federale ar dispărea doi oameni aflați în conflict deschis cu Răzvan Burleanu: Adalbert Kassai și Daniel Prodan. Primul, deși aflat într-un concediu de odihnă prelungit – Burleanu i-a cerut demisia, dar Kassai și-a luat toate zilele de concediu disponibile pe 2014 și restante din 2013 – ar face tot posibilul ca noua schemă de organizare a Federației să nu fie aprobată. În „Casa Fotbalului” există informații despre faptul că organigrama ar putea fi contestată și, chiar dacă responsabilitatea ar cădea pe umerii angajatorului, unii dintre noii veniți nu și-au încasat salariile: „Tocmai din cauza că le este teamă să nu aibă probleme”, explică sursele federale. Alții, în schimb, și-au încasat salariile și acest lucru ar putea constitui o probă pentru contestatarii lui Răzvan Burleanu: „Din Federație au ieșit niște bani, aceștia ducându-se pe salariile unora dintre noii angajați. Unii au primit banii pe card, alții i-au ridicat direct de la casierie. Cum sunt justificați acești bani, dacă nu există o aprobare a Comitetului Executiv?”, continuă sursele din Federație. 

ProSport a contactat și un avocat, iar acesta, sub protecția anonimatului, a explicat că „dacă Răzvan Burleanu a angajat oameni în afara organigramei deja existente, atunci există o problemă. Dacă oamenii veniți au intrat pe posturi deja existente, atunci este totul în regulă”. Un alt argument pe care grupul „anti-Burleanu” ar vrea să îl folosească pentru a împiedica aprobarea organigramei este faptul că, în acest moment, președintele FRF nu are validarea Tribunalului București. 

COMPONENȚA COMITETULUI EXECUTIV AL FRF

Răzvan Burleanu Președinte FRF
Gino Iorgulescu Prim-vicepreședinte din partea LPF
Octavian Goga Vicepreședinte din partea fotbalului amator
Valeriu Argăseală Reprezentant al cluburilor din Liga I
Ioan Horoba Reprezentant al cluburilor din Liga I
Auraș Brașoveanu Reprezentant al cluburilor din Liga a II-a
Ștefan Stana Reprezentant al cluburilor din Liga a II-a
Marius Burcă Reprezentant al cluburilor din Liga a III-a
Alexa Krenek Reprezentant al cluburilor din Liga a III-a
Cătălin Cighir Reprezentantul cluburilor cu activitate exclusivă de copii și juniori
Cristian Vornicu Reprezentantul cluburilor de fotbal în sală
Alin Cioban Reprezentantul cluburilor de fotbal feminin
Alexandru Deaconu Reprezentant din partea Comisiei Centrale a Arbitrilor
Emilian Hulubei Reprezentant din partea AFAN 

SFERE DE INFLUENȚĂ‚ DIN CEX

Cel mai mare problemă pe care Răzvan Burleanu o are în acest moment este legată de influența pe care o are în Comitetul Executiv, organ de conducere în care se află în continuare oameni asociați cu fosta conducere a FRF. Concret, cu Mircea Sandu și Adalbert Kassai. 
Susținerea pe care unii dintre membrii din CEx o arată față de foștii conducători poate fi evidențiată perfect de ședința din 5 martie, atunci când, aproape fără să clipească, aceștia au aprobat lista de beneficii pe care Mircea Sandu urma să le aibă în calitatea de președinte onorific al FRF. Dintre cei 13 votanți, doar Emilian Hulubei, Auraș Brașoveanu și Cristian Vornicu s-au abținut de la vot, fapt care a adus la un moment ciudat: „Gino Iorgulescu îi întreba pe aceștia ce au împotriva propunerii și de ce nu votează. De parcă nu era evident motivul…”, au povestit oamenii din Federație. Cei trei sunt singurii „neutri” din CEx și Răzvan Burleanu ar putea astfel beneficia de sprijinul lor. ProSport prezintă mai jos sferele de influență din Comitetul Executiv prin scurte descrieri ale membrilor săi.


Gino Iorgulescu – fost coleg al lui Mircea Sandu la Sportul Studențesc și omul care insistat pentru votarea pachetului de beneficii pe care „Nașul” urma să îl primească în calitatea de președinte de onoare al FRF. 


Octavian Goga – Apropiat de Sandu și Kassai, Goga urma să facă parte și din echipa lui Gică Popescu. Goga a fost cel care, pe 5 martie, a propus pachetul de beneficii pentru Mircea Sandu. „El e clar omul lor”, spun oamenii din Federație. 


Valeriu Argăseală și Ioan Horoba – doi conducători vechi ai fotbalului românesc, mai degrabă apropiați de fosta conducere a FRF.


Auraș Brașoveanu – „El nu e nici cu unii, nici cu alții”, îl descriu rapid oamenii din „Casa Fotbalului”. Acest lucru a reieșit și din atitudinea pe care oficialul din Liga a II-a a avut-o pe 5 martie.


Ștefan Stana – un alt om asociat cu fosta conducere. Înainte de alegeri, Vasile Avram scria pe blogul său de campanie: „Din discuțiile cu oamenii din teritoriu am aflat cum un alt domn, pe numele său Ștefan Stana, este cel care s-a ocupat personal de convocarea membrilor afiliați la întâlnirile electorale din județele limitrofe Bucureștiului pe care le-a avut Gică Popescu”.


Marius Burcă – este considerat un apropiat al lui Adalbert Kassai, fiul fostului secretar general al FRF fiind legitimat în trecut la Metaloglobus, echipa lui Burcă. Alegerea acestuia în CEx, susțin surse de la „Casa Fotbalului”, ar fi fost făcută cu mari intervenții. 


Alexa Krenek – Ales în CEx în august 2013, Krenek este un tip controversat și, spun sursele Federale „a fost adus în Comitetul Executiv de vechea gardă”.


Cătălin Cighir – „El e neutru. S-au făcut și înainte de alegeri presiuni asupra lui, dar nu a cedat. E un tip în regulă”, îl descriu oamenii din „Casa Fotbalului”


Cristian Vornicu – neutru


Alin Cioban – Are o relație bună cu Răzvan Burleanu, conform oamenilor de la „Casa Fotbalului”


Alexandru Deaconu – apropiat al lui Mircea Sandu


Emilian Hulubei – neutru

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen