STUDIU | România, naţionala care în 2015 a avut cel mai tânăr jucător din lume. Cum stăm la media de înălţime şi care este situaţia adversarelor noastre de la EURO 2016

16 ian 2016 13380 afişări Comentează şi tu Nationala
STUDIU | România, naţionala care în 2015 a avut cel mai tânăr jucător din lume. Cum stăm la media de înălţime şi care este situaţia adversarelor noastre de la EURO 2016 4 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7952/14967386/1/cristi-manea.jpg

Naţionala României a avut în 2015 cel mai tânăr jucător din lume, Cristi Manea, care avea 17,4 ani când a intrat pe teren, se arată într-un studiu făcut de CIES Football Observatory.

CIES Football Observatory au realizat un studiu pe primele 50 de naţionale din clasamentul FIFA, din care au reieşit date interesante. Spre exemplu, ţara noastră este printre puţinele care nu au jucători naturalizaţi. Un alt lucru cu care ne putem lăuda este că am avut în 2015 cel mai tânăr jucător, Cristi Manea, 17,4 ani. Studiul a fost realizat pe 1.785 de jucători şi a fost analizată situaţia naţionalelor din 2015.

Manea, cel mai tânăr jucător care a jucat pentru naţionalele mari

Într-o perioadă în care se marşează pe creşterea şi promovarea jucătorilor tineri, în dauna investiţiilor în fotbalişti deja consacraţi, România dă cel mai tânăr jucător care în 2015 a jucat pentru o naţională de seniori. Este vorba despre Cristi Manea, care la ultima apariţie avea 17,5 ani.

Fostul fundaş al Viitorului a fost achiziţionat la Chelsea, însă trimis sub formă de împrumut la Mouscron, moment în care a pierdut contactul cu echipa naţională. Totuşi, rămâne unul dintre cei mai interesaţi jucători români.

La polul opus se află Gabor Kiraly, portarul Ungariei, care la ultima apariţie avea 39,65 ani. Internaţionalul maghiar se află în activitate când noi ne bazam pe ”Generaţia de Aur”.

Cei mai tineri jucători şi cei mai în vârstă care au avut în 2015 apariţii pentru echipele naţionale

În ceea ce priveşte media de vârstă pe echipă, România are o naţională matură, cu o medie de vârstă de 27,6 ani. Cea mai tânără naţională este cea a Nigeriei, cu o medie de vârstă de 24,7 ani, în timp ce Scoţia s-a bazat pe o echipă cu o medie de vârstă de 29 de ani.


Media de vârstă a primelor 50 de naţionale din lume

Suntem printre ”piticii” Europei

România are una dintre cele mai ”mici” echipe din Europa, cu o medie de înălţime de 181,1 centimentri. Doar Israel, Ţara Galilor, Scoţia şi Spania sunt mai pitice ca noi. Toate adversarele din grupa de la EURO 2016, Franţa, Elveţia şi Albania, au o medie peste a noastră, cu 181,3 cm, 183,2 cm, respectiv 182,2 cm.

Media de înălţime a primelor 50 naţionale din lume

România, printre puţinele naţionale fără jucători naturalizaţi

Naţionala noastră este în coada listei când vine vorba despre numărul total de minute jucate pentru naţionale de jucători născuţi dincolo de graniţele ţărilor respective. Algeria este pe primul loc, unde 77,4 din minutele totale jucate de naţională au aparţinut unor fotbalişti născuţi peste graniţă. Dintre cei 35 de jucători care au avut apariţii în 2015 pentru naţionala Algeriei, 21 sunt născuţi în Franţa. Doar Brazilia, Columbia, Cehia, Iran, Israel, România, Rusia şi Serbie nu au în echipă jucători naturalizaţi.


Graficul cu procentele de minute jucate de naturalizaţi din totalul timpului jucat de fotbaliştii naţionalelor respective

Cum stau adversarele noastre din grupa EURO 2016:
Franţa - 12,2% din totalul minututelor au fost jucate de fotbalişti născuţi dincolo de graniţe
Elveţia - 41,7%
Albania - 63,9%
România - 0%
 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.