Sânmărtean despre participarea la EURO: ”Nu trăgeam speranţe la 26, 27 de ani, dar la 36? Sper să fiu convocat”. Merită mijlocaşul un loc în lot?

26 ian 2016 2151 afişări Comentează şi tu Nationala
Sânmărtean despre participarea la EURO: ”Nu trăgeam speranţe la 26, 27 de ani, dar la 36? Sper să fiu convocat”. Merită mijlocaşul un loc în lot? foto: Mediafax

Lucian Sânmărtean va împlini pe 13 martie 36 de ani şi poate fi unul dintre cei mai bătrâni jucători care vor evolua la Campionatul European din Franţa care va avea loc în această vară. După o prestaţie bună în primul meci din 2016 al lui Al Ittihad, cu un gol şi două pase de gol, Lucian Sânmărtean a vorbit pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal despre forma în care se află, despre aşteptările de la Euro şi despre reuşitele din ultimul meci.

Lucian, cum te-ai simţit la primul meci oficial din acest an?
M-am simţit bine, atât eu, cât şi colegii mei am făcut o partidă bună. Am obţinut o victorie clară care ne dă încredere pentru următoarea perioadă. Ne aşteaptă multe jocuri grele. 

Ai reuşit să înscrii din lovitură liberă. Exersezi la antrenamente astfel de execuţii?
Altădată, din aceeaşi poziţie, o dădeam şi peste poartă, şi în zid. Dar a fost un moment de inspiraţie din partea mea. La antrenament, atunci când exersăm fazele fixe, sunt mereu prezent lângă minge. A fost un gol important, ne-a făcut meciul mai uşor şi ne-a dat posibilitatea să ne descătuşăm. 

Te-ai gândit vreodată că la 36 de ani ai putea juca la un Campionat European?
Nu trăgeam speranţe la 26, 27 de ani, când, teoretic, eşti în vârful carierei, dar la 36?! Pentru mine ar fi o încununare a muncii. Sper să fiu convocat şi să fac parte din echipa care să aducă rezultatele pe care o ţară întreagă le doreşte. 

Te simţi pregătit pentru EURO?
Mai este destul timp, dar sunt şi voi fi pregătit. Am avut continuitate la Al Ittihad, am făcut o pregătire fizică bună în această perioadă. Sper să fiu sănătos şi să pot răspunde pozitiv unei eventuale convocări la turneul final. S-a spus că am o vârstă, că joc într-un campionat modest, dar sunt motivat să reuşesc!

”Simt tot timpul aprecierea fanilor, ei ştiu că îmi fac datoria la fiecare meci. Nu simt presiunea care apasă pe umerii unui jucător tânăr de perspectivă de la care mereu sunt aşteptări mari, vârsta şi experienţa îmi permit să fiu mai relaxat”

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.