Copii, haideți la EURO! România U19 a învins Suedia, 2-1, după un meci nebun și e aproape de turneul final din Finlanda. Rezultatul de care avem nevoie în meciul decisiv cu Ucraina

Copii, haideți la EURO! România U19 a învins Suedia, 2-1, după un meci nebun și e aproape de turneul final din Finlanda. Rezultatul de care avem nevoie în meciul decisiv cu Ucraina
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Naționala României U19 a reușit o victorie superbă cu Suedia, 2-1, și e la 90 de minute de calificarea la EURO 2018!
  • Conduși cu 1-0 după un gol marcat de Bergvist în minutul 4, tricolorii lui Adrian Boingiu au revenit superb, iar Tudor Băluță (minutul 32) și Alex Mățan (minutul 57) au marcat golurile unui succes inițial. După un penalty clar refuzat României în prima două reprize, un gol anulat lui Băluță și unul lui Moldoveanu, pe final s-a jucat 10 la 10, după ce Dima și Titi au fost eliminați de arbitrul spaniol Alejandro Hernandez.
  • După primele două etape, România e liderul grupei patru de la Turul de Elită, cu șase puncte din șase, iar meciul cu Ucraina (27 martie) ne poate duce la EURO. Cum vecinii noștri au doar patru puncte, un egal e suficient pentru biletele la turneul final din Finlanda, din iulie.

România U19 – Suedia U19 2-1 (T. Băluță 32, Mățan 58 / Bergvist 4)

România: 1.Vlad – 2.Haruț, 5. Screciu, 3.   C. Dima, 4. Neciu – 14. T. Băluță, 6. M. Dulca – 10. Mățan (Micovschi 71), 7. Vl. Dragomir-cpt., 8. Moruțan (L. Gheorghe 87) – 19. Moldoveanu (Sîntean 79)
Rezerve: 12. Costache, 13. Boboc, 15. Lazăr, 16. 17. Drăguș, 18. Trușescu, 20. Merloi

Suedia: 1.Ronning – 16.Bjorklund, 3. Colley-cpt., 5. Ahmedhodzic – 17. Fors (Mumbongo 72), 14. Svedberg, 7. Browning (Karic 46), 11.   Titi, 13. Marklund – 15. Edqvist (Kulusekvski 65), 9. Bergqvist
Rezerve: 12. Nilsson, 4. Brorsson, 6. Krusnell, 8. Konstandeliasz, 20. Shabani

min. 90+4: FINAL DE MECI! Rezistăm ultimelor atacuri ale nordicilor, cu Screciu și Băluță conducători ai defensivei, batem cu 2-1 după 90 de minute, iar victoria ne apropie de EURO 2018! Avem șase puncte din șase, Ucraina are patru, iar meciul cu vecinii noștri se joacă marți, 27 martie. Cu un egal, suntem la turneul final din Finlanda!


min. 88: ROȘU TITI! Moruțan recuperează o minge la mijlocul terenului, îl driblează pe Titi, iar fundașul suedez nu se lasă până nu-l pune la pământ, apoi îl lovește nesportiv. Al doilea cartonaș galben și eliminare, deși putea vedea direct cartonașul roșu!


min. 79: După ce l-a înlocuit pe Mățan cu Micovschi, Adrian Boingiu mai face o schimbare care, în niciun caz, nu e una defensivă. Iese Moldoveanu, vârful cu assist-ul de la golul lui Mățan, și intră Andrei Sîntean, atacant care vine de la Slavia Praga.


min. 71: Scăpăm! La cinci minute după ce e introdus pe teren, decarul Kulusekvski are o șansă mare, din centrul careului nostru, dar reia peste poartă.


min. 69: ROȘU DIMA! Băluță pierde o minge la mijlocul terenului, suedezii pleacă pe contraatac și Dima e nevoit să facă un fault pentru a opri jocul. Se duce cu talpa sus, își prinde adversarul, iar arbitrul spanio Alejandro Hernandez îl elimină direct! Urmează minute grele.


min. 66: Aproape de 3-1! Mățan e one-man show, zâmbește pe lângă un adversar, intră în careu și șutează, dar Ronning are un reflex bun și respinge în lateral, prea departe pentru ca Moldoveanu să ajungă și să trimită mingea în poartă.


min. 58: GOOOOOL ROMÂNIA! Robert Moldoveanu creează o fază frumoasă în dreapta, centrează slab, dar un apărător suedez intervine cum nu se poate mai bine pentru noi și îi pune mingea pe tavă lui Mățan. Din prima, puștiul Viitorului trage la colțul lung și, de data asta, îl învinge pe Ronning! 2-1 și EURO e aproape!


min. 54: Ocazie Mățan! Puștiul Viitorului combină excelent cu Vlad Dragomir, e lăsat singur cu portarul de o pasă sclipitoare a playmaker-ului de la Arsenal, preia bine, are o șansă mare, dar șutează direct în Ronning. Partea bună e că rămânem la conducerea meciului, iar suedezii au cam uitat cum arată poarta lui Vlad.


min. 49: Încă un gol anulat României! Moruțan centrează din lovitură liberă, Tudor Băluță se demarcă excelent și reia superb, cu capul, fără șanse pentru Ronning, dar tușierul de pe partea dreaptă ridică fanionul și golul e anulat pentru ofsaid.


min. 46: A început repriza a doua. Boingiu păstrează formula din prima parte, în timp ce suedezii au făcut o schimbare între jucători care evoluează la Genoa. A ieșit Browning, a intrat Karic.


min. 45+1: Pauză la Ploiești, nu înainte ca selecționerul Suediei să fie trimis în tribune pentru că a protestat vehement la una dintre ultimele faze ale primei reprize. 45 de minute bune pentru naționala lui Boingiu, care, în ciuda unui gol primit foarte devreme, a controlat meciul, a avut posesia și a fost mult mai prezentă la poarta adversă. Sunt indicii bune pentru repriza a doua.


min. 32: GOOOOOOL ROMÂNIA! Mățan bate bine un corner de pe partea stângă, Dima încearcă să reia cu capul, mingea ajunge la Tudor Băluță, iar închizătorul Viitorului gîsește culoarul spre gol, din opt metri, printre patru suedezi! 1-1, perfect meritat.


min. 19: Penalty necordat României! Mățan își amețește un adversar în flancul stâng, centrează, Marklund încearcă să înlăture pericolul, dar nu face decât să lufteze și mingea îi sare, imediat, în mâna stângă! Deși hențul a fost unul evident, centralul a făcut, din nou, semn că jocul poate continua.

Nu e, însă, niciun dubiu. A fost henț cât casa!


min. 14: Moldoveanu are un gol anulat! Apărarea Suediei respinge o centrare a lui Harut, din dreapta, Băluță pasează cu capul peste apărătorii adverși, Moldoveanu preia și înscrie, dar reușita e anulată pentru ofsaid la vârful lui Dinamo.


min. 10: Moruțan driblează în careu, șutează cu stângul, apoi tricolorii cer penalty pentru un henț comis de un fundaș suedez, dar arbitrul lasă jocul să continue.


min. 9: Robert Moldoveanu scoate o minge din picioarele unui fundaș advers, intră în careu și șutează puternic, dar ratează execuția și trimite mult, mult peste poarta lui Ronning.


min.4: GOL SUEDIA! Svedberg șutează de la 20 de metri, Andrei Vlad respinge în față, iar Bergvist e mai rapid decât Dima, ajunge primul la balon și trimite în poartă! Mai rău de atât nu puteam începe.


20:00 A început meciul de la Ploiești!


18:55 Avem cele două echipe de start! Adrian Boingiu a făcut o singură schimbare în „11-le” care a spulberat Serbia: în locul lui Andrei Sîntean, atacantul de la Sparta Praga, l-a preferat pe dinamovistul Robert Moldoveanu. În rest, începem cu același 4-2-3-1, iar banderola e tot pe brațul lui Vlad Dragomir.


17:20 Ghinion pentru naționala lui Boingiu! În urmă cu câteva minute s-a terminat meciul Ucraina – Serbia, al cărui rezultat putea ușura foarte mult misiunea lui Moruțan și a colegilor lui, iar desfășurarea a fost una dramatică. Sârbii au condus cu 1-0 grație unui penalty transformat de Jovanovic în minutul 21, dar ucrainenii au avut o revenire de senzație. Mykolenko a egalat în minutul 79 și a pus pe tabelă un rezultat excepțional pentru noi, dar calculele s-au schimbat în minutul 90+1, când Safronov a dat lovitura și a adus naționalei sale trei puncte uriașe în economia calificării.

Dacă un 1-1 punea naționala în fața unui moment istoric, o victorie cu Suedia fiind suficientă pentru a obține calificarea la turneul final din Finlanda, situația s-a complicat teribil. După trei meciuri jucate, Ucraina a devenit liderul grupei, cu patru puncte, România a coborât pe doi, cu trei puncte, Suedia are un punct, iar Serbia, fără victorie în două meciuri, e out din toate calculele.

 


Echipa națională a României U 19 joacă sâmbătă, ora 20.00, meciul cu selecționata similară a Suediei. Este a doua partidă a „tricolorilor” în cadrul Turului de Elită, iar o victorie ar putea însemna o calificare la Campionatul Europen.

În primul meci al grupei, România a zdrobit Serbia, 4-0, și un succes acum în fața nordicilor poate însemna „biletul” pentru Euro 2018.

Partida se va juca pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești și fanii au intrarea gratuită.

Disputa paote fi urmărită și pe canalul de YouTube FRF TV.

Clasamentul Grupei 4 după disputarea primelor meciuri:

1.România – 3p 4-0

2.Suedia – 1p 0-0

3.Ucraina – 1p 0-0

4.Serbia – 0p 0-4

Lotul convocat de selecționerul Adrian Boingiu:

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Alexandru Costache (Concordia Chiajna), Marian Aioani (Chindia Târgoviște)

Fundași: Vladimir Screciu (CS U Craiova), Tudor Băluță (FC Viitorul), Constantin Dima (Sepsi Sf. Gheorghe), Robert Neciu (FC Viitorul), Andrei Trușescu (AS Roma/Italia), Denis Haruț (ACS Poli Timișoara)

Mijlocași: Vlad Dragomir (Arsenal FC/Anglia), Radu Boboc (FC Viitorul), Marco Dulca (Swansea/Țara Galilor), Rareș Lazăr (CS Mioveni), Liviu Gheorghe (Dinamo București), Claudiu Micovschi (Genoa FC/Italia), Olimpiu Moruțan (FC Botoșani), Alexandru Mățan (FC Viitorul), George Merloi (Rennes/Franța)

Atacanți: Denis Drăguș (FC Viitorul), Andrei Sîntean (Slavia Praga/Cehia), Robert Moldoveanu (Dinamo București)

La turneul final programat în Finlanda, în perioada 16-29 iulie 2018, se califică selecționatele care câștigă cele 7 grupe de la Turul de Elită.

Bogdan Savin / Autor
Activează de peste 17 în presa sportivă. La început a fost colaborator al departamentului care se ocupa de ligile inferioare, a „făcut practica” la meciuri din Liga 2 sau a treia și treptat a ajuns la secția „Fotbal Intern” a ProSport. A acumulat experiență și după patru ani a acceptat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup