Țara Galilor U21 – România U21 0-0. Plecăm cu un punct eroic, după ce nervii lui Pușcaș au cedat, iar Răzvan Marin a fost și el eliminat. Cum arată clasamentul grupei

Țara Galilor U21 - România U21 0-0. Plecăm cu un punct eroic, după ce nervii lui Pușcaș au cedat, iar Răzvan Marin a fost și el eliminat. Cum arată clasamentul grupei
  • Publicat:
  • Actualizat:

România U21 a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul cu reprezentativa similară a Țării Galilor, în etapa a șasea a preliminariilor pentru EURO 2019. Tricolorii au terminat partida în doar nouă oameni, după eliminările lui Răzvan Marin și George Pușcaș, și au un avans de trei puncte față de Bosnia, a doua clasată.

Urmașii lui Giggs și Bale au început mai bine partida jucată pe teren propriu, dar tricolorii lui Daniel Isăilă și-au revenit rapid, au trecut la conducerea jocului și puteau deschide scorul în mai multe rânduri. De trei ori, Coman a combinat perfect cu Pușcaș, a scăpat pe poziții excelente, dar, de fiecare dată, tânărul atacant de la FCSB a ratat ținta. În finalul primei reprize, Dragoș Nedelcu a lovit bara cu o rachetă de la 30 de metri, deviată cu greu de portar.

Partea a doua a însemnat, însă, un adevărat chin. Galezii s-au aflat pe tot terenul, au ratat incredibil prin Wilson și Roberts, iar lucrurile s-au complicat teribil în momentul în care Răzvan Marin a văzut al doilea cartonaș galben pentru simulare și a fost trimis mai repede la cabine. În minutul 81, George Pușcaș și-a ales un moment cum nu se poate mai prost pentru a-și lovi un adversar cu cotul, a fost și el eliminat, iar România a trebuit să se mulțumească cu un egal în Țara Galilor.

  • Țara Galilor: 1. Pilling – 2. Coxe, 6. Mepham (Cpt), 5. Harries, 13. Norrington-Davies – 4. Poole, 16. Evans (Smith 90+2′) – 7. Thomas, 10. Wilson, 15. Harris (11. Matondo, 79′) – 9. Roberts. Selecționer: Rob Page.
  • România: 1. I. Radu (Cpt) – 6. Cr. Manea, 5. Nedelcearu, 4. Al. Pașcanu, 5. A. Radu – 18. R. Marin, 16. Dr. Nedelcu (21. Marco Dulca, 84′) – 8. D. Man (17. M. Dobre, 79′), 22. Cicâldău, 7. Fl. Coman (V. Olteanu 90+4′) – 9. G. Pușcaș. Selecționer: Daniel Isăilă

Cum Portugalia a învins Elevția, 2-1, în celălalt meci al grupei, tricolorii mici rămân cu șanse foarte mari de calificare. După șase etape, România are 12 puncte, iar Bosnia, echipa de pe locul al doilea, nouă și un meci mai puțin. În acest moment, Portugalia, care are șapte puncte, două meciuri mai puțin și partidă directă cu România pe teren propriu, pare adversarul cu care ne vom lupta pentru un loc la EURO.


Țara Galilor U21 – România U21 0-0

  • Echipa de start a României: I. Radu (Cpt) – Cr. Manea, Nedelcearu, Al. Pașcanu, A. Radu –  R. Marin,  Dr. Nedelcu (M. Dulca 84) – D. Man (M. Dobre 79), Cicâldău, Fl. Coman – G. Pușcaș

Minutul 90+3: Final de meci! Plecăm cu un egal din Țara Galilor, după un meci plin de nervi, și rămânem lideri în grupa preliminară. Avem 12 puncte, iar Bosnia, a doua clasată, are nouă. Urmează, însă, un meci în Portugalia în care nu vom putea conta pe Răzvan Marin și George Pușcaș.


Minutul 84: Rămas fără Marin, Isăilă schimbă post pe post, cu Marco Dulca în locul lui Dragoș Nedelcu.


Minutul 81: Cartonaș roșu pentru George Pușcaș! Evans îl ține de tricou pe atacantul român, iar apoi se petrec evenimente reprobabile. Pușcaș încearcă să scape, dar îl lovește de trei ori cu cotul în aceeași fază, având ghinionul să facă asta la doar un metru de arbitru.

Neamțul care conduce partida nu stă deloc pe gânduri și îl elimină pe Pușcaș, iar fundașul galez se alege doar cu un cartonaș galben. Imediat, jucătorii noștri protestează, galezii ripostează și se formează un meleu la mijlocul terenului.

Minutul 72: Cartonaș roșu pentru Răzvan Marin! Avertizat în minutul 56, Răzvan Marin a căzut în careul advers, iar arbitrul neamț a considerat că a încercat să simuleze, motiv pentru care l-a trimis mai repede la cabine, în ciuda protestelor jucătorilor noștri.


Minutul 53: Scăpăm! Un corner al gazdelor ne pune în dificultate, Pușcaș nereușind să respingă mingea din careul nostru, iar faza aduce o ocazie imensă. Roberts șutează din câțiva metri, dar Ionuț Radu are un reflex incredibil. Imediat, asistăm la o ocazie rarisimă, Wilson nereușind să împingă mingea în poarta goală, din doar doi metri!


Minutul 45: Pauză, după 45 de minute începute mai bine de gazde, dar continuate într-un ritm foarte alert de tricolorii mici. În celălalt meci al grupei, Portugalia conduce Elveția cu 2-1, în minutul 65, lusitanii ratând și un penalty la scorul de 2-0.


Minutul 41: Bară Nedelcu! Mijlocașul central de la FCSB primește o minge la 30 de metri de poarta adversă, nu stă mult pe gânduri și șutează violent, dar portarul galez reușește, cumva, să respingă mingea în bara transversală. Dominăm clar meciul.


Minutul 38: Din nou Pușcaș, din nou Coman, din nou ocazie mare. Intrarea lui Coman în centru, pe un mic pas în spate al lui Pușcaș e mișcarea preferată a liniei noastre ofensive, iar scenariul mai aduce o ocazie. Pușcaș găsește din nou culoareul, Coman scapă iar singur, se întinde să șuteze cu dreptul, dar nu nimerește nici de această dată spațiul porții.


Minutul 32: Ocazie mare a lui Coman! Pușcaș îl găsește perfect cu o pasă pe culoar, puștiul FCSB-ului ajunge la minge înaintea fundașului advers, finalizează cu stângul, dar execuția sa se duce peste poartă.


Minutul 22: Florinel Coman intră într-o combinație cu George Pușcaș, apoi cade în careu după ce e oprit de un fundaș britanic, dar arbitrul meciului nu e impresionat și lasă jocul să continue.


Minutul 18: Prima situație periculoasă a României. Coman încearcă un șut din dreapta, Pușcaș vrea să devieze, dar mingea vine prea puternic și execuția vârfului de la Benevento trece mult pe lângă poartă.


20:00 A început meciul de la Bangor, iar terenul arată mai bine decât ne așteptam.


19:55 Meciul nu va fi transmis la TV, dar FRF TV ne dă o mână de ajutor, așa că-i putem urmări pe tricolorii mici în drumul lor spre EURO 2019.


18:50 Avem echipa de start a lui Daniel Isăilă, iar formula aleasă arată foarte, foarte bine. Ianis Hagi a rămas pe banca de rezerve, iar cuplul de mijlocași centrali e format din Răzvan Marin ș Dragoș Nedelcu.


Naționala U21 a României joacă, de la ora 21:00, în Țara Galilor, al șaselea meci din grupa de calificare pentru Euro 2019. Partida contra urmașilor lui Giggs și Bale nu va fi televizată, dar va putea fi urmărită pe FRF TV, dar și în format live text pe www.prosport.ro.

După cinci etape, jucătorii lui Daniel Isăilă au luat o opțiune serioasă pentru calificarea la turneul final de anul viitor, iar cele 11 puncte strânse îi transformă chiar în favoriți. Cu Bosnia la nouă puncte, cu Elveția la o distanță de patru puncte, tricolorii se apropie foarte, foarte mult de CE 2019 cu o victorie în Țara Galilor.

Lotul care a făcut deplasarea în Țara Galilor:

  • Portari: Ionuț Radu (Avellino), Relu Stoian (Juventus București), Cătălin Cabuz (AFC Hermannstadt);
  • Fundași: Cristian Manea (CFR Cluj), Ionuț Nedelcearu (FC Dinamo), Alexandru Pașcanu (Leicester City), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Andrei Radu (Aris Limassol), Vlad Olteanu (FC Voluntari);
  • Mijlocași: Dragoș Nedelcu (FCSB), Dennis Man (FCSB), Marco Dulca (Swansea), Mihai Dobre (FC Bury), Ianis Hagi (ACF Fiorentina), Alexandru Cicâldău (FC Viitorul), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Silviu Balaure (AFC Astra), Doru Dumitrescu (FC Viitorul), Răzvan Marin (Standard Liege);
  • Atacanți: George Pușcaș (Benevento Calcio), Adrian Petre (Esjberg), Florinel Coman (FCSB).


CLASAMENT GRUPA 8

ROMÂNIA    5    3    2    0    9-3    11
Bosnia-Herțegovina    5    3    0    2    14-5    9
Elveția    5    2    1    2    4-6    7
Țara Galilor    4    2    0    2    6-7    6
Portugalia    3    1    1    1    4-4    4
Liechtenstein    4    0    0    4    1-13    0

PROGRAMUL TRICOLORILOR:

  • 14.11.2017 Țara Galilor- ROMÂNIA
  • 07.09.2018 Portugalia – ROMÂNIA
  • 11.09.2018 ROMÂNIA – Bosnia-Herțegovina
  • 12.10.2018 ROMÂNIA – Țara Galilor
  • 16.10.2018 ROMÂNIA – Liechtenstein
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai tari memeuri
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai…
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte?…
Cum s-a schimbat viața
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici 100 de euro pensie. Ăia…
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape de copiii săi
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape…
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Dinamo Bucureşti şi UTA Arad, iertate de Comisia de disciplină a FRF. Când revin fanii la stadion?
Dinamo Bucureşti şi UTA Arad, iertate de Comisia de disciplină a FRF. Când revin fanii la stadion?
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din peisaj”
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din…