România U21 – Portugalia U21 1-1. Dennis Man aduce un punct vital pentru calificare. Rămânem lideri înaintea meciului cu Țara Galilor

România U21 - Portugalia U21 1-1. Dennis Man aduce un punct vital pentru calificare. Rămânem lideri înaintea meciului cu Țara Galilor
  • Publicat:
  • Actualizat:

România U21 – Portugalia U21 1-1 (Man 66 / Gonçalves 16)

Echipele de start:

România: I. Radu (cpt.) – Cr. Manea, Nedelcearu, Pașcanu, A. Radu – Cicâldău, R. Marin –  D. Man, I. Hagis (A. Petre 65), Fl. Coman (Balaure 90) – G. Pușcaș (Dobre 84)
Rezerve: Căbuz, Ghiță, A. Petre, Balaure, Dobre, Olteanu

Portugalia: J. Pereira – Dalot, Ruben Dias, F. Ferreiras, Ribero – Eustaquios, P. Rodriguezs, P. Delgado –  D. Gonçalves (Leao 60), Carvalho (J. Felix 52), Jota (cpt.) (Gil Dias 86)
Rezerve: Tavares, Gil Dias, J. Felix, R. Leao, Fernando, Diogo Costa

Portugalia a început mai bine partida de la Ovidiu, cu centrări peste centrări în careul lui Ionuț Radu. Defensiva noastră s-a prezentat impecabil. România a început să se instaleze în jumătatea adversă, dar Gonçalves a deschis scorul în minutul 16. Decarul Carvalho a pasat în marginea careului, iar Gonçalves a șutat la colțul lung, fără șansă pentru Radu. Până la pauză am dominat categoric, dar fără să egalăm. Hagi a fost aproape de un gol superb, dar Fereira a respins în extremis. Diogo Jota ne-a iertat în câteva rânduri, șutând în diagonală pe lângă poarta apărată de Radu.

Hagi, prea multe „floricele”, prea puțin fotbal

În partea secundă n-am mai avut același entuziasm. Hagi Jr a fost cel mai activ tricolor, dar a abuzat de „floricele”, fiind înlocuit în cele din urmă cu Adi Petre. Elevii lui Isăilă au fost răsplătiți în ultima jumătate de oră. Florinel Coman a schimbat partea cu Dennis Man, care a șutat pe jos pe centrul porții. Ferreira a deviat balonul la colțul scurt, iar Pereira n-a mai putut interveni. În aceleași timp, Bosnia a deschis scorul în Țara Galilor, prin Gojak.
Man putea reuși dubla după alte zece minute. În urma unei combinații succesive cu Pușcaș, jucătorul FCSB-ului a ajuns în fața porții, dar a mai făcut un dribling în plus și a pierdut controlul balonului.

Rămânem lideri după cinci jocuri disputate, cu 11 puncte. Bosnia se află pe locul secund, cu nouă puncte după tot cinci meciuri. Portugalia are numai patru puncte, dar două meciuri în minus. Lusitanii trebuie să înfrunte Țara Galilor și Liechtenstein. Pentru noi urmează partida de la Cardiff, iar cu o victorie suntem foarte aproape de calificare.


Min. 90+3 Fluier final la Ovidiu!


Min. 88 Clasamentul grupei în acest moment:


Min. 87 Dennis Man a centrat din interiorul careului, dar n-a fost nimeni în fața porții pentru a relua spre poartă.


Min. 78 Eustaquio a șutat de la 20 de metri, dar mult peste poarta lui Radu.


Min. 66 GOOOL ROMÂNIA! Dennis Man înscrie, cu un șut deviat de Ferreira, după o pasă a lui Florinel Coman în marginea careului. Și Bosnia a puncat pentru 1-0 în Țara Galilor.


Min. 56 Florinel Coman i-a trimis în centrul careului lui Hagi Jr, care a venit demarcat. Jucătorul Fiorentinei a reluat dezamăgitor, mult peste poarta oaspeților, dintr-o poziție ideală.


Min. 50 Man și Cicâldău au încercat poarta, dar au trimis peste. Nu mai avem același entuziasm ca în prima parte.


Min. 46 S-a reluat jocul la malul mării! Nu s-au efectuat modificări la pauză.


Min. 45 Pauză la Ovidiu. 1-0 după golul marcat de Goncalves în minutul 16. România a dominat dar Pereira a fost la post.


Min. 44 România domină dar nu găsește drumul spre gol!


Min. 35 Diogo Jota, din nou! Căpitanul oaspeților a reluat din nou în diagonală spre poarta noastră, dar a trimis puțin pe lângă poarta.


Min. 33 Pușcaș a fost angajat în fața porții, dar n-a reușit să preia și să reia. Pereira i-a furat mingea atacantului de la Benevento. La faza imediat următoare, lusitanii au scăpat pe contraatac, dar Radu a fost la post și a blocat.


Min. 31 Răzvan Marin a recuperat la 16 metri, dar a reluat mult peste bara transversală.


Min. 30 Tricolorii sun mai prezenți în ofensivă, dar nu reușesc să trimită mingea în plasă. Oamenii de atac ai lui Isăilă sunt mereu în preajma porții apărate de Pereira.


Min. 25 Clasamentul grupei la acest scor:


Min. 19 Ianis Hagi a șutat superb la colțul lung, dar Pereira s-a întins și a respins cu vârful degetelor. Corner pentru România.


Min. 18 Jota a scăpat singur în lateral, a șutat în diagonală, dar mingea n-a prins spațiu porții.


Min. 16 GOL PORTUGALIA! Goncalves deschide scorul cu un șut la colțul lung, din lateral, după ce a fost angajat Carvalho.


Min. 15 Răzvan Marin a șutat violent din afara careului, Pereira a scăpat mingea, dar Pușcaș n-a ajuns înaintea fundașului advers pentru a marca.


Min. 14 Delgado a șutat din afara careului, dar Radu a reținut fără probleme.


Min. 10 Florinel Coman a scăpat în lateral spre poarta adversă, dar a șutat slab în blocajul lui Pereira. Primul șut pe spațiul porții din această seară.


Min. 4 Încep mai bine oaspeții. Lusitanii au încercat să ne pună probleme cu câteva centrări din flancul drept, dar defensiva lui Isăilă n-a pășit greșit.


Min. 3 Clasamentul Grupei 8 în acest moment:


Min. 1 A început partida de la Ovidiu! Lovitura de start le-a aparținut gazdelor. Centralul jocului este Jose Sanchez Martinez, iar asistenți sunt Raul Cabanero și Jose Garcia (toți trei din Spania). Diogo Dalot (18 ani), fundașul drapta, debutează astăzi în reprezentativa U21.


18:35 Dragoș Nedelcu a prefațat meciul cu Portugalia la microfonul Digi Sport: „Este un meci foarte important, foarte greu. Am încredere în colegii mei că vor scoate un rezultat pozitiv. Până acum am demonstrat că suntem o echipă puternică, chiar dacă am avut ghinion la tragerea la sorți. Ne putem lupta de la egal la egal cu toți adversarii. Mă recuperez și sper să revin pe teren în meciul de marți, cu Țara Galilor.

Academia produce jucători buni și va produce în continuare. Domnul Hagi ne-a spus să fim puternici și ambițioși. Portugalia a pierdut în Bosnia, noi am bătut Bosnia, dar și un egal ar fi bun.”


18:00 Încă o oră până la meciul dintre România și Portugalia, de la Ovidiu. Micii tricolori joacă pentru prima oară cu noul blazon al FRF pe piept.


14:50 De la Cluj, jucătorii și staff-ul naționalei mari și-au făcut timp pentru a le transmite un mesaj de susținere tricolorilor mici:


Naționala de tineret a României are șanse foarte bune de calificare la Campionatul Euroepan din 2019, iar meciul contra Portugaliei, care se va juca la Ovidiu, de la ora 19:00, e considerat foarte important pentru echipa pregătită de Daniel Isăilă.

Cu zece puncte strânse în patru jocuri, România e liderul Grupei a opta de calificare, cu trei puncte peste Elveția și patru peste Bosnia și Herțegovina. Prin comparație, Portugalia are doar trei puncte din două meciuri, iar un succes al tricolorilor mici aproape că i-ar scoate pe lusitani din cărțile calificării.

Selecționerul Daniel Isăilă are la dispoziție un lot din care fac parte jucători de la echipele importante din Liga 1, dar și de la cluburi precum Leicester, Swansea, Standard Liege sau Fiorentina. Marea problemă a fostului tehnician de la Astra s-a ivit cu trei zile înaintea meciului, când a aflat că atât Dragoș Nedelcu, cât și Marco Dulca s-au accidentat, motiv pentru care Răzvan Marin a fost chemat de la naționala mare.

Lotul convocat pentru meciurile cu Portugalia și Țara Galilor:

  • Portari: Ionuț Radu (Avellino), Relu Stoian (Juventus București), Cătălin Cabuz (AFC Hermannstadt);
  • Fundași: Cristian Manea (CFR Cluj), Ionuț Nedelcearu (FC Dinamo), Alexandru Pașcanu (Leicester City), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Andrei Radu (Aris Limassol), Vlad Olteanu (FC Voluntari), Ștefan Vlădoiu (Sportul Snagov);
  • Mijlocași: Dragoș Nedelcu (FCSB), Dennis Man (FCSB), Marco Dulca (Swansea), Mihai Dobre (FC Bury), Ianis Hagi (ACF Fiorentina), Alexandru Cicâldău (FC Viitorul), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Silviu Balaure (AFC Astra), Doru Dumitrescu (FC Viitorul), Răzvan Marin (Standard Liege);
  • Atacanți: George Pușcaș (Benevento Calcio), Adrian Petre (Esjberg), Florinel Coman (FCSB).

Marți, tricolorii mici vor juca un alt meci, contra Țării Galilor.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…