LIVE BLOG | România – Kazahstan 3-1. Ignorați de Daum, Keșeru și Budescu i-au oferit debutul perfect lui Contra. Jucătorul FCSB-ului a fost MVP-ul partidei

Redactor:
Dan Mirea
LIVE BLOG | România - Kazahstan 3-1. Ignorați de Daum, Keșeru și Budescu i-au oferit debutul perfect lui Contra. Jucătorul FCSB-ului a fost MVP-ul partidei
  • Publicat:
  • Actualizat:

România – Kazahstan 3-1 (Budescu 33, pen. 38, Keșeru 74 / Turysbek 82)

Echipa de start:

  • România: Tătărușanu – R. Benzar, Chiricheș, D. Grigore, Cr. Ganea – Pintilii (Hoban 71), R. Marin – Chipciu, Budescu (Ioniță 80), Grozav – Fl. Andone (Keșeru 66)
  • Rezerve: Pantilimon, Niță, Bălașa, Băluță, Bancu, Deac, Țucudean, Hanca, Stanciu
  • Kazahstan: Pokatilov – Beysebekov, Maliy, Akhmetov, Dmitrenko, Suyumbayev – Tagybergen (Turysbek 65) – Kuat, Darabayev, Nurgaliyev (Khizhnichenko 46) – Murtazayev (Schetkin 58)
  • Rezerve: Loria, Shatski, Tunggyshbayev, Bayzhanov, Nurserbayev, Miroshnichenko

23:35 FINAL! România – Kazahstan 3-1


23:31 Keșeru a fost foarte aproape să egaleze performanța lui Budescu în această seară, dar mingea trimisă de atacant a trecut pe lângă poartă. După o combinație pe ruta Chipciu-Grozav, mingea a ajuns la Keșeru, care a tras din cădere la colțul lung, iar balonul a trecut la o palmă de stâlpul din stânga porții lui Pokatilov.


23:23 GOOOOOOL KAZAHSTAN! Oaspeții speră într-un miracol pe finalul partidei după golul lui Turysbek. Fotbalistul intrat după o oră de joc a lovit destul de modest mingea cu capul, dar destul de plasat încât să-l învingă pe Tătărușanu dintre fundașii României. Imediat, patru fotbaliști kazahi au plecat într-un pressing destul de sufocant pentru apărătorii noștri. 


23:15 GOOOOOOOOOOL ROMÂNIA! 3-0 din două pase și un șut plasat excelent de Keșeru la colțul lung. Ganea l-a lansat pe Budescu în partea dreaptă, fotbalistul FCSB-ului a prelungit până la Keșeru și l-a lăsat pe atacant singur cu Pokatilov, care a scos mingea pentru a treia oară din poartă.


23:08 Nou-intratul Schetkin a văzut doar poarta și a tras de la 25 de metri pe centru, iar Tătărușanu s-a lăsat bine pa balon și a reținut fără probleme. În tribune, torțele aprinse de suporterii naționalei au fost stinse rapid de stuarzi.


23:03 Tricolorii continuă presiunea în terenul advers, iar fiecare fază de atac pare că anunță golul de 3-0. Budescu este responsabilul cu mingile decisive, Grozav și Chipciu depun un efort considerabil pe benzi, în timp ce fundașii României le întind capcane kazahilor, care au fost prinși în offside de multe ori. 


22:55 Gicu a încercat să fie grozav în două rânduri, dar scorul a rămas neschimbat. Încercarea lui Grozav din „foarfecă” a eșuat și mingea s-a dus metri buni pe lângă poartă, urmând o nouă fază în care mingea plasată de atacant la colțul lung a fost respinsă cu o mână de Pokatilov.


22:48 Începem repriza în atac și cu o minge trimisă pe lângă poartă de Grozav. Fotbalistul lui Karabukspor și-a creat un culoar de șut și a tras din marginea careului paralel cu poarta.


22:46 A început repriza a doua pe stadionul din Ploiești. Contra nu a schimbat la pauză. La oaspeți a intrat Khizhnichenko în locul lui Nurgaliyev.


22:31 Pauză între România și Kazahstan! Este 2-0, iar fotbalistul refuzat de Daum a făcut spectacol în prima repriză. Budescu a creat faza primului gol și a scos penalty-ul din care tot el a marcat. Chiar înainte de pauză, kazahii și-au amintit că au un meci de disputat și au tras periculos puțin peste poarta lui Tătărușanu, fiind „ajutați” și de devierea lui Chiricheș.


22:22 GOOOOOOOOOL ROMÂNIA dintr-un penalty scos tot de Budescu! Fotbalistul FCSB-ului a înscris de trei ori, deși scorul e doar 2-0 🙂 Inițial, Budescu l-a așteptat pe Pokatinov să se arunce pe un colț și a șutat în partea opusă, dar centralul elvețian a dictat repetarea fazei din cauza fotbaliștilor intrați în teren. Budescu a pus din nou mingea la punctul cu var, l-a păcălit din nou pe portarul advers, a schimbat partea și a făcut 2-0.


22:17 GOOOOOOOOOL ROMÂNIA! Omul ignorat de Daum, dar admirat de Contra a înscris la capătul unei acțiuni personale superbe. Încolțit de trei adversari, Budescu a simulat o centrare, adversarul a picat în capcană și s-a ferit, tricolorul a continuat faza și a tras din unghi la colțul lung. Cu ajutorul portarului, România a deschis scorul.


22:12 Începem să aratăm fotbal, după ce am legat a treia fază ofensivă. Benzar dă startul fiecărei acțiuni de atac, fiind totodată și cel mai activ om al României de pe teren. Din nou, fundașul dreapta a înaintat și a centrat pe bara a doua către Andone. Atacantul s-a încumentat să tragă din prima cu stângul, dar mingea s-a dus peste transversală.


22:06 Chipciu irosește o nouă șansă. La o fază prelungită de atac, mingea a fost „ciupită” de Andone din fața unui adversar și deviată până la Grozav, care și-a depășit din preluare un adversar și a centrat cu stângul până la Chipciu. Totuși, lovitura de cap a jucătorului de la Anderlecht a avut două minusuri: execuția a fost una destul de „moale”, iar mingea s-a dus pe lângă poartă.


22:02 Ce intervenție a avut Pokatilov! Kazahstan scapă cu fața curată datorită portarului, după o fază perfectă a elevilor lui Contra! Chipciu și Benzar au „desfăcut” în bandă, fundașul dreapta a trimis în marginea careului la Andone, care a retrimis la Chipciu, cel care a șutat din prima la colțul scurt, dar portarul kazahilor a fost la post și a respins în corner. 


21:59 Fanii ploieșteni au afișat un mesaj împotriva FRF-ului: „Istoria fotbalului românesc clădită în zeci de ani / Distrusă de FRF pentru bani”. Perspectiva nu se vede nici pe teren, mingea fiind aruncată când de o parte, când de alta.


21:55 A avut loc prima acțiune puțin mai bine conturată de tricolori. Răzvan Marin a recuperat la mijlocul terenului și a pasat în stânga pentru Grozav, la învăluire venind Cristi Ganea. Decarul naționalei a înaintat până în marginea careului advers, a pasat spre Ganea, care a săltat mingea spre fundașul Kazahstanului, dar la minge a ajung primul portarul advers. 


21:50 Nu avem parte de o ofensivă totală încă din startul partidei, dar nici măcar de ofensivă. Tricolorii nu au legat mai mult de câteva pase, iar rămășițele mandatului lui Daum încă se simt. În schimb, kazahii au bifat primul șut pe poartă. Deși a fost asaltat de lasere, Tagybergen a trimis mingea pe poartă din lovitură liberă, dar Tătărușanu a prins.


21:45 Elvețianul Sandro Schärer a fluierat startul partidei pe Arena „Ilie Oană”. Contrar așteptărilor, încă sunt suficiente scaune libere pe stadion. Sectorul oaspeților nu este ocupat.


20:52 Răzvan Burleanu a vorbit, înainte de fluierul de start, despre miza partidei cu Kazahstan: „Noul selecționer a avut parte de cele mai frumoase rezultate din careira sa pe acest stadion. Ne dorim să vedem o echipă cu mult mai multă ambiție, mult mai multă determinare. Chiar dacă pare un meci amical, pentru noi este mai mult decât un meci oficial, pentru că este un nou început. Acest meci contează pentru că trebuie să ne menținem în liga a treia și chiar să ne calificăm în liga a doua, și, mai mult decât atât, contează pentru moralul jucătorilor. Sunt încrezător că jucătorii naționalei vor avea o altă prestație, o altă determinare”, a declarat Răzvan Burleanu, scrie DigiSport.


20:25 ECHIPA DE START! Cosmin Contra a avut la dispoziție câteva zile pentru a-și cunoaște elevii în cantonamentul de la Mogoșoaia și pentru a contura primul „11” pentru partida cu Kazahstan. 


20:15 Componenții celor două naționale au ieșit la inspecția gazonului, pe care tricolorii au mai evoluat o singură dată. Pe 29 martie 2015, România a câștigat la limită împotriva Insulelor Feroe.


20:00 Vestiarul naționalei este pregătit pentru a-i primi pe tricolori în „era” Cosmin Contra. O oră și 45 de minute a rămas până la fluierul de start pe stadionul „Ilie Oană”.


17:00 Slalom printre pozele principale din albumul cu amintiri. Cu o zi înaintea debutului pe banca naționalei, Cosmin Contra a oferit un interviu neconvențional pentru unul dintre sponsorii naționalei. Coșmarul Liverpool, titanul Luis Aragones, Petrolul, aurul și bănățenii… într-un material simpatic, cu omul obligat să ducă prima reprezentativă la Europeanul din 2020. 

16:45 Cosmin Contra își pregătește debutul la naționala României. Cum prima partidă ca selecționer se va juca pe stadionul „Ilie Oană”, Contra i-a cerut îngirjitorului gazonului ca iarba să fie ca atunci când antrena Petrolul, conform DigiSport. 


Echipa națională a României intră într-o nouă eră. Oricât de perimată este exprimarea, venirea lui Cosmin Contra pe banca tehnică aduce un nou val de entuziasm după o perioadă gri în care Christoph Daum a eșuat în a menține România în lupta pentru un loc de baraj în preliminariile CM 2018 din Rusia. Venit de la Dinamo după un start apatic de campionat, Contra are de gestionat un final de campanie fără miză în lupta pentru calificare, dar care poate lămuri definitiv felul în care trebuie să abordăm următoarea campanie de calificare. 

Fără să modifice drastic felul în care a făcut selecția în comparație cu perioada neamțului, Cosmin Contra a ales să dea o șansă unor fotbaliști care, prin prestațiile recente, au obligat practic selecționerul să le dea o șansă. Astfel, Alex Ioniță de la Astra, jucător care a tras după el echipa în acest debut de sezon, este convocat pentru meciul de joi seară. De asemenea, de notat este prezența lui Nicușor Bancu, omul de bandă stângă al Craiovei, fotbalist care ar putea chiar să debuteze în primul meci. De altfel, este de așteptat ca selecționerul să folosească nume surpriză în primul meci, cel de la Ploiești cu Kazahstan, motiv pentru care în echipa de start ar putea apărea Ioniță sau chiar Bancu, asta dacă Ganea de la Viitorul va fi păstrat pentru jocul mai greu din Danemarca, de pe 8 octombrie. 

FRF a scos la vânzare circa 13.000 de bilete pentru meciul care se va disputa pe „Ilie Oană” din Ploiești, iar cu mai bine de două zile înainte de startul jocului se vânduseră deja 8000. Este de așteptat ca stadionul să fie plin la ora jocului, în special pentru că în tribune vor fi și grupuri din galeriile echipelor bucureștene, dar și un grup importat din galeria Petrolului Ploiești.

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai tari memeuri
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai…
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte?…
Cum s-a schimbat viața
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici 100 de euro pensie. Ăia…
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape de copiii săi
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape…
Devine strict INTERZIS în România. Toți românii au nevoie de acord. Interdicția e clară
Devine strict INTERZIS în România. Toți românii au nevoie de acord. Interdicția e clară
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât…
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din peisaj”
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din…