LIVE BLOG | România – Olanda 0-3. Contra, prima înfrângere în mandatul la națională. Berghuis, decisiv la toate fazele în care batavii au înscris

Redactor:
Andrei Pal
Redactor:
Andru Nenciu
LIVE BLOG | România - Olanda 0-3. Contra, prima înfrângere în mandatul la națională. Berghuis, decisiv la toate fazele în care batavii au înscris
  • Publicat:
  • Actualizat:

România – Olanda 0-3 (Depay 48, Babel 56, De Jong 81)

  • Echipa de start a României: Pantilimon – Hanca (Torje 63), Chiricheș, Moți, Cr. Ganea – Bicfalvi (Alibec 67), Hoban (Pintilii 75)- Fl. Tănase, Budescu (Stanciu 46), Chipciu – Țucudean (Andone 46)
  • Rezerve: Niță, Lobonț, Bancu, Toșca, Keșeru, Grigore, Băluță, Deac
  • Echipa de start a Olandei: Cillessen – Veltman, Van Dijk, Ake, De Ligt – Propper (Van Ginkel 62), Strootman (Vilhena 78), Blind (Promes 87) – Berghuis (Van de Beek), Babel (De Jong 62), Depay (Sneijder 62)
  • Rezerve: Rezerve: Padt, Zoet, Fosu-Mensah, Wijnaldum

22:50 FINAL! România – Olanda 0-3


22:45 De Jong, marcatorul golului trei, ne-a scăpat de un scor rușinos pe Arena Națională. Atacantul a scăpat unu la unu cu Pantilimon, l-a privit în ochi, dar a tras peste transversală.


22:38 GOOOOL OLANDA! Deși în prima repriză au insistat în zona lui Hanca, olandezii au schimbat partea, iar Berghuis a fost decisiv în trei rânduri în această seară. Ultimul gol a venit dintr-o lovitură liberă executată de Berghuis la care a pus capul De Jong.


22:35 Recuperăm la mijlocul terenului prin Ganea, care pleznește mingea în încercarea de a-i nu da nicio șansă lui Cillessen. Totuși, mingea trimisă de temutul executant al fazelor fixe s-a dus foarte puțin pe lângă poartă.


22:26 Introdus doar de câteva minute pe teren, Grozav a fost aproape de al treilea gol în două meciuri pentru națională, dar șutul autorului „dublei” de la Cluj a tras pe mijloc, iar Cillessen doar a culcat mingea. 


22:14 GOOOOL OLANDA! Berghui și-a făcut din nou numărul în partea dreaptă a terenului, în timp ce Ganea i-a lăsat încă o dată foarte mult spațiu de acțiune. Olandezul a accelerat în ultimii 25 de metri și a centrat până la Babel care a înscris simplu din câțiva metri. 


22:12 Tot olandezii rămân mai periculoși într-o partidă în care România e de nerecunoscut pentru prima dată în mandatul lui Contra. O greșeală în apărarea tricolorilor a dus mingea până la Depay, dar șutul acestuia s-a scurs pe lângă poartă. 


22:05 GOOOOL OLANDA! Olandezii ne surprind imediat după ieșirea de la cabine pe partea stângă a terenului. Berghuis a săltat mingea pe lângă Cristi Ganea, care a rămas împietrit undeva la 25 de metri de poartă. Batavul a pătruns până în marginea careului, a centrat cu dreptul, mingea a fost deviată ideal până la Depay, iar acest a înscris cu capul la colțul scurt. 


22:03 Contra mută la pauză post pe post. Ies Țucudean și Budescu, intră Andone și Stanciu. Olandezii au revenit în aceeași formulă de la cabine. 


21:46 Sfârșitul primei reprize! Nimic la nimic între două naționale care vor privi de acasă Campionatul Mondial din 2018. Batavii au fost puțin mai periculoși în ofensivă și chiar au marcat la ultima fază din prima repriză, dar autorul reușitei, Babel, era în offside în momentul în care Depay a centrat.


21:38 Flancul drept al apărării lui Contra suferă după introducerea lui Hanca pe teren. Advocaat a simțit slăbiciunea României și a comandat acțiuni cu Depay la cârma în acea parte a terenului. Totuși, Moți și Chiricheș au reușit să respingă baloanele trimise în centrul careului, deși jucătorul lui Napoli a mai gafat o dată.


21:27 Ripostăm și noi, dar timid. Budescu trimite o minge în gura porții pentru Țucudean, iar Cillessen reușește să rețină în doi timpi incomodat și de atacantul Viitorului care a dus o luptă corp la corp cu Ake. 


21:21 Nimic nou sub soare! Chiricheș are un nou moment marcă înregistrată, se complică în marginea careului încercând să paseze elegant cu călcâiul, dar Babel e pe fază, pornește spre poartă, iar șutul acestuia e scos în corner de Pantilimon. 


21:18 Pantilimon demonstrează că este un om pe care naționala se poate baza, deși nu evoluează constant la echipa sa de club. Hanca a cedat din nou flancul drept al apărării, mingea a fost trimisă de Depay în mijlocul careului, acolo de unde Propper a reluat din prima la prima bară, dar Pantilimon a fost la post.


21:14 Batavii reacționează de această dată printr-un fost „diavol”. Depay, omul trimis de United la Lyon, a șutat puternic pe mijlocul porții lui Pantilimon, care a respins în față, iar la reluare Ake nu a putut imprima balonului suficientă forță pentru a-l surprinde pe portarul României. 


21:11 Blind a fost cât pe ce să fie „diavol” pentru echipa sa. Jucătorul lui Manchester United a fost deposedat la mijlocul terenului, Budescu a ajuns în posesia mingii și a tras de la 40 de metri, dar Cillessen a condus cu ochii mingea în afara terenului. 


21:07 Olandezii au început partida destul de sus, în pressing, dar tricolorii „aerisesc” jocul în benzi și profită de spațiile mari lăsate în spatele mijlocașilor. Budescu vine destul de jos pentru a contribui la faza de construcție.


21:00 START în partida de pe Arena Națională. Suporterii naționalei României au avut parte de o surpriză din partea tricolorilor care au purtat tricouri inscripționate cu numele a 11 fani. Din păcate, Mihai Bălașa a acuzat o accidentare la încălzire și a fost schimbat cu Sergiu Hanca în flancul drept al apărării. 


20:46 Naționala va avea un suporter de lux la amicalul cu Olanda. Numărul unu mondial în tenis, Simona Halep, și-a făcut apariția pe Arena Națională: „Sper ca România să câștige. L-am cunoscut nu de mult, chiar personal, e bun și îi doresc success. Mă relaxez momentan și îmi încarc bateriile pentru noul an”. 

20:25 Deși surprinzătoare, alegerea lui Cosmin Contra pentru postul de atacant e susținută cu cifre. George Țucudean este unul dintre cei mai în formă atacanți ai României în clipa de față. Fotbalistul a înscris de opt ori în Liga 1 și o dată în preliminariile Europa League pentru Viitorul.


20:15 Calitate individuală au, dar nu au performat ca echipă„, este caracterizarea pe care a făcut-o George Ogăraru echipei naționale a Olandei.


20:00 O voce autorizată în ceea ce privește aprecierea valorii portarilor, Helmut Duckadam, critică alegerea lui Contra pentru meciul cu Olanda. „Cred că trebuia să îi dea o șansă și lui Niță, măcar pentru încredere să înceapă cu el. Consider că după Tătărușanu, Niță este cel mai bun portar pe care îl avem. Nu sunt subiectiv, asta au arătat rezultatele și evoluțiile. De doi ani e cel mai bun portar din România„, a spus președintele de imagine al celor de la FCSB.


18:40 Avem echipa de start a României, iar marea surpriză a lui Contra vine în atac. George Țucudean e preferat lui Andone, Keșeru și Alibec și va juca primul meci al carierei ca titular la echipa națională. Surprinde și trimiterea lui Florin Tănase în primul 11, iar cuplul de închizători, Bicfalvi – Hoban, e unul format în premieră.


11:57 Tricolorii și-au ales numerele de pe tricou!

  • Portari: 1. Costel Pantilimon • 12. Ciprian Tătărușanu • 16. Florin Niță • 30. Bogdan Lobonț
  • Fundași: 2. Nicușor Bancu • 3. Alin Toșca • 4. Cosmin Moți • 6. Vlad Chiricheș • 21. Dragoș Grigore • 22. Cristian Săpunaru • 24. Cristian Ganea • 27. Mihai Bălașa
  • Mijlocași: 5. Ovidiu Hoban • 7. Alexandru Chipciu • 8. Mihai Pintilii • 11. Gabriel Torje • 14. Constantin Budescu • 17. Eric Bicfalvi • 20. Sergiu Hanca • 23. Nicolae Stanciu • 25. Alexandru Băluță • 26. Ciprian Deac • 28. Florin Tănase
  • Atacanți: 9. Florin Andone • 10. Gheorghe Grozav • 13. Claudiu Keșeru • 19. George Țucudean • 29. Denis Alibec

Naționala României se pregătește de ultimul meci amical din 2017, sub bagheta lui Cosmin Contra, cel care a reușit să aducă un nou suflu printre tricolori. Acum, selecționerul României se pregătește să înfrunte cel mai greu adversar din mandatul său.

Veniți cu toate vedetele la București, pe Arena Națională, batavii vor să spele, pentru ultima dată în acest an, rușinea ratării unei noi participări la un turneu final, după ce n-au mers nici la Euro 2016, în Franța. Un motiv în plus pentru olandezi de a obține victoria îl reprezintă faptul că selecționerul Dick Advocaat se află în fața ultimei sale partide pe banca tehnică.

Contra a anunțat, la conferința de presă premergătoare partidei, că pregătește schimbări în primul „11” la tricolorilor, dar încă nu știe câte. „Voi face câteva modificări în echipa, momentan, nu știu câte, dar voi încerca să mențin câțiva jucători din meciul cu Turcia. Pe parcurs, vor intră și alți jucători care n-au prins minute în meciul de săptămâna trecută, trebuie să-i văd și pe ei. Indiferent de ce schimbări o să fac în echipa, sunt sigur că băieții care vor intră vor avea aceeași atitudine bună, vor pune în aplicare ideile tactice pe care le-am pregătit în aceste zile și sunt sigur că vom face un meci bun”, a spus Cosmin Contra.

Despre atmosfera de pe Arena Națională, Contra spus că are încredere și informații că suporterii vor face o atmosferă bună. „Am informații că va fi o atmosferă plăcută la ora meciului”, a declarat Cosmin Contra la conferinta de presa.

România are o singură victorie în istoria meciurilor directe cu Olanda. Cea din 2007, 1-0 la Constanța în preliminariile Euro 2008, care a dus naționala pregătită atunci de Victor Pițurcă la Campionatul European, prima prezență a tricolorilor la un turneu final după 8 ani de absență.

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup