LIVE BLOG | Polonia – România 3-1. Hat-trick-ul lui Lewandowski ne-a „îngropat” la Varșovia: Toșca și Săpunaru au comis două penalty-uri. Bogdan Stancu a marcat golul de onoare al tricolorilor

LIVE BLOG | Polonia - România 3-1. Hat-trick-ul lui Lewandowski ne-a
  • Publicat:
  • Actualizat:

Polonia – România 3-1 (Lewandowski pen. 28, 57, pen. 62 / Stancu 77)

Echipele de start:

  • Polonia: Szczesny – Piszczek, Cionek, Pazdan, Jedrzejczyk – Blaszczykowski, Maczynski, Linetty, Grosicki – Zielinsky – Lewandowski 
  • Rezerve: Skorupski, Fabianski, Lewczuk, Milik, Krychowiak, Rybus, Teodorczyk, Bereszynski, Peszko, Kaminski, Goralski, Wilczek
  • România: Tătărușanu – Chiricheș, Săpunaru, Toșca – Benzar, Pintilii, Marin, Latovlevici -Stancu, Chipciu – Fl. Andone
  • Rezerve: Pantilimon, Niță, Gardoș, Țîru, Ganea, Băluță, Stanciu, Rotariu, Hanca, Grozav, Bicfalvi, Ivan


23:38 FINAL! Polonia – România 3-1. A fost o repriză secundă cu mai multe goluri, dar nu de partea care ar fi trebuit. Lewandowski a ajuns la cota trei în această seară în privința golurilor marcate, în timp ce Bogdan Stancu a marcat la vinclu golul de onoare. Așa arată în acest moment clasamentul în grupa E.


23:30 Tricolorii au început să țină mai mult de minge la Varșovia, dar polonezii stau bine pe teren și înaintăm destul de greu în terenul advers. Ne trecem în cont încă o ocazie, Toșca centrează de pe stânga, Hanca apare în mijlocul careului, dinamovistul reia cu exteriorul, dar mingea deviată de un fundaș polonez trece peste poarta adversă. 


23:20 GOOOOOL ROMÂNIA! Și mai avem încă 15 minute pentru a spera că vom reveni în meci. Stancu nu este tatonat de polonezi, undeva la 25 de metri de poarta adversă, „Motanul” se uită în dreapa pentru o soluție și alege să tragă la poartă. Mingea se oprește în vinclul porții lui Szczesny, după ce a fost deviată de Cionek. La câteva minute distanță, Răzvan Marin îi lasă locul pe teren lui Sergiu Hanca, fotbalist care debutează în tricoul naționalei. 


23:14 Nu, nu merge nici așa… Chiar și cu intrările lui Grozav și Stanciu pe teren, România nu arată vreun semn că ar putea marca măcar o dată în meciul de la Varșovia. Tricolorii scot greu mingea din propria jumătate, nu leagă mai mult de câteva pase, iar centrările din bandă sunt repsinse de fundașii polonezi. 


23:06 GOOOOOL POLONIA! Început de groază în partea secundă a meciului pentru tricolorii lui Daum. Nici bine nu ne revenim din șocul golului doi că Lewandowski își continuă recitalul și înscrie pentru a treia oară. Toșca are o intrare imprudentă asupra unui adversar, iar Ruddy Buquet arată din nou lovitură de pedeapsă. Lewandowski îl fentează pe Tătăruașanu, îl fixează pe centru și înscrie pentru 3-0 Polonia. 


23:00 GOOOOOL POLONIA! Meciul s-a cam terminat în condițiile în care tricolorii nu au reacție pe teren, iar Lewandowski tocmai a făcut 2-0 din corner. Grosicki execută de pe partea dreaptă a terenului cornerul, atacantul polonez se înalță dintre Chiricheș și Săpunaru și înfinge mingea la colțul lung. 


22:52 Am sperat pentru câteva secunde la o revenire a României în meci, dar lovitura liberă executată de Latovlevici s-a lovit de zidul făcut de polonezi. Deși mingea a fost recuperată tot de tricolori și centrată în careu de Benzar, Stancu a fost blocat de fundașii adverși. 

Sursa foto: Facebook – Echipa națională de fotbal a României


22:49 A început repriza secundă la Varșovia cu aceleași garnituri de ambele părți. Mai avem încă 45 de minute în care mai putem spera la locul doi dacă vom întoarce scorul sau ne vom uita de la TV la Campionatul Mondial din Rusia, dacă România pierde. 


22:33 E pauză la Varșovia! Polonia – România 1-0, după un penalty comis de Săpunaru și transformat de Lewandowski. Din păcate, polonezii stau mai bine la toate capitolele importante: posesie 67% – 33%, ocazii de gol 6-5, șuturi pe poartă 2-1. 


22:26 Să sperăm că va fi mai bine data viitoare. Primul șut mai „sănătos” al României vine abia după 41 de minute. Latovlevici întoarce un adversar în careu, își trece mingea de pe piciorul stâng pe cel drept, dar șutul acestuia se duce la câțiva metri de stâlpul din stânga al porții lui Szczesny. 


22:23 Golul primit nu ne impulsionează să întoarcem scorul pentru a mai spera la calificare. Tot polonezii sunt cei care presează, iar pasul la offside pe care l-au făcut tricolorii este stricat de Romario Benzar, care-l ține pe Lewandowski în joc. Atacantul scapă singur cu Tătărușanu, îl driblează, dar portarul Fiorentinei revine și scoate cu ambele mâini mingea din piciorul lui Lewa. Rămâne 1-0 pentru Polonia grație lui Tătărușanu. 


22:14 GOOOOOL POLONIA! Ce gest necugetat a făcut Săpunaru… Piszczek se pregătește să centreze de pe dreapta, Săpunaru îl scapă pe Lewandowski din marcaj și îl trage din spate, în careu, pe atacantul lui Bayern Munchen. Același atacant pune mingea la punctul cu var și transformă la colțul din dreapta al lui Tătărușanu. Am început cum nu se poate mai prost la Varșovia, iar leșii pun în aceste momente 10 puncte între noi și ei. 


22:11 Meci cu casa închisă la Varșovia, polonezii se simt bine pe Narodowy Arena și au și motive. Naționala lor ocupă primul loc în grupa de calificare și se îndreaptă spre un nou turneu final. 


22:04 Încă ne apărăm la Varșovia și îi lăsăm pe polonezi să plimbe mingea, în timp ce noi, probabil, că mizăm pe cartea contraatacului. Lewandowsky & Co au pus stăpânire pe balonul de joc, iar în acest moment statistica arată astfel la capitolul posesie: POL – ROM 73% – 27%.


21:58 Avem primele pătrunderi în jumătatea adversă de teren, iar până în acest moment Florin Andone trage jocul României înspre poarta lui Szczesny. Pintilii a fost deschis în marginea careului, a încercat să-l depășească pe Jedrzejczyk, dar polonezul a protejat mingea până în aut de poartă. A urmat o lovitură liberă din dreapta executată de Latovlevici, dar doar până în capul unui jucător advers, iar faza ofensivă a României s-a stins. 


21:49 Stăm la cutie încă din primele minute în sistemul gândit de Daum pentru partida de la Varșovia. Polonezii au acaparat mingea și încep să o plimbe în marginile terenului, iar Grosicki ne-a dat primele emoții, dar a fost blocat în careu de Chiricheș. 


21:45 Au intrat pe teren, au intonat imnul, au făcut poza oficială, iar acum tricolorii au doar o singură misiune în următoarele 90 de minute: victoria pe Narodowy Arena. Trei puncte sunt vitale pentru a mai trage speranțe la locul secund în grupă, în condițiile în care Danemarca, ocupanta locului doi, a câștigat, azi, împotriva Kazahstanului, scor 3-1, și s-a distanțat la patru puncte de naționala lui Daum. 


UPDATE 20:25 | Jucăm ofensiv în deplasare în compania celei mai bune echipe din grupa de calificare la Campioantul Mondial din 2018. Christoph Daum nu a renunțat la formula cu trei fundași centrali, așezare pe care a folosit-o și în meciul cu Danemarca, scor 0-0, iar noutățile sunt Bogdan Stancu, accidentat la meciul de pe Cluj Arena din martie, și Florin Andone. 

UPDATE | Atunci și acum! Pe 10 iunie 2016, România juca meciul de deschidere la un turneu final, cel împotriva țării gazdă de la EURO 2016 din Franța. Payet ne distrugea un început bun de Campionat European după ce marca pentru 2-1 în minutul 89. Un an mai târziu, tricolorii joacă tot în deplasare, de această dată la Varșovia, un meci care va cântări decisiv pentru soarta calificării la Campionatul Mondial din 2018. 


UPDATE: România și Polonia s-au întâlnit de șapte ori până acum. Tricolorii au în palmares trei victorii, gazdele din această seară două, iar două jocuri s-au încheiat la egalitate. Polonezii au punctat de 10 ori în poarta României, în timp ce reprezentativa noastră are o medie de un gol marcat pe meci.


UPDATE: Pentru meciul de la Varșovia a fost lăsat în afara lotului portarul Silviu Lung Jr (Astra Giurgiu).


UPDATE: Mijlocașul polonez, Kamil Grosicki (29 de ani, Hull City), înaintea partidei din această seară: „În meciul de la București am arătat că suntem puternici. Cu siguranță, România va încerca să se revanșeze aici, dar noi jucăm pe teren propriu. Aici ne simțim cel mai bine, este casa noastră, suporterii sunt minunați.”


UPDATE: Polonezii au decis să tragă acoperișul stadionului


UPDATE: Numerele pe care le vor purta ‘tricolorii’ la meciul cu Polonia


Mai mult ca oricând pe parcursul acestor preliminarii ale Campionatului Mondial din 2018, selecționata României are nevoie de o victorie pentru a rămâne în cursă cu șanse reale. Tricolorii vor juca sâmbătă, de la 21:45, chiar acasă la favorita grupei, Polonia, într-un meci pe care toți specialiștii îl văd drept o formalitate pentru gazde. Nu și Christoph Daum, neamț care plănuiește o echipă de start cu care să forțeze un rezultat pozitiv. În acest sens, selecționerul a pregătit înaintea partidei mai multe formule de echipă, urmând să decidă componența exactă a primului „11” chiar în ziua partidei.

  • Echipa probabilă: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Toșca – Benzar, Pintilii, R. Marin, Latovlevici – N. Stanciu – Chipciu, Andone

Linia de fund pare să fie una bătută în cuie. În absența lui Dragoș Grigore, accidentat și lăsat acasă, Daum urmează să repete experimentul din jocul cu Danemarca. Săpunaru, Chiricheș și Toșca vor fi flancați de Benzar și Latovlevici, cei care vor acționa drept benzi mobile într-un 3-4-1-2. În fața apărării va fi montată o linie de mijloc cu Pintilii, Marin și Stanciu, iar atacul va fi susținut cu Chipciu și Florin Andone. Dilemele vin în cazul lui Stanciu, în primul rând, cel care este vizat de o înlocuire cu Bicfalvi. În funcție de disponibilitatea lui Stanciu ar putea intra în schemă chiar și Bogdan Stancu.

Avem atacant optimist

Cel puțin la nivel declarativ, jucătorii convocați par pregătiți să abordeze meciul la victorie. Florin Andone, cel care va fi titular în absența lui Denis Alibec, compară situația cu cea a echipei sale de club contra granzilor Spaniei. „Punctul nostru forte este grupul, echipa, să fim împreună, să luptăm din primul minut până la sfârșit. Trebuie să avem și puțin noroc deoarece este o echipă puternică. Eu cred, sincer cred în noi, e doar o echipă de fotbal, mulți jucători de aici au jucat împotriva unor echipe mai puternice și au învins. Spre exemplu echipa mea, Deportivo, a învins anul acesta Barcelona!„, a spus Andone.

Ne arbitrează un francez

Partida programată sâmbătă, 10 iunie, ora 21:45, la Varșovia, din preliminariile CM 2018, va fi arbitrată de Ruddy Buquet, 40 de ani, purtător al ecusonului FIFA din 2011. Francezul va fi ajutat la cele două linii de Frédéric Cano și Guillaume Debart, precum și de al patrulea oficial Nicolas Rainville. În actualul sezon, Buquet a arbitrat două jocuri din grupele Ligii Campionilor și un meci din optimile de finală ale Europa League. De asemenea, mai are două partide în preliminariile CM 2018, Finlanda – Croația 0-1 și Anglia – Lituania 2-0.

Cristian Scutariu / Redactor
Valentin Nastaila / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen