Ministerul Afacerilor Interne a sesizat DNA în legătură cu situaţia de la Dinamo! Reacţia avută de Carmen Dan

16 iun 2017 21943 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
Ministerul Afacerilor Interne a sesizat DNA în legătură cu situaţia de la Dinamo! Reacţia avută de Carmen Dan

Carmen Dan, ministrul demisionar Afacerilor Interne, a anunţat, vineri, că a sesizat DNA în legătură cu situaţa de la Dinamo, după finalizarea raportului corpului de control.

"Am finalizat controlul cu privire la modul în care s-a realizat asocierea dintre CS Dinamo şi Asociatia FC Dinamo, iar concluziile au ajuns deja la DNA. Raportul de control l-am trimis miercuri la aceasta unitate de parchet. În paralel, juriştii Ministerului de Interne vor acţiona în civil pentru a rupe această asociere păguboasă pentru Clubul Sportiv Dinamo şi pentru Ministerul Afacerilor Interne. Evident, sunt fapte de natură penală. Acum a venit momentul să scoatem adevărul la lumină. Timp de 15 ani, responsabilii din MAI au acceptat o situaţie confuză, în care patrimoniul statului să fie la dispoziţia şi în beneficiul unui grup restrâns de persoane", a declarat Carmen Dan.

Verificările Corpului de Control au fost demarate după ce nu s-a ajuns la un numitor comun în ceea ce priveşte administrarea stadionului Dinamo în vederea modernizării acestuia pentru Campionatul European 2020.

Clubul Sportiv Dinamo, aparţinând MAI, este proprietarul bazei sportive din Şoseaua Ştefan cel Mare. În urmaă cu mai mulţi ani, dreptul de administrarea a fost cesionat pentru peste 40 de ani către AFC Dinamo, firmă controlată de Nicolae Badea. După ce fostul acţionar de la Dinamo a cedat acţiunile către Ionuţ Negoiţă, societatea lui Badea a continuat să fie administratorul stadionului. Negocierile dintre CS Dinamo şi AFC Dinamo pentru preluarea bazei nu au avut rezultat. Pentru ca stadionul să poată fi reconstruit era nevoie să treacă în administrarea CS Dinamo, care să permită celor de la CNI să intervină.

Subiectul "Grindeanu": "Premier al nimănui, legat cu lanţuri de scaunul de prim-ministru"

Carmen Dan a vorbit şi despre situaţia creată în jurul premierului Sorin Grindeanu, precizând despre acesta că este, în acest moment, "un premier al nimănui legat cu lanţuri de scaunul de prim-ministru."

"Domnul Grindeanu este, în acest moment, singur, e un premier al nimănui legat cu lanţuri de scaunul de prim-ministru. De fiecare dată când am avut o problemă de gestionat m-am dus şi am discutat cu premierul. Într-un final, atât eu cât şi colegii mei am încercat să-i explicăm de ce suntem într-o situaţie în care această comunicare este doar din partea noastră. Sunt multe situaţii, cert e că în acea formulă nu puteam merge mai departe iar această decizie de a demisiona nu am discutat-o înainte, nu am fost cu această intenţie în CEx, ci a fost o reacţie de solidaritatea a mea şi a colegilor mei că dorim să existe un dialog", a declarat Carmen Dan.

Ministrul a precizat că nici colegii săi, nici partidul nu poartă vina situaţiei complicate din plan politic.

Tag-uri: dinamo, dna,
Comentează
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.