Decizie FRF ca în justiţia americană: Denunţătorii meciurilor trucate nu vor fi sancţionaţi. Jucătorii sunt încurajaţi de noul regulament să coopereze

4 feb 2016 1534 afişări Comentează şi tu Mafia umbrelor
Decizie FRF ca în justiţia americană: Denunţătorii meciurilor trucate nu vor fi sancţionaţi. Jucătorii sunt încurajaţi de noul regulament să coopereze

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a aprobat, miercuri, completarea unui paragraf din regulamentul disciplinar, referitor la darea şi luarea de mită, trucare de meciuri, pariuri şi premieri, informează site-ul FRF.

Potrivit comunicatului publicat pe site, Comitetul de Urgenţă a hotărât completarea Regulamentului Disciplinar al FRF prin introducerea articolului 601 ce va avea următorul conţinut:


“1. Participantul la abaterile disciplinare prevăzute în cuprinsul art. 60 şi art. 60bis din prezentul regulament nu se pedepseşte, dacă ajută în orice mod (denunţ, declaraţii, înscrisuri ş.a.m.d.) la soluţionarea cauzei şi sancţionarea celorlalţi participanţi la respectiva abatere disciplinară.

2. Participantul care, după ce organismul jurisdicţional competent a fost învestit cu cercetarea unor abateri disciplinare prevăzute de art. 60 şi/sau art. 60 bis din prezentul regulament, recunoaşte fapta înainte de data primei audieri a respectivului participant urmează a fi sancţionat cu până la 50% din sancţiunea prevăzută pentru abaterea disciplinară comisă.”

În acest moment, Regulamentul Disciplinar are două articole care pedepsesc aceleaşi fapte cu sancţiuni diferite. Pedeapsa pentru activităţi legate de pariuri la meciurile interne variază de la una la 12 luni de suspendare, conform articolului 60bis. În articolul 60, activitatea de pariere la meciurile interne şi internaţionale este sancţionată cu 2 ani de suspendare.

La finele anului 2015, FRF a deschis primul caz de trucare de meciuri pentru pariuri. Vizate sunt 10 partide disputate de divizionara secundă Gloria Buzău, în sezonul 2014-2015, contra echipelor Academica Argeş, ACS Berceni, Farul Constanţa, FC Voluntari, CF Brăila, SC Bacău şi Rapid CFR Suceava.

MEDIAFAX

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.