Experiment reușit. Rezervele Stelei câștigă la Botoșani, scor 2-0, și echipa lui Reghecampf merge în semifinalele Cupei Ligii. Debut perfect pentru Jakolis

Experiment reușit. Rezervele Stelei câștigă la Botoșani, scor 2-0, și echipa lui Reghecampf merge în semifinalele Cupei Ligii. Debut perfect pentru Jakolis
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Steaua a învins la Botoșani, scor 2-0, și rămâne neînvinsă în Cupa Ligii, competiție pe care a câștigat-o în ultimii doi ani și în care s-a calificat deja în faza semifinalelor.

În Moldova, pe un teren pe care a mai învins o dată în acest sezon, 2-0 în campionat, Reghecampf și-a permis să experimenteze. Stăncioiu a intrat în poartă în premieră, Moke a fost introdus în centrul apărării, Jakolis a jucat în linia ofensivă, iar Dennis Man a debutat în tricoul vicecampioanei la puțin timp de la transferul de la UTA. O formulă ofensivă, fără mulți titulari, dar care avea să se dovedească o alegere bună.

Prima repriză, una în care Jakolis și Golofca au ratat cele mai însemnate ocazii s-a încheiat cum nu se putea mai bine pentru vicecampioni. Aripa adusă de la CFR Cluj a centrat excelent în prelungiri, Tudorie a apărut la colțul scurt, iar lovitura sa de cap s-a dovedit prea bună pentru ca Albuț, un portar experimentat, dar limitat, să mai poată face ceva. A fost golul care i-a dat siguranță formației lui Reghecampf, care putea aborda liniștită restul meciului.

După pauză, Steaua a cedat mingea, a creat falsa impresie că adversarul îi poate pune probleme și a lovit devreme. Același Jakolis a centrat cum nu se poate mai bine, Ovidiu Popescu a reluat din prima și Albuț a trebuit să mai scoată o dată mingea din plasă.

Nici pasul în spate al Stelei, nici eliminarea lui Vlad Achim după două cartonașe galbene, nici centrarea perfectă a lui Vașvari pentru Fulop nu au ajutat-o pe FC Botoșani, care a trebuit să se recunoască învinsă de Steaua pentru a doua oară în acest sezon.

Vicecampioana merge în semifinalele Ligii, competiție în care nu a pierdut niciun meci de la reînființare, și așteaptă meciul dintre Astra și Dinamo pentru a-și afla adversarul din penultimul act.


FC Botoșani – Steaua 0-2 (Tudorie 45+2, Ov. Popescu 49)

  • FC Botoșani: Albuț – Burcă, Plămadă (Herghelegiu 60), Ichim, Mușat (Sg. Popovici 72) – Vașvari, Bordeianu – Golofca (I. Fulop 72), Willie Barbosa, Mihai Roman – Astafei
  • Steaua: Stăncioiu – Aganovic, Moke, Mitrea, Dan Popescu (Toșca 46) – Achim, Sulley – Jakolis (G. Simion 73), Ovidiu Popescu, Man (Tamaș 54) – Tudorie

22:20 Arbitrul Adrian Cojocaru fluieră pentru ultima dată și pune capăt unui meci în care rezervele Stelei nu au strălucit, dar au reușit să obțină calificarea în semifinalele Cupei Ligii.


22:13 Sunt ultimele minute ale unui meci nereușit pentru FC Botoșani, iar moldovenii nu găsesc nicicum spre poarta nederanjatului Stăncioiu. 


22:06 Steaua rămâne în 10 oameni. Achim protejează o minge, se folosește și de mână și-l lovește pe Astafei, iar Adrian Cojocaru îi arată al doilea cartonaș galben și-l trimite mai devreme la vestiare. Urmează aproximativ 15 minute în care Steaua va juca un om în minus.


22:03 Moldovenii ratează șansa de a reveni în joc. Vașvari centrează din dreapta, Istvan Fulop apare bine la finalizare, dar reia modest cu capul, în ciuda unei poziții foarte bune. E prima fază la care defensiva Stelei e surprinsă în repriza a doua.


21:57 Steaua stă liniștită, se concentrează pe faza de apărare și a cam renunțat la pretențiile ofensive, dar, chiar și așa, linia ofensivă a botoșănenilor nu e capabilă să creeze pericol la poarta lui Stăncioiu. E minutul 70 și ne apropiem de o nouă victorie a Stelei în Cupa Ligii, a noua din tot atâtea meciuri jucate.


21:51 Vine imediat și răspunsul lui Leo Grozavu. Intră Herghelegiu, un atacant, iese Plămadă, un fundaș central.


21:43 Dennis Man iese de pe teren după 54 de minute în care nu a arătat mare lucru. Intră Tamaș, care face cuplu în centrul defensivei cu Mitrea. Se schimbă și poziția lui Moke, congolezul fiind urcat în linia de mijloc, alături de Muniru.


21:37 GOOOL STEAUA! Defensiva lui FC Botoșani e prinsă din nou pe picior greșit, la o lansare a lui Tudorie pentru Jakolis. Croatul centrează excelent din partea dreaptă, Ovidiu Popescu reia din prima, sigur, fără șanse fără Albuț și scorul devin 2-0! Jakolis debutează în tricoul Stelei cu două pase de gol.


21:32 A început repriza a doua. Reghecampf a făcut o schimbare la pauză și Toșca a intrat în locul lui Dan Popescu. Probabil antrenorul Stelei vrea să-l ajute pe Toșca să revină la ritmul de dinaintea accidentării.


21:17 GOOOOL STEAUA! Insistențele lui Tudorie dau rezultate. Atacantul vicecampioanei se bate pentru o minge bâlbâită de defensiva adversă, scoate mingea la Jakolis, croatul centrează bine din banda dreaptă și vârful lui Reghecampf înscrie, cu o lovitură de cap la colțul scurt. A fost ultima fază a primei reprize. Așadar, golul vine cum nu se poate mai bine pentru Steaua.


21:12 Emoții mari la Botoșani. Astafei și Muniru, doi jucători care au mai avut probleme în trecut, s-au ciocnit violent la o fază petrecută în careul lui Stăncioiu și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Din fericire, nu a fost nimic serios și cei doi au revenit pe teren pentru ultimele minute ale unei reprize sărace în ocazii de poartă.


21:05 Are și FC Botoșani prima ocazie. Bordeianu surprinde apărarea Stelei cu un corner bătut pe jos, Golofca apare liber și șutează, dar execuția sa trece peste poarta lui Stăncioiu.


20:55 Primul moment în care Steaua produce ceva. Tudorie întoarce bine o minge lungă venită de la Mitrea, Man pasează superb pentru Jakolis, dar croatul adus de la CFR ratează singur cu portarul Albuț.


20:49 Dennis Man a preluat tricoul cu numărul 7, în timp ce Jakolis joacă cu 17. Croatul e punct fix în banda dreaptă a liniei ofensive, în timp ce Man și Ovidiu Popescu fac în multe rânduri schimbu de locuri. Tudorie e inexistent și izolat între fundașii centrali adverși.


20:41 Primele 10 minute aparțin moldovenilor. Mijlocul Stelei are mari probleme și nici apărarea nu se descurcă minunat. Mitrea e aproape de un autogol în momentul în care încearcă să degajeze o minge din propriul careu, dar Stăncioiu e atent. 


20:30 A început meciul de la Botoșani. Jakolis își face debutul în tricoul Stelei cu o intrare tare asupra lui Mușat, în urma căreia fotbalistul moldovenilor se resimte câteva zeci de secunde.


19:50 Avem și echipa de start a moldovenilor. În mare proporție Leo Grozavu s-a ținut de cuvânt și a trimis în teren titularii. Pe cine urmărim de la FC Botoșani? Am spune că Willie Barbosa, jucătorul adus pentru a-l înlocui pe Gonzalo Cabrera, e un fotbalist cu reale calități. 


19:15 Avem echipa de start a Stelei. Așa cum era de așteptat, Reghecampf mizează pe fotbaliști care, în mod normal, nu ar prinde un loc în primul 11. Dintre noile achiziții, Stăncioiu, Moke, Jakolis și Dennis Man sunt titulari.


FC Botoșani și Steaua joacă, de la ora 20:30, pe terenul primeia, în sferturile de finală ale Cupei Ligii. Meciul va fi transmis de Digi Sport și Dolce Sport și va fi acoperit în format LIVE BLOG pe www.prosport.ro.

Câștigătoarea primelor două ediții ale Cupei Ligii, o dată cu Costel Gâlcă pe banca tehnică și o dată sub comanda lui Laurențiu Reghecampf, Steaua a intrat în competiție direct în faza sferturilor de finală, la fel ca Astra. Primul adversar al vicecampioanei va fi FC Botoșani, formație cu care Steaua s-a mai întâlnit în acest sezon.

Cele două au mai jucat, în luna august, tot la FC Botoșani. Steaua s-a impus atunci, scor 2-0, la meciul de debut al lui Florin Tănase, autor al unuia dintre goluri. Accidentat, mijlocașul ofensiv de la Viitorul va rata meciul de joi seară, în care Reghecampf se gândește să trimită în teren multe dintre numele noi.

Proaspăt transferați, Eduard Stăncioiu, Moke și Jakolis au șanse mari să fie titulari într-un meci în care antrenorul Stelei își va menaja piesele grele pentru duelul cu Astra, din weekend.

Dacă Reghecampf are de gând să nu forțeze cu cea mai bună echipă, lucrurile stau cu totul și cu totul altfel pentru Leo Grozavu. Antrenorul lui FC Botoșani a anunțat că va aborda meciul contra vicecampioanei cu cel mai bun 11 pe care-l poate alinia: „E un meci oficial pe care încercăm să-l tratăm cu toată seriozitatea, folosim cei mai buni jucători pe care-i avem la ora actuală”, a spus Grozavu, la conferința de presă de dinaintea meciului.

 
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: M-am hotărât!
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: M-am hotărât!
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă şi-a dat OK-ul
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen