Un Lazăr, un Lazar și o „revoluție” reușită. Dinamo – Pandurii 4-0, în meciul în care Andone și-a lăsat patru titulari pe bancă, dar „câinii” s-au distrat cu un adversar copleșit de probleme

Redactor:
Dan Mirea
Redactor:
Matei Udrea
Un Lazăr, un Lazar și o
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Dinamo s-a distrat în Ștefan cel Mare și a învins clar Pandurii Târgu Jiu, scor 4-0, într-un meci în care Andone a preferat să-și țină câțiva dintre titulari pe banca de rezerve.

Ultima răbufnire? O lecție pentru cei tineri? Un mesaj pentru conducere? Ideea lui Andone a luat prin surprindere pe toată lumea. „Fălcosul” trebuia să rupă seria neagră, era amenințat cu demiterea și a decis că Brănescu, Filip, Rotariu și Gnohere nu au ce căuta în primul „11”. Au intrat Brănescu, Romera, Popescu și Nemec, dar cursul jocului a demonstrat că Dinamo putea intra și cu echipa a doua, pentru că Pandurii a încetat să mai fie un club profesionist și, implicit, o formație de luat în seamă.

Faza din minutul 5, când Palic centrează din corner, iar Lazar își boxează mingea în propria poartă rezumă perfect situația de la Târgu Jiu, oraș care se va vedea pus în situația în care să rămână cu un stadion ultramodern, dar fără echipă. Căci problemele financiare îi fac pe jucători să amenințe cu întârzierea jocului, iar lipsa banilor îi transformă pe Țucudean și Sânmărtean în fotbaliști de pluton, misiunea adversarilor e destul de ușoară.

„Demisia”, printre goluri și ratări monumentale

Din tribune, „câinii” urlă pentru demisia lui Andone. Pe teren, alți „câini” fac legea și trag de postul antrenorului. Dar cu Pandurii, pe 22 octombrie 2016, nu trebuie să faci prea mult pentru a câștiga la scor. Nistor, fostul căpitan al gorjenilor, înfige un cuțit în rana deschisă, pasează pe culoar, Lazăr pleacă de la limita ofsaid-ului și semnează golul de 2-0. E minutul 37, iar la câteva zecu de secunde același Nistor stă la baza fazei din care Palic înscrie, după o centrare a lui Hanca. 3-0, minutul 39, meciul e jucat, dar Andone nu e iertat.

PCH-ul continuă să ceară demisia. Peluza vrea un alt antrenor și nu ține cont de rezultatul de pe tabelă. Nemec ne face să ne mai punem câteva semne de întrebare atunci când ratează cu poarta goală, dar contra Pandurilor aproape că e permis orice. Încearcă Sânmărtean, încearcă și tânărul Pârcălabu, dar nu e ziua fotbaliștilor neplătiți, care se gândesc mai repede la ce vor pune pe masă decât să încurce o echipă aflată în criză. E, în schimb, ziua lui Vali Lazăr, cel mai în formă dinamovist în acest sezon. Pe final, mijlocașul înscrie pentru a doua oară, din pasa lui Gnohere, și închide tabela.

Se termină 4-0 și. Dinamo rupe seria neagră, pune trei puncte peste cele 16 și vine la șapte de marea rivală, care are un meci mai puțin. Pandurii rămâne cu 19, la egalitate cu „câinii” și cu o misiune aproape imposibilă, aceea de a se salva dintr-o situație critică. 


Dinamo – Pandurii 4-0 (Lazar 6 ag., Lazăr 37, 89, Palic 39)

  • Dinamo: Penedo – Romera, M. Popescu, Nedelcearu, M. Oliva – D. Nistor (Rotariu 68), Busuladzic, Palic – Hanca, Nemec (Gnohere 61), V. Lazăr
  • Pandurii Târgu Jiu: Lazar – Pleașcă, Pițian (Pârcălabu 70), Vasiljevic, Grecu (Bunoza 44) – Răuță, Sânmărtean – Antal, V. Alexandru, Herea – Țucudean (Voiculeț 46)

22:22 Final de meci! Dinamo câștigă cu 4-0, întrerupe seria neagră și ajunge la 19 puncte, la egalitate cu adversarii de azi.


22:20 GOOL Dinamo! Fază superbă reușită de dinamoviști, iar Lazăr a reușit o execuție la colțul lung, cu care l-a învins din nou pe Lazar. Imediat, Pandurii a ripostat, dar Romera a respins și a le-a refuzat golul de onoare oaspeților. 

22:15 Andone schimbă și el și îl introduce pe Mahlangu, în locul lui Hanca, cel care a făcut un joc foarte bun în meciul din această seară.


22:08 Antal încearcă să obțină o lovitură de pedeapsă, dar cade foarte ușor după ce fundașul dinamovist a pus mâna pe el. Imediat, atacantul gorjenilor ratează precum Nemec, din fața porții dintr-o centrare ideală. 


21:59 Meciul s-a liniștit în a doua repriză, după ce nici Dinamo nu a mai forțat. Ioan Andone l-a introdus pe Dorin Rotariu în locul lui Nistor. Grigoraș mută și el și îl scoate pe Pițian și îl introduce pe Pârcălabu. Imediat, jucătorul nou-intrat este avertizat cu un cartonaș galben.  


21:50 „Bizonul” Gnohere este introdus pe teren, în locul lui Nemec, care a ratat două ocazii imense de a marca în această seară.


21:47 Pandurii a rezistat în a doua repriză, iar acum forțează marcarea primului gol din această seară. Vasiljevic a reluat puțin pe lângă poarta lui Penedo, după un corner perfect executat.


21:37 Repriza a doua nu-l mai prinde pe Țucudean pe teren și este înlocuit cu Voiculeț. Atacantul gorjenilor a fost invizibil în prima repriză. Nemec este sancționat cu cartonașul galben la reluarea partidei, ca mai apoi să rateze, pentru a doua oară în această partidă, din câțiva metri.


21:19 Pauză în „Ștefan cel Mare”! Chiar înainte de finalul primei reprize, Grigoraș l-a schimbat pe Grecu, accidentat, cu Bunoza. 


21:13 GOOL Dinamo! Gorjenii sunt K.O. și arată că nu se pot ridica din loviturile dinamoviștilor. În acest moment este 3-0, după ce Palic a reluat frumos cu capul, la colțul lung. Andone nu este menajat nici la scor de neprezentare. 


21:11 GOOL Dinamo! Lazăr îl învinge pe Lazar și dublează avantajul „câinilor” pe tabelă. Mijlocașul a fost găsit ideal în careu și l-a executat pe portarul advers cu un șut la colțul lung. Lui Andone i se cere, inexplicabil, demisia. 


21:03 Nedelcearu își lovește intenționat cu cotul un adversar, dar „centralul” l-a avertizat doar cu cartonașul galben. Banca gorjenilor a sărit ca arsă la decizia arbitrului. 


20:56 Lui Hanca îi este anulat un gol, după ce s-a aflat în poziție afară din joc. Dinamo presează în continuare, iar la cum a arată jocul până acum, gorjenii vor pleca fără punct sau puncte din „Ștefan cel Mare”. 


20:51 Pandurii suferă în această seară, iar Dinamo a irosit o nouă șansă de a marca prin Nemec care a ratat din șapte metri. Gorjenii aproape că nu au contat până în acest moment.


20:47. Dinamo a plecat pe un contraatac fulgerător, dar Nistor a șutat pe lângă din poziție ideală după o pasă ideală a lui Nemec. Cu câteva secunde înainte, Pandurii a țintuit-o pe Dinamo în careu, iar gorjenii au cerut penalty la un presupus henț. Herea este avertizat și el, după ce i-a aplicat o talpă unui adversar. 


20:39 GOOL Dinamo! „Câinii” profită de un cadou din partea lui Lazar, care în loc să respingă în afara careului, și-a introdus mingea în proprie poartă. Lui Ioan Andone i se cere demisia chiar dacă echipa sa a preluat conducerea pe tabela de marcaj. Dan Nistor este avertizat cu cartonaș galben, două minute mai târziu. 


20: 33 Cele două echipe au ținut un moment de reculegere în memoria celui care a fost Constantin Frățilă. Dinamoviștii poartă un echipament de culoare negră, în memoria acestuia. De asemenea, „câinii” au ieșit cu un mesaj pentru un fan din Bistrița: „Rămas bun, Crețu!”

20:15 Președintele clubului Pandurii Târgu Jiu, Narcis Răducan, a negat că fotbaliștii gorjeni vor întârzia cu 10 minute începutul partidei din „Ștefan cel Mare”. Se pare că fotbaliștii lui Grigoraș vor amâna protestul în privința restanțelor financiare. 


19:30 Avem echipele de start, iar Ioan Andone pregătește foarte multe surprize. Ies din schemă Brănescu, Steliano Filip, Gnohere și Rotariu și joacă Penedo, Popescu, Romera și Nemec. Interesantă abordarea antrenorului dinamovist.


17:54 Meciul din această seară va începe cu 10 minute mai târziu la inițiativa fotbaliștilor Pandurilor. Jucătorilor gorjeni li s-a promis că vor primi o parte din restanțe până la meciul cu Dinamo, dar acest lucru nu s-a întâmplat, motiv pentru care Sânmărtean, Țucudean și colegii lor au luat decizia de a protesta și a ieși pe teren cu 10 minute mai târziu, informează Digi Sport.


Dinamo – Pandurii, cel de-al patrulea meci din etapa 13-a a Ligii 1, se joacă în circumstanțe aproape excepționale astă-seară, de la ora 20:30, pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare. Strâns cu ușa de rezultatele proaste și de noul manager general, Adrian Mutu, care-l pândește să-l dea afară pentru a-i face loc prietenului Cosmin Contra, antrenorul Ioan Andone poate fi apărat, fie și temporar, doar de o victorie. Dinamo n-a mai câștigat de peste o lună (3-1 cu Iași, pe 17 septembrie), din etapa a 8-a, ultimele trei meciuri însemnând tot atâtea înfrângeri.

Independent de acest bilanț, dar în ton cu atmosfera și cu starea de spirit de la club, Dinamo joacă azi în negru, în memoria foștilor mari fotbaliști „roș-albi” Constantin Frățilă (decedat vineri, la 74 de ani) și Cătălin Hâldan (de la moartea căruia s-au împlinit, în această lună, 16 ani).

Pandurii Tg. Jiu, echipă abia intrată în insolvență, e pe buza prăpastiei. Marin Condescu, creditor și membru în Consiliul de Administrație, a declanșat un atac la adresa actualei conduceri, pe care a acuzat-o că a devalizat clubul. Președintele Narcis Răducan a replicat cu documente care arătau că, atunci când a preluat gestiunea de la fosta administrație, condusă de Condescu, Pandurii avea câteva mii de euro în conturi și datorii neplătite de peste 2.000.000 de euro. Prezența la meciul cu Dinamo s-a pus, la un moment dat, sub semnul întrebării, pentru că jucătorii sunt neplătiți și exista riscul să nu fie bani de deplasare. Până la urmă, Pandurii va intra pe teren în seara aceasta.

Biletele la Dinamo – Pandurii costă între 10 lei (peluzele) și 35 de lei (tribuna zero și VIP).

Partida va fi transmisă în direct la posturile TV DigiSport 1 și DolceSport 1 și Live Blog pe site-ul www.prosport.ro.

 

Matei Udrea / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup