Ar fi o adevărată lovitură pentru Petrolul! Ca şi promovaţi în Liga 3, ploieştenii discută cu un campion al României

18 iun 2017 9385 afişări Comentează şi tu Liga 3
Ar fi o adevărată lovitură pentru Petrolul! Ca şi promovaţi în Liga 3, ploieştenii discută cu un campion al României

Geraldo Alves nu va mai continua nici el la Astra. Fundaşul în vârstă de 36 de ani şi-a încheiat contractul cu giurgiuvenii şi nu i-a fost propusă prelungirea contractului. Stopper-ul portughez a declarat că a primit o ofertă de la o echipă din Liga 1 şi a avut o discuţie chiar şi cu Cristi Vlad, preşedintele celor de la Petrolul, echipă ca şi promovată în Liga 3.  Alves va lua însă o decizie în privinţa viitorului său după ce va reveni din vacanţă, fiind posibil chiar să pună punct carierei de jucător.

Geraldo Alves a venit în România în 2010, la Steaua. După două sezoane a plecat la Petrolul, iar în 2015 a semnat cu Astra. A câştigat Cupa României cu Steaua şi Petrolul şi Supercupa României şi titlul în Liga 1 cu Astra.

"Am terminat contractul cu Astra, am încheiat un ciclu acolo. Nu sunt dezamăgit că nu mi-au propus prelungirea contractului, se întâmplă la fotbal. Mă gândesc dacă voi mai continua cu fotbalul. Mă duc în vacanţă în Portugalia şi apoi voi lua o decizie. Am o ofertă din Liga 1, dar şi de la Petrolul, am vorbit cu Cristi Vlad", a declarat Geraldo Alves la DigiSport.

Pe 16 iunie a venit rândul clubului Petrolul Ploieşti să revină la viaţă. ACS Petrolul 52 Ploieşti, noua echipă a oraşului după ce SC FC Petrolul SA a intrat în faliment, a fost singura structură sportivă care a achiziţionat caietul de sarcini pentru a participa la licitaţia publică deschisă cu strigare organizată la Palatul Administrativ Ploieşti pentru cumpărarea celor şase mărci "Petrolul" (FC Petrolul Ploieşti, FC Petrolul Ploieşti 1924, Fotbal Club Petrolul, Petrolul Ploieşti, Petrolul 52 şi Petrolul 95), fiecare dintre ele evaluate la un preţ de pornire de 14.472 RON.

 "Din noul sezon vom fi cu adevărat Petrolul Ploieşti"

Reprezentată la licitaţie de preşedintele de onoare al Asociaţiei Petrolul 52, Mircea Dridea, preşedintele clubului, Cristian Vlad, cât şi de un împuternicit al sponsorului Veolia, cel care a asigurat suportul financiar necesar pentru achiziţionarea simbolurilor petroliste, ACS Petrolul 52 Ploieşti a obţinut mărcile Petrolului şi le va utiliza începând cu noul sezon, posibil Liga 3. Pe lângă suma de 14.472 de lei pentru fiecare marcă/an, se adaugă 2% din încasările aferente din dreptul de folosire al mărcii.

"Noi am participat la licitaţie pentru toate cele şase mărci, le-am adjudecat pe toate, pentru că, din punct de vedere moral, considerăm că ne aparţineau, având în vedere că noi am fost şi suntem echipa recunoscută de suporteri, de toţi cei care au îmbrăcam tricoul Petrolului. Este un lucru pe care noi îl considerăm normal şi propice. Conform regulilor administraţiei locale, luni se semnează contractul, iar din nou sezon o să folosim noua emblemă. O să facem tot ce trebuie la federaţie în această vară şi din noul sezon vom fi cu adevărat Petrolul Ploieşti, adică şi din punct de vedere al actelor. Contractul e pe patru ani şi după aceea o vom solicita din nou primăriei Ploieşti. Acum noi avem drept de folosinţă", a spus, pentru Liga2.ro, Cristi Vlad, preşedintele Petrolul.

"Pentru toate cele şase mărci, astăzi s-a plătit suma de 30.000 de euro", a declarat, citat de Observatorul Prahovean, Mircea Dridea, preşedintele de onoare al Asociaţiei Petrolul 52.

Mărcile au fost închiriate pentru o perioadă de 4 ani, timp în care clubul prezidat de Cristi Vlad trebuie să îndeplinească unele condiţii de performanţă şi logistică precum: să joace doar pe arena „Ilie Oană” şi să promoveze în eşaloanele superioare până în Liga 1.

Cele şase mărci şi steme înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci de către FSLI Petrom şi Florin Bercea, în anul 2007, au ajuns în administrarea primăriei Ploieşti după falimentul structurii care le-a deţinut, SC FC Petrolul SA.

4 titluri de campioană şi 3 Cupe ale României a câştigat Petrolul Ploieşti în istoria sa

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.