Valoarea banului public în România: ”Indiferent de performanţele echipei e necesar să avem nocturnă”. Primarul care dă milioane de euro unui club modest din liga secundă

18 ian 2016 13655 afişări Comentează şi tu Liga 2
Valoarea banului public în România: ”Indiferent de performanţele echipei e necesar să avem nocturnă”. Primarul care dă milioane de euro unui club modest din liga secundă

În ciuda faptului că nu şi-a mărturisit intenţiile de a promova pe prima scenă a fotbalului românesc în ultimii ani, clubul Rapid CFR Suceva are parte de un tratament preferenţial din partea primarului municipiului. Ion Lungu a mărturisit recent că are de gând să includă stadionul Areni din Suceava într-un plan îndrăzneţ şi costisitor de renovare care ar aduce arena în rând cu stadioanele importante ale ţării, chiar dacă echipa este în acest moment pe locul 8 în prima serie a ligii secunde. ”Indiferent de performanţele echipei, este necesar să avem nocturnă de aceea propun să realizăm anul acesta această investiţie. M-am interesat la Botoşani ce costuri au avut ei pentru dotarea stadionului cu o astfel de instalaţie - 850.000 de euro cu tot sistemul de încălzire a gazonului”, a spus primarul Ion Lungu pentru monitorulsv.ro. 

Potrivit sursei citate, lucrările de modernizare ce vor fi făcute arenei din Suceava sunt completate de instalarea unui sistem de încălzire pentru gazon. ”Vrem să sprijinim echipa de fotbal a Sucevei, de aceea voi propune un buget de 1,5 milioane de lei pentru finanţarea acestui sport. M-am interesat şi la Botoşani, unde în 2015 de la bugetul municipalităţii s-au alocat 850.000 de lei, în vreme ce la noi li s-au acordat efectiv 1,1 milioane de lei”, spune primarul Ion Lungu. Mărturisirile primarului vin la mai bine de un an din momentul în care Consiliul Local Suceava a adoptat un plan de construcţie pentru un stadion nou la marginea oraşului. Proiectul aprobat de primarul Ion Lungu prevedea ridicarea unei arene de 15.000 de locuri la ieşirea spre Fălticeni, costurile fiind estimate între 15 şi 18 milioane de euro.

 
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.