Sfârşitul coşmarului pentru Rapid? Vestea pe care o aşteptau toţi fanii din Giuleşti: investitori din mai multe ţări sunt interesaţi de preluarea clubului

10 feb 2016 7921 afişări Comentează şi tu Liga 2
Sfârşitul coşmarului pentru Rapid? Vestea pe care o aşteptau toţi fanii din Giuleşti: investitori din mai multe ţări sunt interesaţi de preluarea clubului

Radu Birlică, administratorul special de la Rapid, anunţă că problemele cu care se confruntă echipa din Giuleşti s-ar putea rezolva în perioada următoare, mai multe persoane importante din străinătate fiind interesate de preluarea clubului.

Retrogradată la finalul sezonului trecut, Rapid e una dintre multele echipe de tradiţie din fotbalul românesc care se confruntî cu mari probleme financiare. Venirea lui Valerii Moraru în vara lui 2014 nu a avut efectul scontat, iar clubul se află în continuare în insolvenţă şi încearcă promovarea în Liga 2. În acest context, site-ul 1923.ro anunţă că lucrurile s-ar putea schimba în bine. Conform sursei citate, Radu Birlică, administratorul special al clubului, negociază personal cu investitori străini din Israel, Spania, Italia sau Germania, negocierile fiind deja într-un stadiu avansat.

Momentan, numele oamenilor care ar dori să bage bani la Rapid rămân necunoscute, în principal datorită dorinţei acestora de a nu ieşi în evidenţă înainte semnarea vreunui act.

La finalul lunii ianuarie, Valerii Moraru, finanţatorul din Grant, s-a arătat din nou dispus să renunţe gratis la club, dacă cineva ar fi interesat de preluarea pachetului majoritar: "Astăzi, daca vine cineva dispus să preia clubul Rapid, îl dau cu 1 leu şi cu salariile plătite la zi. Suntem consideraţi un club mare din România, dar nu am vândut nici măcar un metru de publicitate pe stadion", spunea omul de afaceri moldovean.

În ultimii ani, Rapid s-a transformat dintr-o echipă importantă a fotbalului românesc într-un club bântuit şi pus, practic, la pământ de problemele financiare. Rând pe rând, George Copos, Nicolae Cristescu şi Adrian Zamfir, dar şi Valerii Moraru au încercat să scoată echipa din criză, dar lipsa unui investitor cu adevărat puternic a făcut ca fosta campioană a României să ajungă din nou în Liga 2.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.