Un Achim te scapă de chin! Steaua – Concordia 1-0, după un meci decis de primul gol al mijlocașului în tricoul vicecampioanei

Un Achim te scapă de chin! Steaua - Concordia 1-0, după un meci decis de primul gol al mijlocașului în tricoul vicecampioanei
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Steaua a câștigat, 1-0 cu Concordia Chiajna, meciul din etapa a treia a Ligii 1 și continuă seria victoriilor în fața ilfovenilor.

2.000 de oameni. Atât a reușit să strângă vicecampioana la trei zile după ce 37.000 de spectatori luau cu asalt Arena Națională la meciul cu Sparta. Sigur, Feussi nu e Konate, iar un meci obișnuit în Liga 1 nu se poate compara cu mirajul calificării în play-off-ul Ligii Campionilor. Scuzabil, din acest punct de vedere.

O scuză bună, duelul cu City de pe 16 august, ar fi avut și Laurențiu Reghecampf dacă nu ar fi trimis pe teren cea mai bună formulă. Dar Steaua nu vrea să repete greșelile din sezonul regulat trecut, când a sacrificat unele puncte, iar antrenorul Stelei a introdus pe teren tot ce a avut mai bun. La fel ca în Cupa Ligii, Săndoi a încercat să se apere și să lovească pe contraatac, iar posesia i-a aparținut Stelei. Doar că prima repriză a venit ca un recul față de meciul entuziasmant cu Sparta, iar Golubovic (5), Hamroun (36) și Achim (37) au ratat singurele mari ocazii.

Emoții cu Pintilii și primul gol al lui Achim în roșu și albastru

În minutul 30, Reghecampf a fost încercat de mari emoții. Pintilii a șutat spre poarta lui Bălgrădean, apoi s-a ținut de picior și s-a uitat pe bancă. O întindere la inghinali, care l-a lăsat să reintre pe teren doar pentru a-i preda banderola lui Stanciu. Căpitanul a ieșit pentru precauție, iar locul său a fost luat de Muniru.

În partea a doua, tot Steaua a dominat. Stanciu a condus șarjele ofensive, a căutat de multe ori poarta, în speranța că mai poate găsi execuții asemănătoare cu cele din meciul cu cehii, dar nu a reușit mare lucru. Meciul a fost decis de Vlad Achim, cel care a înscris, în minutul 77, primul gol în tricoul vicecampioanei, suficient pentru ca Steaua să ajungă la 10 victorii în 11 meciuri jucate în istorie contra Concordiei.

Steaua face șase puncte din șase în Liga 1, în timp ce Concordia rămâne fără niciun punct în trei etape.


Steaua – Concordia Chiajna 1-0 (Achim 77)

  • Steaua: Cojocaru – G. Enache, Tamaș, Toșca, Momcilovic – Pintilii (Muniru 34), Vl. Achim – Ad. Popa, N. Stanciu, Hamroun (Mihalcea 82) – Golubovic (Tudorie 56)
  • Concordia: Bălgrădean – Feussi, Albu, Mamele, Melinte, Bucurică – Buleică (Serediuc 79), Madeira (M. Constantinescu 84), Neluț Roșu – Răsdan (R. Răducanu 79), -Pena

23:21 Steaua – Concordia Chiajna 1-0. Tudor fluieră sfârșitul meciului, imediat după un nou șut imprecis al lui Stanciu din lovitură liberă. Steaua a obținut o victorie meritată, după ce a controlat meciul de la un capăt la altul. Ofensiva roș-albastră a hărțuit în permanență defensiva ilfoveveană, iar echipa lui Reghecampf și-a asigurat cele trei puncte, după golul din minutul 77 al lui Vlad Achim.


23:18 Tot Steaua este în atac în minutele de prelungire ale partidei. Tamaș îl lansează pe Tudorie, dar atacantul intrat în locul lui Golubovic este bolcat de Bălgrădean în momentul șutului.


23:16 Enache este și el avertizat cu cartonaș galben, după ce a oprit prin fault un contraatac al oaspeților.


23:03 GOL Steaua! Achim prinde un șut frumos de la marginea careului, la colțul lung, execuție la care Bălgrădean nu a mai putut interveni. Mingea a ajuns la mijlocașul Stelei din respingerea fundașului Concordiei. Ilfovenii prind curaj și se aruncă în atac. 


23:01 Ocazie mare pentru Concordia. Marius Pena a șutat la colțul lung, puțin pe lângă poarta lui Cojocaru, fază la care defensiva roș-albastră a fost prinsă pe picior greșit. 


22:53 Cojocaru respinge mingea în față, după centrarea lui Roșu, dar Bucurică ratează cu mult ținta, în condițiile în care se afla la 11 metri de poarta gazdelor. Ocazia atacanților Concordiei a mai oferit un moment de respiro defensivei.


22:46 Concordia mai taie puțin din elanul Stelei, prin câteva ieșiri pe contraatac. Ilfovenii par mulțumiți cu un rezultat de egalitate în fața vicecampionilor. Defensiva lui Emil Săndoi a rezistat eroic timp de 60 de minute.


22:42 Adi Popa este avertizat cu cartonașul galben de centralul partidei pentru o ținere prelungită asupra lui Neluț Roșu. Imediat după fluierul arbitrului, Golubovic este schimbat cu Tudorie în atacul Stelei. Bosniacul a reacționat nervos odată ajuns pe banca de rezerve, vizibil nemulțumit. 


22:35 Hamroun, unul dintre cei mai activi steliști de pe teren, a fost faultat dur de Madeira, iar fotbalistul Concordiei a fost sancționat cu cartonaș galben de Alexandru Tudor. Stanciu și-a încercat norocul și de această dată din lovitura liberă, de la 25 de metri, dar a fost din nou imprecis.


22:31 Tudor a fluierat începutul reprizei secunde. Steaua a avut lovitura de start și revine repede în atac. Echipa lui Laurențiu Reghecampf a obținut o lovitură liberă de la 25 de metri, dar centrarea lui Stanciu nu a fost nici de această precisă. Cel puțin la fazele fixe, echipa antrenată de Emil Săndoi și-a făcut foarte bine temele până în acest moment.


22:17 Se termină prima repriză. Steaua a dominat destul de clar cele 45 de minute, dar Bălgrădean a reușit, cumva, să scape cu fața curată. Revedem cam același meci din finala Cupei Ligii, cu echipa lui Săndoi stând la cutie și așteptând să lovească pe contraatac. Revenim în 15 minute, când va începe partea a doua.


22:07 Steaua asediază careul Concordiei. „Roș-albaștrii” au avut două ocazii la mai puțin de un minut distanță. Mai întâi, echipa lui Reghecampf a fost periculoasă la o lovitură liberă executată de Stanciu, ca mai apoi Achim să fie ținut în joc de Feussi. Mijlocașul Stelei a încercat o execuție printre piciorele lui Bălgrădean, dar portarul ilfovenilor a reușit să respingă mingea în corner.  


22:05 Muniru îi ia locul pe teren lui Pintilii, care nu mai poate continua meciul. Reghecampf este nevoit să facă prima schimbare destul de devreme.


22:00 Pintilii îi dă emoții lui Reghecampf. Mijlocașul Stelei acuză o durere la inghinali, după ce încercat un șut spre poarta lui Bălgrădean.


21:53 Adi Popa a avut cea mai mare ocazie a meciului. Mijlocașul vicecampionilor șutează de la 30 de metri, dar mingea lovește stâlpul porții lui Bălgrădean. Portarul Concordiei nu a avut reacție la șutul stelistului, iar Steaua o bagă pe Concordia în propriul careu. Ilfovenii respiră doar prin incursiunile lui Feussi. 


21:49 Steaua este formația mai activă în startul partidei. „Roș-albaștrii” își intensifică acțiunile de atac în jumătatea ilfovenilor.


21:41 Concordia ripostează prin N. Roșu. Mijlocașul reia cu capul peste poarta lui Cojocaru, după o fază promițătoare de atac. Steaua revine în ofensivă, dar centrarea lui Stanciu este respinsă de defensiva ilfoveană.


21:35 Steaua începe partida cu o ocazie în minutul cinci al partidei. Golubovic l-a încercat pe Bălgrădean cu un șut din careu, după ce a câștigat duelul fizic cu Mamele. Până în acest moment, echipa din Chiajna acceptă dominarea formației pregătite de Laurențiu Reghecampf.


21:30 A început meciul dintre Steaua și Concordia Chiajna. În tribunele Arenei Naționale sunt prezenți aproximativ 2000 de suporteri. „Roș-albaștrii” încep meciul cu un moral bun, după calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor.


21:10 Suporterii nu s-au îngrămădit la meci. În tribunele Arenei Naționale sunt așteptați puțin peste 2000 de spectatori.


20:45 Trei sferturi de oră până la Steaua – Concordia Chiajna, al doilea meci al zilei din Liga 1. Reghecampff nu glumește și trimite pe teren ce are mai bun, în timp ce Emil Săndoi se confruntă cu unele probleme de lot. Mai sus puteți vedea echipele probabile.


Steaua va juca în etapa a treia a Ligii 1 în compania celor de la Concordia Chiajna, într-un meci programat la ora 21:30. Cele două formații s-au mai întâlnit în acest debut de sezon, în finala Cupei Ligii. Steliștii s-au impus cu greu, după reprizele de prelungiri.

Echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf vine după succesul entuziasmant cu Sparta Praga, care i-a adus calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, iar finanțatorul Stelei a declarat că nu e prea interesat de meciurile din Liga 1. Totuși, Reghecampf și Nicușor Stanciu sunt de altă părere, decarul roș-albaștrilor trăgând atenția asupra unor practici care au afectat Steaua în stagiunea trecută:  „Ne-au pus ceva probleme, a fost și primul meci al sezonului și a fost mai greu venind din cantonament. Ne dorim să câștigăm, să nu mai facem greșelile de campionatul trecut, să pierdem atât de ușor puncte”, a spus Stanciu, la conferința de presă de dinaintea meciului.

Chiar dacă meciul cu City e obiectivul principal pentru următoarea perioadă, Reghecampf va alinia cu Chiajna o echipă aproape de cea standard, urmând să facă patru schimbări, dintre care una se știe deja. Cojocaru va intra în poartă în locul lui Niță, Muniru va juca în locul lui Pintilii, iar Hamroun și Golubovic vor fi ceilalți doi titulari menajați, urmând să fie înlocuiți de Aganovic și Tudorie.

De cealaltă parte, Concordia a arătat bine în finala Cupei Ligii, însă în primele două etape de campionat echipa lui Săndoi a pierdut fără a marca vreun gol: 0-2 cu CFR Cluj și 0-4 cu FC Voluntari. după meciuri în care ilfovenii au acuzat greșelile de arbitraj comise în defavoarea lor.

Valentin Nastaila / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup