CFR a primit încă o depunctare: ardelenii rămân fără patru puncte şi au la dispoziţie două zile pentru a face recurs! Reacţia lui Iuliu Mureşan: "Trebuie să facem mai multe puncte decât ne pot lua Comisiile"

23 feb 2016 6786 afişări Comentează şi tu Liga 1
CFR a primit încă o depunctare: ardelenii rămân fără patru puncte şi au la dispoziţie două zile pentru a face recurs! Reacţia lui Iuliu Mureşan: "Trebuie să facem mai multe puncte decât ne pot lua Comisiile"

UPDATE: Iuliu Mureşan, preşedintele CFR Cluj, a declarat la ProSport LIVE că echipa sa a fost depunctată de două ori în aceeaşi cauză şi asta din pricina faptului că regulamentele FRF nu sunt în conformitate cu legile din Codul Penal.

Mureşan afirmă că s-a aprobat planul de reorganizare, astfel că formaţia ardeleană nu mai poate fi depunctată. Oficialul clubului din Gruia nu se teme de retrogradare, deşi recunoaşte că punctele pierdute vor cântări foarte mult în economia campionatului.

"Erau în discuţie 6 puncte de depunctare, iniţial. Într-o anumită problemă ni s-a dat dreptate şi am primit 2 puncte, aşa că am rămas cu o depunctare de 4 puncte. Trebuie să facem mai multe puncte decât ne pot lua Comisiile. S-a introdus un lucru care nu era înainte: o monitorizare a UEFA pentru datorii la jucători, sunt aceleaşi datorii pentru care am mers la TAS pentru că nu am acumulat alte datorii de la intrarea în insolvenţă. Suntem pedepsiţi de mai multe ori pentru acelaşi lucru. În perioada în care nu aveam voie să facem plăţi, Federaţia ne sancţiona pentru că nu am plătit. Legea insolvenţei ne trimite în 'penal' dacă făceam plăţi în acea perioadă. Regulamentele nu sunt armonizate cu legile. S-a aprobat şi planul de reorganizare, nu se pune problema să mai pierdem puncte. Teoretic, putem retrograda, dar nu mă tem. Avem echipă", a declarat Iuliu Mureşan la ProSport LIVE.


CFR Cluj a mai primit o sancţiune de patru puncte. Decizia a luată ieri, 22 februarie, de Comisia de Disciplină a FRF. Ardelenii pot face recurs la această decizie în termen de două zile de la comunicarea oficială a hotărârii.

Dacă recursul celor de la CFR va rămâne fără rezultat, iar decizia va rămâne în vigoare, va coborî pe poziţia a 10-a în clasamentul Ligii I cu 24 de puncte.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA DECIZIA COMISIEI DE DISCIPLINĂ

Echipa ardeleană a început sezonul cu un "minus" de şase puncte din pricina faptului că avea restanţe financiare către jucători. CFR a depus contestaţie la TAS, fără a avea câştig de cauză. Noua penalizare dictată de Comisia de Disciplină a FRF a fost aplicată din acelaşi motiv.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.