Teja nu a fost pe mână cu Chirilă. U Cluj – CSMS Iași, 2-0. Rapid a pierdut la Galați cu același scor, după o „dublă” a lui Cristea

Teja nu a fost pe mână cu Chirilă. U Cluj - CSMS Iași, 2-0. Rapid a pierdut la Galați cu același scor, după o
  • Publicat:
  • Actualizat:

Etapa a 6-a a noului sezon din Liga I se încheie luni, cu două partide cu implicații în zona inferioară a clasamentului. De la ora 18:30, Oțelul se va zbate în fața Rapidului să scoată capul de sub apă. Moldovenii ocupă penultima poziție în campionat, cu numai 2 puncte, dar un eventual succes i-ar ridica chiar deasupra adversarilor de astăzi și, implicit, peste linia retrogradării. De la 21:00, urmărim U Cluj – CSMS Iași.


22:56 Final de partidă! U Cluj învinge cu scorul de 2-0, ambele goluri fiind marcate în prima repriză. Un debut cu stângul pentru Chirilă, care a vorbit multe la prezentare, dar pe teren echipa a arătat prea puține. Eu vă mulțumesc pentru atenție și vă urez o seară frumoasă în continuare. Ne luăm la revedere pentru două săptămâni de la Liga 1. E rândul naționalei acum. Noapte bună!


22:46 Pălimaru l-a înlocuit pe Wesley. Comentatorul ne spune cum primul a avut evoluții șterse în primele șase etape. Despre Wesley ce să mai spunem? 75 de minute pe teren și nicio fază notabilă. Cred că e detronat fostul golgheter de Liga 2 de cel pe care l-a schimbat în ceea ce privește prestațiile șterse. Cei de la U Cluj pasează cu călcâiul în careul ieșenilor. Destul de evident că cei de la CSMS i-au oferit lui Chirilă un debut îngrozitor, cu de toate.

În minutul 81, Raul Costin trimite la câțiva milimetri de bară. „Se joacă cu ocaziile cei de la U Cluj”, suntem avertizați. În principiu, fac asta pentru că pot. Și e greu de crezut că se mai poate schimba ceva. Nu când U Cluj atacă, atacă și atacă din nou.


22:28 Crețu, iată un nume care trebuie reținut în această ediție de Liga 1. Putea să micșoreze diferența de pe tabelă în minutul 59, dar nu a reușit. Însă a driblat doi jucători și a oferit, pentru puțin timp, ritm partidei. Lucru mare pentru meciul acesta! 2678 de spectatori sunt în tribunele stadionului. Toți, clujeni. 

Mitic scoate de pe linia porții, în minutul 65, golul de 3-0 al celor de la U Cluj. Cum s-ar spune, plutește în aer golul. Cel din careul ieșenilor.


22:17 Retrag cele spuse. Cei de la CSMS Iași nu sunt deloc determinați. În minutul 53, doar lipsa de precizie a  lui Boutadjine i-a salvat de la un scor umilitor. Defensiva ieșeană a fost surprinsă din nou. Iar noi să ne amintim cum Florin Prunea vorbea despre ce spectaculos va juca CSMS după numirea lui Ionuț Chirilă.


22:09 Cei de la CSMS Iași au ieșit determinați de la vestiare, dar au irosit o lovitură liberă bună. Olah și-a asumat executarea lui, după îndelungi discuții cu Wesley. Este minutul 50 și mai avem încă o eternitate până la fluierul final al partidei. Este o părere subiectivă, desigur.


22:05 A început partea a doua a meciului. Încă 45 de minute și gata, ne luăm la revedere de la Liga I pentru două săptămâni. Teja mută primul. Mengolo, jucătorul cel mai faultat în prima repriză, este înlocuit de Jula.


21:52 Finalul primei reprize. Ne citim din nou peste un sfert de oră. Sperăm să mai rezistați alături de noi încă 45 de minute. U Cluj intră la vestiare în avantaj. Conduc cu 2-0, iar ieșenii trebuie să schimbe ceva cât mai repede, altfel vor pleca fără puncte acasă. Wesley putea să reducă din diferență în ultimele secunde ale primei reprize, dar a ratat incredibil. Atacantul de 33 de ani nu pare să mai aibă forma de dinainte, cea care l-a făcut să fie, de altfel, cel mai bun jucător străin din Liga 1. În urmă cu mult timp, nu ierta din asemenea poziții.


21:40 Arbitrul acordă lovitură de la 11 metri pentru U Cluj! Destul de ușor, dar scorul poate să devină 2-0. Mușat va executa.

Și este gol! Numai Ionuț Chirilă să nu fii acum. Șumudică presupunem că se bucură undeva din fața televizorului. Parcă cei de la CSMS Iași jucau altfel cu Marius Lăcătuș. Nu vrem să fim răutăcioși, dar se leagă greu jocul ieșenilor. Și au fost doar câteva minute cu adevărat „periculoși”.


21:36 Este minutul 35, jocul s-a animat, asta spre surprinderea noastră. Cei de la U Cluj au făcut un pas înapoi, motiv pentru care ieșenii au avut ocazii bune de a egala situația pe tabelă. Veselovsky a fost însă atent de fiecare dată, motiv pentru care scorul este în continuare 1-0 pentru U Cluj. Meciul se întrerupe des din cauza faulturilor, motiv pentru care tocmai am ascultat o recapitulare a tuturor partidelor din această etapă și am aflat cine este liderul Ligii 1: Astra. 


21:26 GOOOOOOL U CLUJ!  În minutul 22, Viveiros deschide scorul norocos. Fostul jucător al celor de la CSMS Iași nu iartă și înscrie pentru U Cluj. A venit imediat și răspunsul ieșenilor. Wesley nu a profitat însă de greșeala portarului advers și a trimis pe lângă. Ionuț Chirilă se agită pe banca tehnică. „Mai sunt însă multe minute, se poate întâmpla orice”, ne spun cei de la Look. Tocmai de asta ne temem. Că mai sunt multe minute și că va trebui să mai așteptăm o perioadă bună de timp până la o altă fază interesantă.


21:25 Comentatorul partidei este foarte încântat la aproape fiecare fază periculoasă a celor două echipe. Bine, că folosește expresia „fază periculoasă”, pe asta i-o iertăm. Nu se întâmplă nimic în ultima partidă a etapei. Minutul 20, scorul este în continuare 0-0. În schimb, se mai vede un cartonaș galben. Mengolo, pentru un fault clar. 1-1 la avertizări.


21:10 Voiam spectacol, nu avem parte de asta în primele minute ale partidei. Nu e nimic, așteptăm cuminți. Între timp, s-a arătat și primul cartonaș galben al partidei, în minutul 7. Bosoi, de la CSMS Iași a fost avertizat de arbitru. E multă determinare. Și atât. Comentatorul partidei ne anunță faptul că niciun suporter al ieșenilor nu a făcut deplasarea la Cluj. Păcat.


21:00 Bine v-am regăsit! Comentăm împreună, vreme de 90 de minute, ultimul meci al etapei cu numărul 6. Este primul meci al lui Chirilă pe banca celor de la CSMS Iași, după ce conducerea a decis să întrerupă colaborarea cu Marius Lăcătuș, cel care a promovat echipa în acest sezon în Liga 1. Rămâne de văzut dacă fostul antrenor al Chiajnei va debuta cu dreptul pe banca tehnică a moldovenilor. Meciul este important pentru evitarea retrogradării de către ambele echipe. Sperăm să vedem un meci bun, cu multe ocazii. Iar premise există, dat fiind faptul că pe teren vor fi jucători precum Wesley, Viveiros sau Jovanovic. 

Arbitrul a fluierat startul partidei. Să fie bine, ca să nu fie rău. Fanii celor de la U Cuj, impecabili, ca de obicei.


20:52 Avem echipele de start la U Cluj – CSMS Iași:

U CLUJ: Veselovsky – P. Jovanovic, Ninu, I. Neag, Mușat – A. Lungu, Bucșa – Boutadjine, Stojanovic, Viveiros – Mengolo

Rezerve: Niculescu, Skvorc, R. Costin, Fl. Achim, Kovacs, Paulinho, G. Jula
 
Antrenor: Mihai Teja
 
CSMS IAȘI: Grahovac – Mitic, M. Mihalache, Cr. Munteanu, Vladu – Bosoi, Al. Crețu, Olah, Ciucur – Al. Dedu – Wesley
 
Rezerve: Caparco, L. Dobre, Călugăru, Plămadă, Pălimaru, Novac, Bădic
 
Antrenor: Ionuț Chirilă

20:23 Se încheie meciul de la Galați. Oțelul – Rapid 2-0, un rezultat surprinzător pentru mulți, dar perfect justificat după cele întâmplate pe teren. Moldovenii au obținut prima victorie a sezonului și au strâns o zestre de 5 până acum, tot atâtea câte are și Rapid. Se anunță o luptă grea de tot pentru evitarea retrogradării. Rămâneți pe www.prosport.ro pentru declarații după meciul de la Galați, după care vă las pe mâna colegei Sorina Oprițescu, alături de care veți comenta ultimul meci al etapei, U Cluj – CSMS Iași.


20:16 Rapid se apără haotic pe finalul meciului, iar gălățenii zburdă la propriu. Zaharia a fost la capătul unei acțiuni născută datorită găurilor din apărarea giuleșteană, dar șutul extremei gălățene a fost oprit de Bornescu. În acest ritm, nu ar fi exclus să se mai înscrie măcar un gol până la finalul partidei.


20:10 Moment greu pentru Oțelul. Avdic, unul dintre cei mai buni oameni până acum, este eliminat după o intrare dură la Vali Negru. Gălățenii au ajuns la cota 6 jucători eliminați în primele 6 etape. Clar, cea mai indisciplinată echipă din Liga I.


20:05 În minutul 71, neamțul Weiss l-a scos de pe teren pe eroul Cristian Cristea, autorul dublei cu care Oțelul o conduce pe Rapid. Aplauzele au fost din plin pentru atacantul moldovenilor, dar bucuria gazdelor era să fie stricată imediat de o acțiune a giuleștenilor. Martin îi trimite excelent lui Roșu în fața porții, dar fostul stelist nu ajunge la minge. Oricum, se vede efectul sângelui proaspăt trimis în teren de Ganea.


19:59 Este interesant de văzut ce se va întâmpla în continuare. Oțelul s-a retras deliberat în defensivă, pentru a aștepta greșeala adversarilor, obligați să atace. Zaharia și Avdic sunt precum niște resorturi întinse la maximum, în așteptarea ocaziilor de contraatac. Până acum, doar jocul la ofsaid al giuleștenilor i-a oprit să majoreze scorul.


19:52 GOOOOOL OȚELUL! Murgoci centrează din partea stângă, iar Cristian Cristea face dubla cu o lovitură de spectaculoasă, din 11 metri. Bornescu s-a întins greoi și degeaba. Ce jucător poate deveni acest Cristian Cristea. El și cu Marcel Avdic au strălucit până acum într-o echipă altfel modestă a Oțelului. Minutul 60.


19:47 Ganea forțează atacul. Îl scoate pe Săndulescu, mână moartă în prima repriză, și îl aruncă pe Ciolacu în luptă. Chiar, are cineva vreo explicație de ce vedeta în devenire a Giuleștiului nu a fost pe teren din primul minut?


19:39 Meciul a fost reluat cu câteva minute de respiro, oferite de galeria Oțelului, care a aruncat în teren câteva torțe. „Moare Oțelul, muriți și voi” a fost mesajul afișat de cei din tribune. De drag vor muri jucătorii, în mod cert, nu ai cum altfel cu așa suporteri înțelegători și iubitori.


19:34 Da, am revenit cu live blogul ProSport, probabil cel mai bun live blog de fotbal aproape zilnic din România. Nu suntem atât de fanatici, dar suntem plini de speranță că vom avea o repriză a doua plină de evenimente la Galați. Eventual, poate va conta și Rapidul în ofensivă. Sunt Antonio Robitu și vă aștept să comentăm împreună și repriza a doua a meciului Oțelul – Rapid.


19:20 Final de repriză la Galați! Oțelul conduce cu 1-0, după reușita lui Cristi Cristea. Vă las în a doua repriză să comentați meciul cu Antonio Robitu, colegul meu. Credeți că se mai poate întâmpla ceva? Cum vi s-a părut prima parte? Noi ne auzim puțin mai târziu, când avem de comentat ultimul meci al etapei, cel dintre U Cluj și CSMS Iași. Știm, știm, nu e tocmai un derby, dar poate o să fim surprinși de cum vor juca echipele. Putem doar să sperăm că nu vom sta împreună până la ora 23:00 degeaba. 


19:17 În minutul 43, Rapid marchează, dar golul este anulat. Coman a fost în offside. Să îi spună asta cineva și lui Emil Dică. Părea nemulțumit și nu credea că e corectă decizia tușierului. Ei, a cam a fost. Și unul destul de mare. Două minute de prelungire, e greu de crezut că Rapid va reuși să facă ceva. E nevoie de un duș rece la pauză. Sau de un discurs motivațional. Altfel, Oțelul câștigă astăzi.


19:09 Un cadru al celor de la Look TV ne-a lămurit de ce antrenorul Oțelului a fost confirmat în funcție după ce câteva ore situația lui a fost incertă. Numai jucător al lui Michael Weiss să nu fii și să îl superi pe neamț. Este minutul 37, nicio ocazie demnă de menționat în ultima perioadă. Toate fazele Rapidului se opresc în preajma careului, iar Bornescu stă liniștit, cu banderola de căpitan pe braț, privind partida între buturi. Vă lăsăm cu neamțul gălățean până se mai întâmplă ceva interesant la meci.


19:03 Săndulescu, jucătorul Rapidului, s-a uitat la prea multe meciuri de Europa League sau Champions League. În minutul 29 a decis să șuteze de la 30 de metri la poarta gălățenilor. Desigur că a tras mult peste poartă, iar pe tabelă nu există nicio modificare. Păcat de fază, rapidiștii reușiseră să lege câteva pase bune în preajma careului. Copiii de mingi au treabă multă astăzi în peluze.


18:57 Pancu vede cartonașul galben pentru o simulare caraghioasă în careul gălățenilor. E ciudat să vedem un jucător de 37 de ani, cu atât de multă experiență, cerșind o lovitură de la 11 metri. Își recunoaște gestul, dar e tardiv. 


18:52 Ca să vă dați seama de nivelul la care joacă Rapid, trebuie să menționez pasa lui Pancu către Coman, cea care s-a dus în peluză. Degeaba a urmărit-o jucătorul, doar dacă avea aripi reușea să facă ceva cu ea. Și, ca tabloul să fie complet, jucătorul cel mai bun al giuleștenilor, care nu are însă banderola pe braț, Coman, a ratat egalarea după ce mingea a trecut milimetric de poartă. Nu are nici noroc Rapidul. Minutul 25, scorul este în continuare 1-0 pentru fosta campioană a României. Vorbim aici despre Oțelul Galați. Știu că suna a o glumă acum. Nu e.


18:42 GOOOOOOOL OȚELUL! Cristea deschide scorul cu un șut imparabil. Este minutul 7, iar Oțelul conduce cu scorul de 1-0. Și ceva ne spune că antrenorul Rapidului nu mai zâmbește atât de larg cum o făcea la începutul partidei. Situația giuleștenilor nu pare a fi una bună în acest sezon, chiar dacă au investitor nou, chiar dacă au venit jucători noi (fie și ei liberi de contract).


18:40 În minutul șase, Tudorie, puștiul care a dat probe în Germania, a fost cât pe ce să deschidă scorul, dar a apărat Bornescu. Ar putea cineva să mă lămurească și pe mine de ce Bornescu este căpitanul Rapidului? Este contestat de fani, în locul lui este cerut cu insistență Drăghia și încă nu putem uita gafa din meciul cu Gaz Metan. Până acum, meciul a fost întrerupt de două ori. Și a fost doar o singură ocazie de poartă.


18:30 Bună ziua! Sunt Sorina Oprițescu și comentăm împreună prima repriză a partidei dintre Oțelul și Rapid, meci care în trecut ar fi contat pentru prima parte a clasamentului, nicidecum pentru evitarea retrogradării. Dar acesta este fotbalul, aceasta este Liga 1, iar nouă nu ne rămâne decât să ne adaptăm. Ganea zâmbește, are doar cinci puncte până acum. Asta în timp ce Weiss, antrenorul demis și numit din nou la Oțelul pare ceva mai gânditor. Ne gândim că are motive serioase de îngrijorare. A început partida!


17:58 Avem echipele de start la Oțelul – Rapid. Surprinde la giuleșteni lăsarea pe bancă a lui Ciolacu. În rest, un 11 normal, în limita posibilităților actuale ale vișiniilor:

Oțelul: Plopeanu – Cojoc, Sipovic, M. Andrei, Murgoci – S. Cucu, Milea – Al. Zaharia, Cr. Cristea, Avdici – Tudorie

Rezerve: Hotoboc, Moglan, V. Stoian, Ciftci, Pecha, Adăscăliței, V. Gheorghe
 
Antrenor: Michael Weiss
 
Rapid: Bornescu – Savin, Mera, Tînc, Al. Iacob – V. Negru, Săndulescu – L. Buș, E. Dică, Al. Coman – Pancu
 
Rezerve: Drăghia, D. Lung, Ciolacu, Fl. Călin, N. Vasile, I. Roșu, M. Martin
 
Antrenor: Ionel Ganea

17:28 Oțelul suferă în campionat, dar tot a reușit să dea una dintre revelațiile acestui start de sezon. Portarul Dragoș Plopeanu a fost refuzat în primă fază de moldoveni, dar a rămas și a devenit om de bază între buturile campioanei din 2011. „Acum n-ar fi fost chiar rău nici doar un egal cu Rapid, dar n-a fost să fie și avem obligația să luăm toate punctele cu ei”, a spus Plopeanu (25 de ani), într-un interviu acordat ProSport.


17:17 Ionuț Chirilă este pe mână cu Iașiul. Antrenorul în vârstă de 48 de ani i-a luat locul lui Marius Lăcătuș săptămâna trecută și va debuta la Cluj pe banca moldovenilor. De amintit că la instalare a avut același discurs precum cel de la instalarea la Chiajna: „Vreau ca acest club să se autofinanțeze în câțiva ani”. Apropo, legat de numirea lui Chirilă la Iași, ProSport a dezvăluit aici  despre legătura premierului Victor Ponta în intermedierea mutării.


17:00 Avem mare noroc că putem urmări două meciuri din Liga I astăzi. La mijlocul săptămânii trecute, jucătorii Oțelului amenințau conducerea clubului că nu se vor prezenta la meciul cu Rapid, dacă nu își vor primi restanțele salariale. În cele din urmă, administratorul special Lucian Ciofoaia a rezolvat situația și Oțelul – Rapid se va disputa.


Etapa a 6-a a noului sezon din Liga I se încheie luni, cu două partide cu implicații în zona inferioară a clasamentului. De la ora 18:30, Oțelul se va zbate în fața Rapidului să scoată capul de sub apă. Moldovenii ocupă penultima poziție în campionat, cu numai 2 puncte, dar un eventual succes i-ar ridica chiar deasupra adversarilor de astăzi și, implicit, peste linia retrogradării.

 
Celălalt meci al zilei este cel dintre Universitatea Cluj și CSMS Iași, de la ora 21:00. Situația din acest joc este similară cu cea din jocul de la Galați. Clujenii sunt deasupra liniei, cu 5 puncte adunate după 5 etape, dar situația lor se poate complica în cazul unui eșec în fața ieșenilor, aflați pe locul 16, cu doar 2 puncte. Ambele partide vor fi transmise de Look TV.
 
Suntem Sorina Oprițescu și Antonio Robitu și vă așteptăm să comentăm împreună partidele Oțelul – Rapid (18:30) și U Cluj – CSMS Iași (21:00).
Sorina Oprițescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că…
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate:
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv, de o gelozie ieșită din…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup