Şumudică a spus TOT despre scandalul pariurilor! "Fraţilor, l-am sunat pe Ancelotti să-l întreb dacă e blat!?" Ce a pariat şi cum se apără antrenorul

1 mar 2016 10289 afişări Comentează şi tu Liga 1
Şumudică a spus TOT despre scandalul pariurilor! "Fraţilor, l-am sunat pe Ancelotti să-l întreb dacă e blat!?" Ce a pariat şi cum se apără antrenorul

Suspendat pentru şase luni şi amendat cu 100.000 de lei de Comisia de Disciplină a FRF, după ce s-a demonstrat că a jucat la pariuri inclusiv pe meciuri din Liga 1, Marius Şumudică aşteaptă motivarea pentru a putea depune recurs împotriva deciziei. Până atunci, tehnicianul Astrei a decis să vorbească deschis despre informaţiile deţinute de Federaţie, precizând că pe contul respectiv a plasat doar două pariuri pe meciuri din Liga 1, ambele pierdute, majoritatea evenimentelor fiind din alte sporturi sau jocuri de cazino. Şumi spune că n-a retras niciodată bani de pe contul respectiv.

 

"Mă simt liber ca pasărea cerului, prin oraş. Duc doamna care mi-a călcat hainele până la metrou, apoi sunt liber şase zile. Deocamdată nu am primit motivarea. Am vorbit cu juristul clubului nostru, nu ştiu exact termenii, dar a făcut o hârtie prin care cere motivarea. Probabil pentru a putea ataca, în funcţie de motivarea respectivă, dar nu a primit-o. Nu mă pricep, nu ştiu exact. Astăzi nu m-am dus la antrenament, pentru că mi s-a spus că decizia este executorie.

Voi avea o discuţie şi cu conducerea clubului să vedem în continuare care sunt paşii. Juriştii clubului aştepta motivarea, pentru a face apoi recursul. Eu am un contract, care în momentul de faţă este în vizoare. Mai am un an de zile, nu ştiu ce se va întâmpla. Existe nişte clauze pe acolo, dânşii pot lua deciziile, eu mă voi supune. În momentul de faţă ce să comentez? Nu ştiu unde am fost încadrat. Astăzi am contactat trei avocaţi şi nici ei nu ştiau unde am fost încadrat. Până acum, nu am vorbit, dar nu mai pot să mă abţin

Eu nu am intrat în case de pariuri niciodată. Am avut un cont online. Când un ziar online apare şi spune că mai mulţi jucători de la Steaua, Dinamo sunt vizaţi că ar avea conturi de pariuri, fac o şedinţă cu jucătorilor mei, neştiind dacă are cineva, să-şi închidă conturile. Iar eu am fost un tâmpit! Am uitat de contul meu, pe care l-am folosit mai mult pentru poker. Din 300 de evenimente care au fost găsite, dar pe Comisia de Integritate nu a interesat, 270 de evenimente erau baschet, tenis, altceva, jocuri de casino, ruletă, blackjack.

Pe ei nu i-au interesat decât jocurile în care au fost doar două meciuri de Liga 1 jucate, amândouă pierdute. De pe contul ăsta nu am scos niciun leu în viaţa mea! Nu am jucat echipa mea niciodată, de când sunt în fotbal. Doar am fost un tâmpit şi am jucat, odată la 4 sau 5 luni, Champions League, Real Madrid cu nu ştiu cine. Bă fraţilor, l-am sunat pe Ancelotti să-l întreb dacă e blat? Eu nu spun, ca alţii, că a jucat băiatul meu sau nu ştiu cine. Toată viaţa voi rămâne Şumudică. Şi la treaba cu bricheta, mi-au dat cu două fise în cap şi cu un telefon Nokia în spate, pe care nu l-aţi mai filmat...

Jucam să mă distrez... un bilet avea câte cinci, şase evenimente. Nu se îmbogăţeşte nimeni aşa. Nu am avut informaţii, nimic", a declarat Marius Şumudică.

 

Marius Şumudică (44 de ani), antrenorul Astrei Giurgiu, a fost suspendat şase luni şi amendat cu 100.000 de lei de Comisia de Disciplină pentru implicare în pariuri, verdictul fiind anunţat pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal (FRF).

Şumudică nu mai poate activa ca antrenor al Astrei Giurgiu sau în orice altă funcţie legată de activitatea de fotbalistică în următoarele şase luni, conform Comisiei de Disciplină a FRF. În plus, antrenorul în vârstă de 44 de ani va fi amendat cu 100.000 de lei.

Antrenorul Astrei nu va putea sta pe banca tehnică nici în cupele europene. Şumudică poate face apel la decizia Comisiei de Disciplină în termen de două zile, iar în ultimă instanţă poate apela la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

"În temeiul art. 60 al. 5 a coroborat cu art. 601 al. 2 din RD al. FRF se sanctionează antrenorul Sumudica Marius Ninel cu interzicerea oricăror activităţi legate de fotbal pentru o perioadă de 6 luni si o penalitate sportivă în cuantum de 100.000 lei. Executorie în ce priveşte sancţiunea interzicerii oricărei
activităţi legate de fotbal începând cu data pronunţării acestei hotărâri, în temeiul art.117 alin. 2 din RD. Cu recurs în 2 zile de la comunicare", se arată într-un comunicat postat pe site-ul FRF.

Departamentul de Integritate al FRF a descoperit că antrenorul paria pe un cont online sume cuprinse între 500 şi 900 de euro pe meciuri din Liga 1, Champions League, Europa League şi partide ale naţionalelor U-17 şi U-19 ale României.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.