Steaua – Sturm Graz 0-2. Campioana a jucat penibil și a pierdut fără drept de apel contra locului 5 din Austria

Steaua - Sturm Graz 0-2. Campioana a jucat penibil și a pierdut fără drept de apel contra locului 5 din Austria
  • Publicat:
  • Actualizat:

Fluier final! Steaua pierde fără drept de apel cel de-al treilea amical al iernii, primul din Antalya. Live blog-ul se termină aici, rămâneți însă pe ProSport pentru reacții de la fața locului, acolo unde probabil Gâlcă va năsoci o explicație pentru ceea ce am văzut în seara asta.


20:52 Sunt ultimele minute ale meciului și, de obicei, acum ați fi putut citi pe live blog-ul ProSport un mini-rezumat a ceea ce s-a petrecut în meci. Numai că de data asta va fi altfel, asta din cauza prestației lamentabile a echipei lui Costel Gâlcă. Steaua nu a jucat nimic contra austriecilor, nu există amănunte ce merită analizate.


20:45 Gol pentru Sturm! Superb, cu un șut de la circa 20 de metri. Cum a reacționat Gâlcă? L-a trimis pe teren pe Pham-Huy!


20:41 Ies Tănase și Adi Popa, intră Enceanu și Vîlceanu. Menționăm schimbările pentru amatorii de statistici, în jocul Stelei nu se modifică absolut nimic, echipa e impotentă ofensiv și are probleme majore atunci când trebuie să „supraviețuiască” unui atac pozițional.


20:36 Este minutul 71, iar pe teren intră Neagu și Breeveld. Ci care ies sunt Latovlevici și Bourceanu. Toșca trece acolo unde îi este locul, adică pe banda stângă a liniei defensive.


20:34 Raul Rusescu scapă singur spre poarta austriecilor, însă acțiunea atacantului este oprită pentru o poziție de ofsaid pe care nu o putem verifica din pricina limitărilor tehnice, altfel explicabile, în operațiunea de transmisie a partidei din Antalya. După ce au marcat, austriecii s-au retras și permit Stelei să domine.


20:30 Steaua joacă extrem de slab, însă Costel Gâlcă nu pare să aibă la dispoziție prea multe soluții pentru a schimba ceva. În minutul 64, Raul Rusescu a intrat pe teren în locul lui Claudiu Keșeru.


20:25 GOL pentru Sturm Graz! Steaua este ușor de depășit în defensivă, iar austriecii profită. Este 1-0 pentru Strum din minutul 59.


20:14 Fotbalul lipsește și în startul celei de-a doua reprize, însă „materialele” se bagă în continuare. E rândul austriecilor să faulteze dur, victima numindu-se Râpă. Din fericire, fundașul dreapta al Stelei s-a ridicat și a continuat jocul.


20:10 Începem a doua repriză a partidei Steaua – Sturm Graz și se pare că Gâlcă a făcut o singură schimbare, Stanciu în locul lui Chipciu. Arlauskis – Râpă, Papp, Toșca, Latovlevici – Bourceanu, Prepeliță – Popa, Stanciu, Tănase (cpt) – Keșeru este acum formula de start.

 


19:48 Bourceanu lovește bara transversală cu o minge plouată, trimisă înspre poarta austriecilor din lovitură liberă. Arbitrul fluieră finalul primei reprize și oprește chinul spectatorilor și telespectatorilor. 


19:45 Austriecii au din nou șansa de a deschide scorul la o fază la care atacantul lui Sturm Graz își bate joc de Toșca, trimițându-i mingea printre picioare. Din nou iese la rampă Arlauskis, cu o intervenție salvatoare. Steaua arată foarte, foarte prost contra unei echipe care își joacă ultima partidă amicală din cantonamentul de iarnă.


19:35 Meciul, deosebit de plictisitor altfel, ne oferă și momente neplăcute. Chipciu are exces de zel și intră foarte dur la un adversar. Jucătorii se îmbrâncesc și din grămadă cel mai șifonat iese… Cristi Tănase.


19:25 Fără Sânmărtean nu mai este nimic estetic în jocul Stelei, echipă dominată de Strum Graz până acum. „Gleznele fine” rămase la Steaua, Tănase și Chipciu, nu sunt în stare să își asume acest rol. Pe lângă ei, la mijloc, Gâlcă i-a mai trimis pe „creativii” Bourceanu și Prepeliță.


19:19 Informație recentă. Fundașul stânga Guilherme, pe care îl cunoașteți ca fiind jucătorul modest de la Chiajna care, mai apoi, a impresionat la Petrolul a semnat cu Steaua. Impresariat de soția antrenorului de pe locul 4 din Arabia Saudită, Guilherme vine să îl înlocuiască, cel mai probabil, pe Latovlevici, cel al cărui contract va expira la vară.


19:16 Steaua a mai jucat un meci amical cu Sturm Graz, în iarna lui 2013, tot în Antaya. Scorul final a fost 3-3, iar fanii campioanei rețin partida ca fiind aceea în urma căreia Lukasz Szukala s-a accidentat grav la nas. 


19:09 Este minutul 3, iar austriecii sunt în jumătatea Stelei. Arlauskis are o primă intervenție fericită la un șut periculos din careu, lateral dreapta. Ar fi, totuși, foarte interesant de aflat ce e în mintea lui Costel Gâlcă. Toșca (1.69 m)  e fundaș central, vă reamintim.


19:06 Pentru că este un amical disputat în Turcia, punctualitatea nu este la mare preț. Partida a început acum, cu 6 minute întârziere față de ora stabilită inițial.


18:58 Meciul amical care va începe în câteva minute este primul din Antalya, dar și ultimul pe care Costel Gâlcă îl va putea aborda cu întregul lot la dispoziție. Asta pentru că, de pe 3 februarie, nu mai puțin de 8 steliști vor pleca din cantonamentul Stelei și vor merge în cel al echipei naționale. Sigur, Gâlcă va putea „împrumuta” pe unii dintre ei pentru amicale, însă…


18:30 Bună seara! Sunt Cristian Scutariu și vom comenta aici împreună primul meci amical pe care Steaua îl va juca în cantonamentul din Turcia. Până acum am reușit să vedem echipa de start a campioanei, una în care Alin Toșca, fundaș stânga de obicei, pare să fie plasat fundaș central.


După cantonamentul din Spania, de la Oliva Nova, Steaua a avut câteva zile de pauză, înainte de a pleca spre al doilea stagiu de pregătire al iernii, din Turcia.

Dacă în ultimele săptămâni, Gâlcă a lucrat cu jucătorii mai mult din punct de vedere fizic, acum a venit rândul ca roș-albaștrii să se concentreze pe lucrul cu mingea. Partida cu austriecii ar putea veni prea devreme pentru a se observa îmbunătățiri foarte vizibile la capitolul circulației balonului, dar staff-ul tehnic așteaptă o altă față a echipei.

Tamaș va fi în continuare protejat, pentru a-și reveni după accidentare, la fel și Iancu. În rest, toți ceilalți jucători care au făcut deplasarea sunt valizi.

Sturm Graz, fostă campioană a Austriei, este în prezent pe locul 5 în campionat, la 10 puncte de liderul incontestabil FC Salzburg. Antrenați de Franco Foda, austriecii au în lot 8 stranieri. Vedeta echipei este bosniacul Anel Hadzic, a cărui cotă de piață e de un milion de euro.

Programul Stelei în cantonamentul din Turcia

Sturm Graz – azi, ora 19:00

ȚSKA Sofia – 3 februarie, ora 18:30

Sparta Praga – 6 februarie, ora 18:30

Maribor – 8 februarie

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că…
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Ies la iveală noi detalii despre Mirel Dragomir, ucigașul Andreei. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate:
Ies la iveală noi detalii despre Mirel Dragomir, ucigașul Andreei. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv, de o…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii?  VIDEO
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii? VIDEO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup