Rugămintea lui Şumudică: "Să mă lase să mă lupt la titlu, apoi să mă suspende un an!" Antrenorul aruncă în aer Liga 1: "Ţineţi minte ce vă spune Şumudică"

1 mar 2016 30510 afişări Comentează şi tu Liga 1
Rugămintea lui Şumudică: "Să mă lase să mă lupt la titlu, apoi să mă suspende un an!" Antrenorul aruncă în aer Liga 1: "Ţineţi minte ce vă spune Şumudică"

Marius Şumudică a vorbit pentru prima dată pe larg despre suspendarea de şase luni şi amenda de 100.000 de lei primită de la Comisia de Disciplină a FRF.

Prins că a pariat, antrenorul Astrei a recunoscut acest lucru, nu a încercat să tragă de timp, deşi avea această posibilitate şi nici nu s-a ascuns, deşi ar fi putut s-o facă. Şumudică susţine că nu a câştigat niciun ban din pariurile pentru care a fost suspendat, nu a influenţat niciun rezultat, iar pedeapsa pe care a primit-o o consideră exagerată, pentru că îi este oprit dreptul la muncă. Mai mult, tehnicianul liderului Ligii 1 aruncă bomba şi spune că o anchetă a DNA la casele de pariuri ar dinamita fotbalul românesc şi spune că ştie mulţi oameni din fotbal care au obiceiul de paria, dar nu dezvăluie nume pentru a nu fi etichetat drept "sifon". 

"Se poate verifica, nu am câştigat în viaţa mea niciun ban pe contul respectiv. Nu am influenţat niciun rezultat. Am greşit şi am recunoscut. Să joci şi să pierzi pe două meciuri din Liga 1 în decursul a 7 luni şi să fii îndepărtat 6 luni din fenomen....Să mă suspenzi şi să-mi dai 22.000 de euro amendă, este prea mult! Îmi asum această responsabilitate, sunt un om corect, jur cu mâna pe Biblie că am spus adevărul! Mi se pare prea mult să-mi opreşti dreptul la muncă, să nu mă laşi să antrenez.

Telefonul de pe care s-a pariat era al meu meu. Este trecut pe o societate comercială, eram acoperit 100%. Puteam să zic că nu am pariat eu, ci şoferul. Dar am fost corect şi voi fi până la capăt. Asta este ţara în care trăim, eu am recunoscut şi plătesc. Nu mă voi ascunde niciodată, aşa cum au făcut-o unii în spatele copiilor. Dacă s-ar face o anchetă publică în momentul de faţă, iar DNA ar cere la toate casele de pariuri, vă veţi speria! Ţineţi minte ce vă spune Şumudică! Nu ştiu despre antrenori, eu spun din lumea fotbalului. Eu nu sunt sifon! Nu fac gesturi de genul ăsta. Eu spun că e foarte multă lume în fotbal care pariază şi dacă s-ar face o anchetă ar exploda fotbalul românesc. Toată lumea joacă, e un fenomen social la noi în ţară!

Jucam să mă distrez. Nu am avut nicio informaţie, absolut nimic, drept dovadă că am pierdut tot timpul. Paria Buffon în Italia pe echipa lui şi nu i-a făcut nimeni nimic. Astăzi m-a sunat un antrenor, nu vreau să-i dau numele, a pariat şi nu a păţit nimic. Suport consecinţele, dar să mergi până la 6 luni şi să-mi spui că sunt scos din orice activitate fotbalistică....? Puteam să trag de timp şi s-o duc până în vară, să nu mă prezint. Am şi eu un bonus pentru câştigarea campionatului, am şi eu familie, am copii de crescut. Mi se pare prea mult! N-am adus prejudicii acestui campionat, nu am făcut absolut nimic. Consider că doar am încălcat Codul de Etică. Nu am avut foloase, nu am vorbit cu jucătorii mei, nu sunt un trişor", a spus Şumudică la Digi Sport.

Aflat pe primul loc al clasamentului la capătul celor 26 de etape din sezonul regulat, antrenorul Astrei vine cu o propunere inedită. Cere clemenţă din partea FRF şi vrea să fie lăsat pe bancă până la finalul campionatului, oferindu-se să-i fie dublată suspendarea în schimbul favorului: "De ieri nu am dormit, mi-e foarte greu să accept situaţia în care mă aflu. Sunt dispus să mă lase să termin acest campionat, să mă lupt, şi să-mi dubleze apoi pedeapsa, să mă suspende de la vară un an. Până în momentul de faţă, am vorbit cu domnul Buduru şi Dani Coman, mi-au zis că merg cu mine până în pânzele albe. Mergem şi la TAS dacă e nevoie. A vrut să se dea un exemplu cu Şumudică. Sper ca ceilalţi să nu facă greşeala pe care eu am făcut-o şi pe care eu o regret. Eu nu am aruncat cu noroi, nu am început să spun că pe marginea terenului de joc sunt pancarte, nu m-am agăţat de faptul că în ziarele online se dau tot felul de ponturi", a mai spus Şumudică.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.