„Război” în declarații înainte de Botoșani – Brașov. Hadnagy dă cărțile pe față: „Zotta numai la scandal se pricepe. Îi transmit însă că hoțul strigă hoții”

Redactor:
Marius ANGHEL
  • Publicat:
  • Actualizat:

Început joi de către Constantin Zotta, Anton Heleșteanu și Valeriu Iftime (directorul general al FC Brașov, respectiv directorul sportiv și finanțatorul echipei FC Botoșani), „războiul” psihologic de dinaintea meciului de sâmbătă, de la ora 18:30, din etapa a IX-a a Ligii 1, dintre cele două echipe a continuat vineri cu noi atacuri la persoană. Principalul protagonist a fost tot Zotta, de partea brașovenilor, însă de la moldoveni au ieșit la atac antrenorul Leo Grozavu și jucătorul Attila Hadnagy.

Totul a pornit de la cerința către LPF a directorului general al „stegarilor” ca jucătorii echipei FC Botoșani să fie supuși unui control antidoping pentru că „stau excelent la capitolul condiție fizică”.

Hadnagy: „Va fugi după meci cu coada între picioare”

În replică, Attila Hadnagy, atacant venit la FC Botoșani de la FC Brașov, a lansat un atac fără precedent la adresa lui Constantin Zotta înaintea meciului de sâmbătă prin care îi răspunde acestuia la suspiciunile de dopaj pe care le are asupra jucătorilor botoșăneni. „S-a făcut mult tam-tam, dar pe mine nu mă surprinde nimic la acest om, Constantin Zotta. El oriunde a fost conducător a stat puțin, nu a avut nicio performanță. A, scuze, a avut una chiar anul trecut: a reușit să retrogradeze Brașovul, pentru că ei au rămas în Liga 1 la masa verde. Zotta numai la scandal se pricepe. Îi transmit însă că hoțul strigă hoții. Până la urmă el rămâne singurul arbitru care a fost alergat pe teren de un conducător. Nu știu dacă va fugi și la Botoșani sau dacă va fi alergat. Cred însă că va fugi după meci cu coada între picioare. Nu l-am cunoscut pe Zotta personal, dar am mai auzit multe despre el și nu mă surprinde deloc”, a declarat Hadnagy în cadrul conferinței de presă organizate vineri de FC Botoșani.

Atacantul a fost completat și de directorul sportiv al clubului pe care îl reprezintă. „Îi asigur pe toți jucătorii de la FC Brașov, cu mulți dintre ei fiind și prieten, de tot respectul meu, ca și pe domnul Szabo. Dar îmi mențin părerea, că o echipă respectabilă cum e Brașovul, nu avea nevoie de sărutul Giuleștiului. O echipă mai mult decât respectabilă decât e Brașovul. Dar, totul se învârte în jurul unui mitic. Și cu asta am încheiat”, a spus Anton Heleșteanu.

Hadnagy a fost gogheterul lui FC Brașov cu 24 de goluri marcate în sezonul 2007-2008 în care echipa reușea promovarea în Liga 1. Înainte să se transfere la FC Botoșani, atacantul a jucat pentru „stegari” în 136 de jocuri și a marcat 37 de goluri.

Zotta: „Hadnagy va da explicații în fața Comisiei de Disciplină a FRF”

Oficialul brașovenilor nu a rămas impasibil la replica lui Hadnagy și a reacționat la rândul său, amenințând. „Noi nu am acuzat pe nimeni de la Botoșani. Sunt suprins doar că simplu fapt că am cerut control antidoping a creat o asemenea stare de nervozitare în rândul jucătorilor, antrenorilor și conducătorilor de la FC Botoșani. Este o măsură normală și chiar nu înțeleg de ce ei se manifestă astfel. De fapt înțeleg, dar nu vreau să spun acum… Ce mă deranjează cel mai mult este că președintele unui club de fotbal (nr. Cornel Șfaițer), care a fost și membru în Comitetul Executiv al FRF, îi jignește pe jucătorii noștri făcându-i bătrânei. Este o boală care se ia. Mă surprind declarațiile sale pentru că îl credeam mult mai responsabil. Pentru declarațiile lui Attila Hadnagy, acesta va trebui să dea explicații în fața Comisiei de Disciplină a FRF pentru că vom face memoriu. Nu avem nimic de demostrat, știm că cei de la FC Botoșani practică un joc bun și sper ca meciul de sâmbătă să se ridice la un nivel de tehnicitate ridicat. Trăiesc cu speranța că vom termina meciul de la Botoșani în 11 jucători și că nu vom primi lovituri de pedeapsă împotriva noastră”, a declarat Zotta pentru Monitorul Expres.

Leo Grozavu: „Atunci când acuzi trebuie să ai și niște dovezi”

Deranjat de declarația lui Zotta a fost și antrenorul lui FC Botoșani, Leo Grozavu. Acesta a declarat că le-a cerut elevilor săi să fie extrem de răi cu brașovenii în meciul de sâmbătă și spune că nu acceptă ca cineva să-i jignească jucătorii.

„Război este în Ucraina, aici este doar un joc de fotbal. Va fi un meci încins și să sperăm că vor fi pregătiți pentru vulcanul care îi va aștepta pe stadion. Sper să fie vulcan și în tribună, pentru că pe teren sigur va fi. Ceea ce face Zotta nu mă interesează. Eu am alta treabă aici. Noi nu vom fi răi, vom fi foarte răi, pentru ca eu personal nu pot să accept ca jucătorii mei să fie jigniți. Ei muncesc la antrenamente, fac sacrificii și atâta timp cât cineva îi acuză că aceste rezultate obținute pe teren sunt necinstite, mă deranjează. Fotbalul ar trebui să se joace doar pe teren și asemenea declarații ar trebui să fie mai responsabile, pentru că atunci când acuzi trebuie să ai și niște dovezi”, a spus Grozavu.

Heleșteanu: „În momentul în care vorbim de arbitraj ne expunem foarte-foarte mult. De asta eu nu scot o consoană, un diftong”

Atacurile lui Zotta la adresa arbitrajului și la „speranța” acestuia de a termina meciul în 11 jucători și fără penalty împotriva echipei sale nu au fost trecute cu vederea de Anton Heleșteanu. „Comentez și asta cu arbitrajul. Pe mine m-a învățat cineva de când am intrat în această activitate că subiectul arbitraj să fie unul tabu. Eu cred că în momentul acesta, atât eu, cât și Zotta, suntem două persoane care nu avem ce vorbi de arbitraj pentru că ne expunem. În momentul în care vorbim de arbitraj ne expunem foarte-foarte mult. De asta eu nu scot o consoană, un diftong referitor la arbitraj. Nici de bine, nici de rău. E treaba lui Zotta dacă îi place să se expună”, a declarat, citat de monitorulexpres.ro, Heleșteanu, care spune că nu e deranjat de cerința lui Zotta în privința controlului antidoping, ci de modul în care a făcut-o: „Nu ne-a deranjat sub nicio formă dorința clubului brașovean de a cere antidoping. Ne-a deranjat în schimb faptul că au făcut-o vocal și faptul că au cerut acolo unde nu se face, la LPF. Pentru o bună informare, FC Botoșani la ultimele două jocuri disputate cu Dinamo și Concordia, a cerut control doping direct la ANAD fără a face tam-tam pe acest subiect. Ei ce au făcut de fapt? Au venit, au arucat o acrișoară, în ideea în care să explodeze. Eu am un principiu, care este și verificat. Întotdeauna, când între un moldovean și un ardelean are loc o șuetă subțire, întotdeauna se ițește din negura vremurilor un mitic care spune: șefu”, șefu”, eu muncesc șefu”. Muncesc. Fac scandal. Vezi, muncesc șefu” la echipă, fac scandal!”.


Declarații încinse înainte de FC Botoșani – FC Brașov:

„Am cerut să fie făcut un control antidoping, dar nu e ceva ieșit din comun. Eu, în cariera mea de conducător, am întîmpinat multe cereri. Nu e nimic anormal și, dacă nu au nimic de ascuns, nu are de ce să fie un scandal în fotbal”
Constantin Zotta, director general FC Brașov

„Dacă cei de la Brașov nu-și permit să plătească testul antidoping și doar au cerut ANAD să se autosesizeze vom cere noi prezența reprezentanților Agenției la stadion și vom suporta cheltuielile legate de testare. Cum ei au spus că li se pare suspectă forma noastră fizică și noi ne mirăm cum rezistă «bătrâneii» lor în picioare… Acum să vedem cine are mentalitate de ligi inferioare”
Cornel Șfaițer, președintele FC Botoșani

„Îi compătimesc pe brașoveni. Zotta a reușit ceva ce nu a crezut niciodată că se poate întâmpla: a reușit să ducă spiritul Giuleștiului la Brașov. Oamenii de fotbal înțeleg foarte bine ce vreau să spun. Oricum, îi mulțumesc că a reușit să-mi motiveze echipa prin aceste declarații pe care le-a făcut. Mă gândesc să-l trec și la primă la acest meci pentru felul în care mi-a motivat echipa”
Anton Heleșteanu, directorul sportiv FC Botoșani

„Să îl testeze pe fundașul ală negru din apărare, să plătească șase milioane numai pentru testul lui de urină. E clar că le e frică de noi, mă bucur să observ că adversarii ne apreciază că stăm bine la capitolul condiție fizică. Nu avem noi jucători tehnici, ne învîrtim de două ori să lovim mingea, dar e clar că alergăm. Cei de la Brașov au jucători cu experiență, dar e clar că sînt slabi la pregătire din moment ce își fac asemenea probleme. Eu știu că echipa e curată, însă dacă nu e așa, am încurcat-o”
Valeriu Iftime, finanțator FC Botoșani

„Ne dopăm, dar cu fotbal și asta o vor simți pe propria piele cei de la Brașov. Murim pe teren, murim cu ei de gât și câștigăm acest meci”
Marius Croitoru, jucător FC Botoșani

„Nu vreau să intru în polemică pe tema controlului antidoping cu cei de la Botoșani, noi trebuie să demonstrăm prin joc dacă suntem mai «bătrânei» sau mai «tinerei». Acum suntem la un nivel fizic la care putem face față oricărui adversar mai mult de 70-75 de minute. Cred că FC Botoșani, în acest moment, este la un nivel superior din punct de vedere fizic. Întâlnim o echipă care are o capacitate de efort în joc ridicată”
Adrian Szabo, antrenor FC Brașov


Partida dintre FC Botoșani și FC Brașov, ce contează pentru etapa a IX-a a Ligii 1, se va disputa sâmbătă de la ora 18:30. Înaintea acestui meci, cele două echipe sunt despărțite de patru puncte în clasamentu. Gazdele din acest weekend, FC Botoșani, sunt pe locul 7 cu 13 puncte, în timp ce adversarii lor au 9 puncte ce îi clasează pe locul 10.

 

Marius ANGHEL / Redactor
Activitatea jurnalistică îi este legată exclusiv de ProSport, în redacția căruia a pășit pentru prima dată la începutul anului 2009, la Casa Presei Libere, mai întâi în ”practică”. De atunci și până în prezent este ”legat”, inclusiv sufletește, de acest ziar care a scris ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen