Andone trece Dinamo pe modul bizON. Hat-trick-ul lui Gnohere i-a asigurat „Fălcosului” revenirea perfectă. Astra – Dinamo 1-4

Andone trece Dinamo pe modul bizON. Hat-trick-ul lui Gnohere i-a asigurat
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Dinamo a spulberat Astra, scor 4-1, chiar la Giurgiu, după un meci cu trei penalty-uri, o eliminare și un hat-trick reușit de Harlem Gnohere.

Primul meci tare. Derby-ul primei etape. Meciul între două candidate la titlu. Sunt doar câteva dintre apelativele pe care Astra – Dinamo le-a primit înainte de startul noului sezon al Ligii 1, unul în care ambele au de gând să se bată la titlu. La Giurgiu, pe un stadion în care ultrașii duri ai Astrei Giurgiu au fost dominați fără probleme de galeria lui Dinamo, Ioan Andone și Marius Șumudică au început în oglindă: în 4-3-3, cu diferența că „Fălcosul” a avut la dispoziție tot lotul. Și cu o altă diferență: un antrenor se afla pe banca tehnică, în timp ce celălalt are interzis lângă echipă din cauza pariurilor.

Astra are obiceiul de a începe greu campionatele, iar această ediție a Ligii 1 nu pare să facă notă discordantă. Giurgiuvenii au început slab, mijlocul lui Dinamo, condus bine de noua achiziție Busuladzic, s-a ridicat peste trioul Seto-Boldrin-Teixeira, iar rezultatele au apărut în minutul 23, când Palic a căzut în careu după un duel cu Seto și Hațegan a dictat penalty. Gnohere a deschis scorul calm și i-a făcut meciul mai ușor lui Andone, care a controlat perfect duelul tactic. În minutul 43, Gnohere s-a întors cu Geraldo în spate, a pasat perfect pentru Lazăr, fostul mijlocaș de la Sportul a înscris și meciul părea decis!


Gnohere (foto) a fost omul meciului, cu trei goluri și o pasă decisivă pentru Vali Lazăr.


1-2 în loc de 0-3, încă două penalty-uri, o eliminare și o repriză încinsă

Singur cu poarta goală. Așa a ratat Dorin Rotariu în minutul 48, când a lovit greșit balonul și a trimis în bară. Între timp, Șumudică și-a dat seama că are nevoie de un atacant și că Vangjeli nu a prins o zi bună, iar Daniel Niculae și Alexandru Stan au fost introduși pe teren. Fostul vârf al Rapidului a scos penalty-ul din care Boldrin a reaprins meciul, în minutul 48, iar Astra avea la dispoziție 40 de minute în care să caute o egalare aproape nesperată.

Doar că Oros e prea lent pentru a face față duelurilor cu mijlocașii ofensivi adverși și-l obligă practic pe Hațegan să dicteze penalty după o intrare imprudentă. Gnohere execută la fel de calm ca prima dată, face dubla, iar misiunea Astrei e mai mult decât imposibilă, în condițiile în care Alexandru Stan intră violent la Lazăr și e trimis la cabine. Pe final, Gnohere are tot timpul din lume pentru a prelua la marginea careului, finalizează pe lângă Silviu Lung și scorul ia și proporții.

Dinamo impresionează în primul meci cu Ioan Andone pe bancă și devine liderul Ligii 1, la golaveraj. Astra are multe răspunsuri de găsit, mai ales în apărare și în centrul liniei de mijloc, cu patru zile înaintea meciului cu Copenhaga, din turul trei ai Ligii Campionilor.


Astra – Dinamo 1-4 (Boldrin pen. 49 / Gnohere pen. 23, pen. 70, 76, V. Lazăr 43)

Echipele de start:

  • Astra: S. Lung – Vangjeli (Al. Stan 46), Geraldo, Oros, J. Morais – Teixeira (D. Niculae 46), Takayuki, Boldrin – Al. Ioniță, D. Florea (Boudjemaa 65), De Amorim
  • Dinamo: Brănescu – Romera Navarro, Nedelcearu, Mevlja, St. Filip – P. Anton (I. Șerban 80), Busuladzic, Palic – D. Rotariu, Gnohere, (P. Petre 82) V. Lazăr (Hanca 75)

22:53 FINAL DE MECI! Se termină primul derby al sezonului, cu Palic ratând din poziție foarte bună. Dinamo face o demonstrație de forță, bate cu 4-1 pe terenul campioanei, caer în sezonul trecut a peirdut doar două meciuri la Giurgiu, și devine liderul Ligii 1. Echipa lui Andone chiar arată bine!


22:51 Dinamo reduce motoarele, pentru că nu mai are niciun motiv să forțeze. Astra e incapabilă să ofere o replică, așa că finalul meciului le va face un bine fotbaliștilor giurgiuveni. Două minute de prelungire.


22:43 Andone e conștient că meciul e câștigat și-și scoate de pe teren oamenii importanți. Ionuț Șerban și Patrick Petre intră pe teren, ies Anton și Gnohere. Încă opt minute dintr-un meci perfect făcut de echipa din Ștefan cel Mare.


22:37 GOOOOOOL DINAMO! Lazăr iese de pe teren și e înlocuit cu Hanca, fostul mijlocaș de la ASA centrează perfect pentru Gnohere, vârful preia și finalizează simplu, pe lângă Silviu Lung Junior. Dinamo face spectacol, Gnohere face hat-trick-ul și putem decreta că Andone a început perfect noul sezon.


22:34 CARTONAȘ ROȘU PRIMIT DE ASTRA! Introdus la pauză în locul lui Vangjeli, Alexandru Stan intră dur, cu talpa sus la Vali Lazăr, iar Hațegan nu stă pe gânduri și-l trimite la vestiar. Decizie corectă.


22:30 GOOOOOOL DINAMO! Oros intră neglijent la Palic, din spate, și-l obligă, practic, pe Hațegan să arate din nou lovitură de la 11 metri. Execută același Gnohere cu același calm, pe centru, și Dinamo reface avantajul de două goluri.


22:26 Ovidiu Hațegan evită să acorde al treilea penalty, la o fază la care centrarea lui Romera lovește brațul lui Geraldo Alves, iar banca tehnică a lui Dinamo explodează. La figurat, evident. Intră și Boudjemaa în locul lui Florea.


22:20 Golul înscris de Boldrin o transformă pe Astra. Giurgiuveni ies la atac și caută egalarea, dar lovitura de cap a lui Daniel Niculae ratează de puțin ținta. Rotariu încearcă să-și ia revanșa pentru ratarea imensă de mai devreme, dar nu face decât să degajeze o minge în tribuna stadionului din Giurgiu. Mijlocul lui Dinamo nu mai e la nivelul din prima repriză și asta se vede din plin.


22:10 GOOOOOL ASTRA! Schimbările lui Șumudică au efect și ocaziile în fotbal se răzbună, astea sunt concluziile pe care le tragem. Daniel Niculae e șiret, cade în careu după un duel cu Mevlja, Hațegan acordă din nou penalty, iar brazilianul Boldrin înscrie cu un șut perfect, aproape de vinclu. 1-2 în loc de 0-3.


22:05 A început repriza a doua și Rotariu poate candida deja la ratarea sezonului. Filip a centrat din stânga, tânărul atacant al lui Dinamo a rămas singur cu poarta goală, dar a trimis în bară, cu dreptul. Au intrat Daniel Niculae și Alexandru Stan, au ieșit Teixeira și Vangjeli.


21:48 GOOOOOL DINAMO! Minge lungă pe Gnohere, atacantul se întoarce cu Geraldo în spate, dă o pasă perfectă pentru Lazăr, acesta vine lansat pe un culoar imens din apărarea giurgiuveană, nu finalizează chiar cum ar trebui, dar face destul pentru a-l învinge pentru a doua oară pe Silviu Lung. Dinamo are 2-0 la pauză, perfect meritat!


21:40 Andone face un lucru deștept, echipa sa se retrage puțin și așteaptă contraatacul, în speranța că Rotariu sau Lazăr vor scăpa în dueluri unu la unu cu lenții fundași centrali adverși. Scapă Gnohere, care centrează puternic din flancul stâng și e aproape să provoace un autogol al lui Geraldo, respingerea nefericită a fundașului portughez trecând la câțiva centimetri de bara porții lui Silviu Lung.


21:27 Mijlocul lui Dinamo e foarte bun în această seară, cu Busuladzic și Anton închizând bine culoarele spre poarta lui Brănescu. Astra produce puțin, Florea nu e Alibec, iar De Amorim și Alexandru Ioniță se implică prea puțin în joc. Am ajuns în minutul 30.


21:27 GOOOOOL DINAMO! Lazăr trece ușor de Vangjeli, trimite în careu, iar Palic cade după o intrare din spate a lui Seto. Hațegan arată penalty, Gnohere transformă în cel mai calm mod posibil și echipa lui Andone trece în avantaj.


21:18 Astra are prima ocazie a meciului, după o acțiune a lui De Amorim, finalizată cu șut la colțul scurt de Teixeira.


21:10 Dinamo începe puțin mai ofensiv, Anton încearcă să apară de multe ori pe spații rămase libere, dar Astra se închide bine. Zece minute echilibrate în care, evident, nicio echipă nu a riscat nimic.


21:00 A început meciul, nu înainte ca fanii lui Dinamo să-și ia partea leului și să facă un mic spectacol pirotehnic. Șumudică e la stadion, dar nu poate intra în contact cu elevii săi. La meci e prezent și Christoph Daum.


20:50 Constantin Budescu e punctul comun între cele două echipe în ultimele zile. Mijlocașul ofensiv a vorbit despre ofertele pe care le are de la Astra și Dinamo și a dat de înțeles că întoarcerea la Giurgiu e varianta pe care o preferă în momentul de față. 10 minute până la meci, iar atmosfera e dominată de suporterii dinamoviști veniți de la București.


20:35 Ce nume noi vom vedea? Astra mizează în această seară pe un singur transfer reușit în această vară, albanezul Vangjeli fiind titularizat în banda dreaptă a apărării. Andone mizează pe trei nume noi, Brănescu, Romera și Busuladzic, iar Jaime Penedo e pe bancă. O schimbare față de mandatul lui Rednic: echipa din Ștefan cel Mare începe în 4-3-3, iar Nedelcearu i-a fost preferat lui Andrei Marc.


20:25 E primul meci în care Marius Șumudică este suspendat din cauza pariurilor. De asemenea, între un EURO și o ediție a Jocurilor Olimpice, Ovidiu Hațegan a fost trimis de CCA la Giurgiu. Să sperăm că nu vor fi probleme din punct de vedere al arbitrajului.


20:10 Bună seara! E aproape momentul în care le vom vedea la lucru pe două dintre candidatele la titlu în acest sezon. Astra – Dinamo e derby-ul primei etapei, iar Șumudică și Andone încep în același sistem, 4-3-3.


Astra și Dinamo se întâlnesc astăzi, de la 21:00, la Giurgiu, în prima etapă a sezonului. Pentru Astra, partida cu roș-albii reprezintă ultima „repetiție” înainte de debutul în preliminariile Champions League, cu danezii de la Copenhaga, în timp ce Dinamo va disputa prima partidă oficială sub comanda noului tehnician, Ioan Andone.

Cu Marius Șumudică suspendat după pedeapsa primită în sezonul trecut, Astra va fi condusă de pe margine de „secundul” Cristian Petre. Giurgiuvenii se confruntă cu probleme în atac, unde nu se pot baza pe Denis Alibec și Daniel Niculae (ambii accidentați) și vor fi nevoiți să improvizeze. Foarte probabil, campioana va juca fără un vârf veritabil din primul minut, ofensiva fiind lăsată în sarcina mijlocașilor Teixeira, Boudjemaa și De Amorim.

Prezentat oficial cu nici 24 de ore înainte de partida cu Dinamo, fundașul Cristian Săpunaru are șanse mici să joace în această seară.

De cealaltă parte, Ioan Andone îl va titulariza foarte probabil pe Azer Busuladzici, după ce mijlocașul bosniac de 24 de ani a impresionat în perioada de pregătire, în timp ce în ofensivă ar putea surprinde și să-l folosească pe Patrick Petre din primul minut. Mijlocașul de 19 ani ar urma să joace în flancul stâng, într-o linie de trei din care vor mai face parte Dorin Rotariu și Harlem Gnohere.

Astra – Dinamo, echipele probabile

  • Astra: S. Lung jr – Vangjeli, Geraldo, Fabricio, J. Morais – Al. Ioniță, Lovin, Boldrin – Boudjemaa, Teixeira, De Amorim
  • Dinamo: Brănescu – Hanca, Mevlja, T. Marc, St. Filip – Busuladzic, P. Anton, Palic – Rotariu, Gnohere, P. Petre


Astra – Dinamo, ultimele 3 întâlniri directe

  • Astra – Dinamo 2-4 – Liga 1, 2 mai 2016
  • Dinamo – Astra 1-4 – Liga 1, 1 aprilie 2016
  • Astra – Dinamo 1-1 – Liga 1, 28 februarie 2016
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…