Primăria Craiova răspunde acuzaţiilor finanţatorului Ştiinţei: "Mingea e la Mititelu!”

1 feb 2010 18 afişări Comentează şi tu Liga 1
Primăria Craiova răspunde acuzaţiilor finanţatorului Ştiinţei: "Mingea e la Mititelu!” Primăria Craiova răspunde acuzaţiilor finanţatorului Ştiinţei: "Mingea e la Mititelu!”

Ca răspuns la conferinţa de presă ţinută de Adrian Mititelu în această dimineaţă, primarul Antonie Solomon a organizat şi el o întâlnire cu presa, la care însă nu a făcut act de prezenţă! I-a trimis, în schimb, pe directorul Direcţiei Economice, Nicolae Pascu, şi pe directorul Direcţiei de Impozite şi Taxe din cadrul primăriei Craiova, Ioan Văcaru. Aceştia au trimis un mesaj clar către tabăra adversă: "Nu plăteşti, nu joci pe Oblemenco"

"SC FC U Craiova SA are obligaţii de plată de 101143 de lei pentru folosirea bazei sportive Ion Oblemenco pe anii 2008 şi 2009. Pentru a putea fi prelungit contractul de concesiune, clubul trebuie să îndeplinească trei condiţii: să plătească aceşti bani, societatea care-l finanţează să fie validă, adică să iasă din procedura de faliment şi să îşi exprime intenţia de a semna un nou contract, pentru că, până acum n-am primit nicio solicitare în acest sens", a declarat Ioan Văcaru.

Dacă Mititelu a comentat pe baza protocolului încheiat între el şi primar pe data de 18.05.2009, în care Solomon promitea 1 milion de euro pe an echipei, oficialii primăriei au invocat un cu totul alt act, şi anume un contract de asociere încheiat între club şi Consiliul Local cu o zi mai târziu, pe 19.05.2009, în care suma ce urma să fie virată clubului se înjumătăţea, ajungând la 2 milioane lei.

"Ştiam că SC U Craiova SA are datorii şi că dacă-i dăm banii prin trezorerie, cele două milioane de lei, vor fi luaţi de stat, dar legal nu exista altă modalitate de plată. Dar am dat acei bani ca să poată să-şi ia licenţa! Credeţi că noi nu ştiam ce probleme are?", a mai spus Văcaru.

"Nu putem, din punct de vedere legal, să prelungim acel contract de concesiune dacă nu se achită cei 101143 lei. Dacă nu are aceşti bani, ar putea să ni se adreseze nouă şi să discutăm problema în Consiliul Local. Ar exista varianta reeşalonării sau anulării. Mingea e la Mititelu acum. Nu putem oferi spre concesiune un bun al nostru dacă nu suntem solicitaţi. Eu, ca de altfel toată lumea din oraş, nu cred că echipa va pleca. Azi a expirat contractul, dar noi aşteptăm să-l prelungim. Până nu se face proces verbal de predare-primire, arena rămâne în administrarea clubului", a spus şi Nicolae Pascu.

Reprezentaţii primăriei au făcut publice şi sumele pe care firmele lui Adrian Mititelu le datorează în prezent la stat. Astfel, SC FC U Craiova SA şi cele două societăţi care i-au preluat, după divizarea de anul trecut, datoriile, Cetatea Banilor City şi West Gate, au de plătit taxe şi impozite în valoare de 715.455 lei

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.