Poli Iași – Dunărea Călărași 4-0. Victorie clară pentru echipa lui Stoican, care se distanțează de locurile retrogradabile. Așa arată clasamentul din play-out

Poli Iași - Dunărea Călărași 4-0. Victorie clară pentru echipa lui Stoican, care se distanțează de locurile retrogradabile. Așa arată clasamentul din play-out
  • Publicat:
  • Actualizat:

Iașiul a răzbunat în meciul cu Dunărea Călărași toate nereușitele și frustrările acumulate în ultima perioadă. Fără victorie în ultimele patru etape, dar și fără succes acasă de trei luni încoace, elevii lui Flavius Stoican s-au dezlănțuit în fața Dunării Călărași și și-au spălat toate păcatele în fața propriilor suporteri. Mai ofensivă ca niciodată, Poli a marcat de patru ori și și-a creat alte câteva situații bune de a marca și a amintit în multe momente de echipa care făcea spectacol în sezonul trecut.
Ieșenii și-au arătat intențiile ofensive încă din start, în primele șase minute având două bune situații de a marca. Mai întâi prin Cioinac (minutul 3), al cărui șut a fost respins de portarul Straton în corner, apoi prin Burlacu (6), șutul său, din unghi, la colțul lung, trecând puțin pe lângă poartă. În minutul 24 a venit rândul lui Nascimento să rateze deschiderea scorului, șutul „decarului” ieșean fiind respins de același portar Straton.

Inevitabiul s-a produs, însă, pe finalul primei reprize. În minutul 39, Sin i-a pasat cu călcâiul lui Patrick Petre, acesta l-a găsit perfect pe Platini în mijlocul careului, iar mijlocașul Iașiului a înscris lejer, stabilit scorul pauzei.

Poli a controlat jocul și la reluare și a avut șansa desprinderii în minutul 55, când Mihalache a prins o torpilă de la marginea carelui, dar Straton a respins de sub transversală. Trei minute mai târziu, tribunele au tremurat la lovitura liberă a lui Gabi Iancu, care a trimis mingea în bară.

În ultimele 20 de minute, Iașiul s-a dezlănțuit efectiv și a punctat de trei ori pentru cea mai clară victorie obținută în Copou în acest sezon. Teixeira a făcut 2-0 în minutul 69, dintr-un penalty acordat de asistentul Avram, după un henț al lui Mendy, Cioinac a majorat diferența (74), cu o frumoasă lovitură de cap, iar Patrick Petre a închis tabela în prelungiri. Intrat în teren în minutul 22 în locul accidentatului Burlacu, Petre și-a încununat cel mai bun joc al său de la venirea în Copou cu golul de 4-0, în minutul 90+2, finalizând superb o fază inițiată de Platini și continuată inspirat de Nascimento.

Iașiul câștigă spectaculos și își asigură într-o mare măsură liniștea în clasament pentru acest final de campionat, în timp ce Dunărea rămâne pe loc retrogradabil, la un punct distanță de baraj.

Și dacă în alte dăți au părăsit terenul într-un cor de fluierături, de această dată elevii lui Stoican au mers la vestiare în aplauzele celor 1500 de spectatori prezenți în tribune. Și le-au meritat, după una dintre cele mai bune evoluții din acest campionat.

Poli Iași – Dunărea Călărași 4-0 (Platini 39, Teixeira 70, Cioinac 73, P. Petre 90+2)
 

Echipele de start:

  • Poli Iași: Rusu – Gallego, Frăsinescu, Mihalache, Sin – Qaka, Cioinac (Mihăescu 80), Nascimento – Platini, Burlacu (Petre 22), Semedo (Teixeira 62)
  • Rezerve: Peralta – Rus, Zaharia, Enoh
  • Dunărea: Straton – Gligorov, Dobrosavlevici, Luchin, Mendy – Ammari (Keyta 78), Henderson (Honciu 46), Simion, Benzar – Iancu, Souda (Munteanu 59)
  • Rezerve: Calancea – Sîrghi, Filip, Stoica

Minutul 90+2: Final de meci la Iași! Echipa lui Stoican câștigă clar,  4-0, și scapă, momentan, de emoțiile retrogradării. Dunărea nu a putut „răspunde” după victoria lui Hermannstadt cu Concordia Chiajna, 1-0, și revine pe loc retrogradabil.

CLASAMENTUL PLAY-OUT-ULUI:

  • 7. Gaz Metan 38p
  • 8. Dinamo 37p
  • 9. FC Botoșani 29p
  • 10. Poli Iași 28p
  • 11. FC Voluntari 23p
  • 12. Hermannstadt 22p
  • 13. Dunărea Călărași 21p
  • 14. Concordia Chiajna 16p

Minutul 90+2: GOOOOL Poli Iași! Patrick Petre scapă singur cu Straton, îl driblează pe acesta și trimite mingea în poartă din alunecare pentru 4-0.


Minutul 73: GOOOOL Poli Iași! Cioinac primește o centrare din corner, reia cu capul și îl execută pe Cătălin Straton, rămas fără replică.


Minutul 70: GOOOOL Poli Iași! Teixeira punctează din penalty și moldovenii sunt din ce în ce mai aproape de victorie. La acest scor, echipa antrenată de Flavius Stoican este la șase puncte de locul de baraj, ocupat de Hermannstadt.


Minutul 46: S-a reluat jocul!


Minutul 45+3: Pauză!


Minutul 39: GOOOOL Poli Iași! Nascimento îi pasează lui Patrick Petre, acesta schimbă partea și trimite către Platini, iar acesta nu-l iartă pe Straton din poziție ideală.


Minutul 1: Fluier de start!


Dan Alexa are șansa de a scăpa din zona roșie, dacă obține un succes la Iași. De asemenea, scaunul lui Flavius Stoican se clatină, iar plecarea antrenorului din Copou pare iminentă. Ieșenii speră să pună punct seriei negre de pe teren propriu în meciul de sâmbătă, cu Dunărea Călărași. Fără succes în ultimele patru runde și având în spate o serie incredibilă de trei luni fără victorie pe propriul teren (ultimul succes datează din 10 februarie), echipa lui Flavius Stoican este obligată să câștige disputa cu Dunărea pentru a nu-și complica și mai mult situația.

Antrenorul Flavius Stoican a admis că în cazul unui succes echipa sa și-ar asigura într-o mare măsură liniștea pentru ultima parte a campionatului. „Ne așteaptă o partidă dificilă, pe care trebuie să o câștigăm. Chiar dacă ei vin după o victorie în fața celor de la Dinamo, jucăm pe teren propriu și trebuie să facem totul pentru a lua cele trei puncte. Dacă vom câștiga acest meci, ne vom asigura într-o mare proporție o liniște pentru partidele viitoare. Sper ca jucătorii să fie conștienți de importanța acestui meci”, a declarat Flavius Stoican.

Întrebat cum comentează afirmația primarului Mihai Chirica legată de o posibilă schimbare a sa din funcție, Stoican a precizat că este mulțumit de munca pe care a depus-o în Copou și că fiecare este liber să-și exprime o opinie: „Fiecare om are o opinie, dar eu sunt mulțumit de ceea ce am realizat la această echipă. Indiferent de problemele pe care le-am avut, am luptat până în ultima etapă pentru un loc în play-off. Am suferit în play-out, pentru că nu este ușor să-i faci pe jucători să înțeleagă că a început un alt campionat. Eu am avut o discuție cu președintele și cu membrii Comitetului Director, care mi-au dat asigurări că voi continua. Mi s-a părut exagerat ce s-a scris înainte de meciul de la Voluntari. Mai avem 3 săptămâni, apoi vom trage linie. Este important ca acest club să continue pe aceeași linie, cu gânduri mari de performanță, dar să vedem și cu ce ajutăm acest club, pentru că are nevoie de susținere financiară din toate părțile”.

Clasament playout

  1. Gaz Metan – 38p.
  2. Dinamo – 37p.
  3. Botoșani – 29p.
  4. Poli Iași – 25p.
  5. Voluntari – 23p.
  6. Dunărea Călărași – 21p.
  7. Hermannstadt – 19p.
  8. Concordia Chiajna 16p.
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că…
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate:
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv, de o gelozie ieșită din…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup