"Pe Raţ şi acum îl doare spatele". Rednic îl laudă pe feroezul-minune de la Dinamo, dar trage în FRF: "Nu a gândit deloc acest cantonament"

3 feb 2016 5044 afişări Comentează şi tu Liga 1
"Pe Raţ şi acum îl doare spatele". Rednic îl laudă pe feroezul-minune de la Dinamo, dar trage în FRF: "Nu a gândit deloc acest cantonament"

Mircea Rednic a dat un adevărat recital la întâlnirea cu jurnaliştii de după prima victorie a lui Dinamo în cantonamentul din Cipru, 1-0 cu polonezii de la Ruch Chorzow.

Antrenorul "câinilor" l-a lăudat pe Kaj Leo Bartalsstovu, ultima achiziţie a lui Dinamo, fotbalist pe care l-a remarcat în meciul dintre Insulele Feroe şi România, din preliminariile EURO 2016, unul în care mijlocaşul de bandă dreaptă i-a pus multe probleme lui Raţ. Rednic chiar a glumit pe seama căpitanului echipei naţionale: "Ce mare surpriză? E un jucător pe care eu l-am văzut şi mi l-am notat. Eu când mă duc la meciuri, nu mă duc doar de dragul de a merge la meciuri. Notez jucători, nu se ştie niciodată. La meciul cu România, a fost cel mai bun jucător. Pe Raţ cred că şi acum îl doare spatele. S-a încadrat şi în buget şi sunt sigur că o să fie un câştig", a declarat antrenorul lui Dinamo.

La fel ca multe alte voci importante din fotbalul românesc, "Puriul" critică stagiul de pregătire al selecţionatei divizionare a României şi consideră că ar fi fost mult mai bine dacă în cantonamentul din Cipru i-ar fi avut la dispoziţie şi pe jucătorii plecaţi la acţiunea lui Anghel Iordănescu: "Era bine dacă îi aveam şi pe jucătorii chemaţi la naţională. Decât să stea degeaba pe acolo, mai bine jucau aici. FRF nu a gândit deloc acest cantonament. Federaţia trebuia să vadă că selecţionerul are trei secunzi şi putea să îi impartă pe la fiecare echipă. Venea câte un secund, asista la meciuri, la antrenamente şi vorbea cu jucătorii. Cluburile care au dat jucători la lot nu au avut nimic de câştigat", a spus Rednic, care nu s-a putut baza pe Steliano Filip, Nedelcearu şi Rotariu, cei trei jucători ai lui Dinamo convocaţi de Anghel Iordănescu la selecţionata divizionară.

Întrebat despre Ramiro Kortzog, fostul mijlocaş al lui ASA, care este aşteptat zilele următoare la Dinamo, Rednic a confirmat că îl aştepaptă la Bucureşti atât pe el, cât şi pe impresar pentru a semna contractul şi că nu se teme de problemele din viaţa extrasportivă ale acestuia: "S-a vorbit. Trebuie să vină cu impresarul la Bucureşti, sper că va semna. Şi mie îmi place viaţa. Dacă mie îmi place viaţa asta înseamnă indisciplină? Am vorbit cu el, mă cunoaşte destul de bine şi nu cred că o să-şi permită. E o şansă pe care Dinamo i-o oferă şi dacă va veni, o să fie un jucător de bază", a încheiat antrenorul lui Dinamo.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.